یادداشت محمدرضا مهدیزاده

فرار از اردوگاه 14: فرار اودیسه وار مردی از کره ی شمالی به سوی آزادی
        کتاب را خواندم.
کتاب جذابی بود، از ناشناخته‌ها برای ما نوشته بود، نویسنده دست روی کشوری گذاشته بود که کمتر در مورد آن پرداخته شده است، فکر کنم آن هم به دلیل سانسور شدید آن کشور مورد نظر است، کشوری که بین همه جهانیان منفور است، البته این را غرب گفته!
کتاب جایزه‌های زیادی گرفته است، جایزه‌هایی که کشور آمریکا به این کتاب تقدیم کرده است، این دیگه هویدا همه‌چیز است، یعنی اگر بخواهی بدونی که هدف نوشتن این‌ کتاب‌ چیست؟ چیزی جز انسان‌دوستی و کشور گوگولی آمریکا و همچنین لولو بودن و اَخ بودن کشور کره شمالی نمیبینی، ببخشید که اسپویل کردم!
اما اگر بخواهم از داستان کتاب بگویم، این اولین کتابی بود که هم داستان بود و هم داستان نبود! یعنی هم داستان میخونی و هم اطلاعاتی در مورد کشور شمالی، این خیلی برای من جذاب بود، داستان محض نبود، و اطلاعاتی هم به مخاطب می‌داد، در مورد فرهنگ، اجتماع، سیاست، اقتصاد و... کره شمالی در این‌کتاب بحث شده بود.
وقتی کتاب را مطالعه کنی، هم داستان مردی که از اردوگاه اجباری فرار کرده را میخوانی، که خوب جذابیت خاص خودش را داشت، از اردوگاه و قوانینش، از شکنجه‌ها و اعدام‌هایش، از کار خبرچینی‌ که راه نجات هست، میخوانی.
 و هم از اوضاع کره شمالی خبر دار میشوی، که خب اینجا سوگیری داره و نمی‌شود با خواندن این کتاب و اون چیزی که آمریکا می‌خواهد، کره شمالی را شناخت.

توصیه میکنم که این کتاب را بخوانید، ۲ ستاره‌ای که ندادم فقط به خاطر سوگیری‌های موجود در کتاب بوده، وگرنه داستان جذابی و گیرا دارد.

سه کتاب دیگه هم هست درباره وضعیت زندگی در کره شمالی که پیشنهاد میدم حتما بخونید خیلی جالب و دردناک ان ‌..   اکواریوم های پیونگ یانگ  ، رهبر عزیز من ، و دختری با ۷ اسم

سلام، خیلی ممنونم از شما بابت معرفی کتاب‌ها.
حتما در آینده خواهم خواند.
این اولین کتابی بود که در مورد کره شمالی خوندم، و اطلاعی نداشتم که کتاب‌های دیگه‌ای هم موجود است.

در مورد کره شمالی تا دلتون بخواد کتاب و مطلب نوشته شده، البته اکثر این فراری ها سرانجام خوبی ندارن که به مرحله کتاب نوشتن برسن   یا اسیر باندهای قاچاق انسان میشن یا از نداری به تن فروشی و کارهای غیر قانونی کشیده میشن در چین یا ژاپن، و اگر خوش شانس باشن به کره جنوبی میرسن ،، اگر دنبال کتاب معتبر هستید میتونید کتاب روح گریان من رو بخونید که راوی سرگذشت مامور زن بمب گذار هواپیمای۸۵۸ کره جنوبی در سال ۱۹۸۶ هست
@mohammadreza82

منم دو سه تا کتاب این مدلی خوندم و کلیت نظرم مثل شماست. از کجا معلوم این روایت‌ها به تمامی راست باشه؟

سلام ،  با شما موافقم، سوگیری‌های زیادی وجود دارد، به خصوص اینکه آمریکا هم پشت سر این موضوع باشد.

کاری به اینکه کتاب جذابی هست یا نه ندارم از دید من هر کتابی که سو گیری داره
 ارزش خوندن نداره چون نمیدونی کجای کتاب واقعیت و کجای کتاب دروغه یا گنده اش کردند
پیشنهاد میکنم از این کتاب ها دوری کنید یا فکری باز و پر از سوال داشته باشید تا بتونید تشخیص بدید راست رو از دروغ که اونم بازم ۱۰۰درصد نیست

کتاب مثلا بلندگو میمونه یه ابزاره به خودی خود کامل نیست ولی لازمه راهه  ، نمیشه تقصیرات رو گردن اش انداخت چون با تفکر ما متفاوت نوشته شده ،مهم اون تفکری که پشت کتاب هست اون که پشت بلندگو فریاد میزنه ،،راه حل هم نخوندن اش نیست بلکه از تمام زوایا برسی کردن و کنار هم گذاشت دیدگاهای مختلف هست

کاملا درسته صحبت من تفاوت عقیده نبود
صحبتم دروغ و اعراق هست که در بعضی کتابها وجود داره
معمولا این مدل کتابهارو به شخصه فقط خلاصه یا نقدشون رو میخونم و برای خود کتاب وقتی قرار نمیدم