یادداشت عطیه عیاردولابی
1403/7/8
وسط گریه و ماتم شهادت سید حسن نصرالله و تلاش برای دوری از جوّ مسموم اینستا، دوری از کلیپهای شعاری و آزاردهنده تلویزیون و بحثهای مثلا کارشناسی متبادرکننده خفت و ذلت، چی آرومت میکنه؟ رفتم سراغ کتابخونه و این کتاب رو برداشتم. زندگینامه خودنوشت حاج قاسم که رفیق شفیق سید بود و سید با اون همه جلال و جبروت برای شهادتش مثل بچه مادرمرده گریه میکرد. کتاب مطلب جدیدی برام نداشت جز اینکه کلام و کلمه خود حاجی بود. قبلا از زبون بقیه خونده و شنیده بودمش اما این بار خودش داشت برام تعریف میکرد. لهجه کرمانیش رو میشنیدم، خندههاش، اخمهاش، اون نگاه جبارش رو میدیدم و بو و عطرش رو حس میکردم. غمم رفع نشده ولی دلم آرومه؛ به اندازه همون سالی که وسط پیادهروی کوه قاف* تو سالگرد حاجی شنیدم ملت دارن کتلت درست میکنن تا ماها رو مسخره کنن. عین خیالم نبود این حماقت و رفتار ابلهانهشون. راه امام علی و امام حسن و امام حسین بعد شهادتشون تعطیل نشد که پرشورتر شد. تنها غصه - که کم هم نبود- ظلم رفته بر اونها ، فقدانشون و محرومیت ما از اونهاست. *کوه قاف: من به کوه صالحین کرمان که محل دفن حاج قاسم و سایر شهداست میگم کوه قاف.
1403/7/8
ببخشیدا ولی اون جمله ی یکم مونده به آخرتون یجوریه یگم آدم حس بی حرمتی به ائمه بهش دست میده🫠 کاش درستش کنید
1403/7/8
حیف از شما نیست که اینجا این قدر قشنگ از احساستون نوشتید ولی در پست اخیرتون یه ذره تند رفتید و معلوم نیست از دست کی دقیقا عصبانی هستید؟
1403/7/8
بله هم عصبانی بودم و هم تند رفتم. آدم یه جا باید بالاخره حرفش رو بزنه دیگه. تو حوزه کتاب کجا بهتر از یه برنامه کاربردی ایرانی درباره کتاب؟ در مورد همین حاج قاسم بعد شهادتش انبوهی کتاب چاپ شد (از همون کیلوییها که تو پست گفتم) ولی چقدر اثرگذار بود؟ چقدر اصولی بود؟ چقدر جذاب بود؟ از خیلیا عصبانیم ولی مشخصا تو حوزه کتاب از یه سری نویسنده که با رانت و پارتی تو حوزه کتاب انقلاب چهره شدن اما کتابهاشون به لعنت خدا هم نمیارزه. اگر هم از خودشون و کتاباشون اسم بیاری حکم تیرت صادر میشه. از ناشرهای انقلابی شناختهشده که آثار ضعیف منتشر میکنن هم عصبانی هستم. بابت این عصبانیت هم به خودم حق میدم. همین کتاب که میگی با احساس نوشتم ارزشش فقط به اینه که خودنوشت سرداره. وگرنه ارزش ادبی نداره. میگیم اشکال نداره و قرار بوده شرط امانت رعایت بشه. اما از همین نشر بازم کتاب خوندم و همینجا هم نقدش کردم. پر ایراد!!! مگه بودجه ندارن؟ چرا یه کار درست و تمیز بیرون نمیدن؟
1403/7/8
عصبانیت شما به جاست و به حق. ولی وقتی کلمات و عبارات متنتون از دایرهی اخلاق خارج می شه اثرگذاریش نه تنها از بین می ره بلکه اثر عکس می ذاره. @Atiehayyar