یادداشت نعیمه علیمددی
1404/3/18
کتاب شوهر آهو خانم، رمانیست که روایتگر داستان زندگی زن و شوهری به نام سید میران سرابی و آهو خانم است که در سال ۱۳۱۳ در کرمانشاه رخ میدهد. شخصیتهای اصلی داستان سید میران سرابی، آهو و هما بودند که ماهیت شخصیتی هرکدوم رو از نظر خودم بیان میکنم: سید میران سرابی مردی بیوفا و خودخواه، ضعیفالنفس و بیاراده، هوسباز و دمدمیمزاج که اسیر عشق پیری شده بود و همین عشق باعث شد که هم آبرو و اعتبارش رو از دست بده، هم اعتقاداتش با مشروب خوردن و نماز نخوندن تحت الشعاع قرار بگیره و اطمه بخوره و هم اینکه تو زندگیش به بنبست برسه و از لحاظ مالی به مشقت بیفته. اما آهو خانم (همسر اول سید میران)، زنی عاشق، وفادار، صبور و در عین حال مظلوم و دلشکسته که با تمام بیمهریها و بیوفاییهای سید ميران تا آخرین لحظه پای زندگی و شوهر و بچههاش ایستاد. اما امان از هما!😡 هما زنی حسود، خودخواه، بیبندوبار، خانمانبرانداز و دارای شخصیتی منفور که هرچقدر تونست در زندگی آهو آتش به پا کرد و سید میران رو از آهو دور کرد و بینشون جدایی انداخت و در آخر هم خیلی راحت سید میران رو ترک کرد و تمام دارایی باقیمونده اونو با خودش برد. در طی داستات، دلم خیلی برای آهو و مظلومیت و تنهاییش سوخت😭 و از دست سید میران خیلی حرص خوردم و عصبی شدم😤 و خیلی زیاد به هما بد و بیراه گفتم و شخصیتش برام نفرتآور بود🤬 نظر کلی من در مورد کتاب اینه که این کتاب از لحاظ شخصیتپردازی عالی بود. در بعضی جاها توصیفات به حدی زیبا و دقیق بود که میشد اون مکان یا لحظه و یا منظره رو تصور کرد. ولی خب خیلی جاها هم توصیفات اضافی و خیلی با جزئیات ریز گفته شده بود که یه مقداری روند داستان رو کند میکرد و خستهکننده میشد. در کل کتاب خوب و خواندنی ولی غمانگیزی بود که به بیان قوانین جامعه مردسالار اون زمان و خانمهای قربانی چندهمسری میپرداخت.
1404/3/18
هرکاری کردم از این کتاب خوشم بیاد و بخونمش ، موفق نشدم😶 موضوعشم خوراک یک هفته اعصاب خوردیه😂🤧
1404/3/22
من این کتابو خیلی دوست داشتم و برام جذاب بود با این که خیلی کتاب طولانی هست ولی هیچ وقت فراموش نمیشه
1404/3/22
بله کتاب خوبی بود. فقط خیلی غم انگیز بود🥲 چقدر خوب که این کتاب رو دوست داشتید✌️