یادداشت احمدرضا کوکب

اوایل داستان خیلی بهتر بود. سرعت بالاتری داشت. ابهام شیرینی توی اتفاقات تودرتو و بی‌ربط وجود داشت. ولی پایان و جمع بندی کار را دوست نداشتم. کتاب یک داستان pulp یا همان عامه پسند و شاید گفت مزخرف است. از این چیزهایی که آدم‌های بیکار زیاد میخوانند و خوش می‌گذرانند و چیزی از ادبیات و اینها حالی شان نمی‌شود. در واقع، انتظار این است که وقتی کسی اسم رمانش را شخصا میگذارد عامه پسند، واقعا چنین چیزی ننویسد و صرفا با استفاده از پوسته‌ای عامیانه، حرف متفاوتی را بزند. حالا اگر چنین کاری هم کرد، من خیلی حالی ام نشد. ولی بد نبود. برای گذران وقت.

چرا من از توی ایران بهم برخورد؟ 😅

چون اولش نوشته بودم زنای خونه دار! بعد دیدم انصافا منظورم این نیست، هر چند در درصد بالایی درسته! دیگه به تعبیر خود کتاب که زنان خانه دار آمریکایی بود اکتفا کردم!!!

خب به هرحال توصیه‌م اینه که ذهنیتتون از این تعبیر رو اصلاح کنید. اگر به متن متعهدید با گیومه نشونش بدید یا نظرتون رو صریحا بگید.
من از این جهت می‌گم که واژگانی که امثال ِ جامعه نخبگانی بهخوان به کار می‌برند، بازتولید یک گفتمانه که خیلی نیاز به دقت داره.
@aahmdrz

نکته خوبیه. اصلاح کردم. ممنون.

حق با شماست. چارز بوکوفسکی، زندگی پر فراز و نشیبی داشته که در طول عمر خود، چهار بار مرگ را با فاصله‌ای اندک، ملاقات کرده. خون ریزی حاد معده، خودکشی، سل، سرطان خون و ذات‌الریه هرکدام او را در تا به یک قدمی مرگ برده و در نهایت سرطان دست به دست ذات‌الریه او را کشتند. در هنگام نوشتن رمان «عامه‌پسند»، بوکوفسکی از زمان تقریبی مرگ خود و فرصت اندکی که سرطان برایش باقی گذاشته بود آگاه بوده و «عامه‌پسند»، ششمین و آخرین اثر اوست.  او در سن ٧٣ سالگي و اندکی پس از انتشار این رمان در شهر سن پدرو فوت کرد. نگارش این رمان فاقد سبک مشخصی است و بیشتر مانند زندگی واقعی او، که در رمان «ساندویچ ژامبون» که به نوعی اتوبیوگرافی اوست، نوشته شده است. از این رو در خوانش این اثر نباید به عنوان اثر فلسفی و بیان فلسفی و عمیق تفکرات بود.

چه جالب. این نکات رو نمی‌دونستم. ممنون از به اشتراک‌گذاری‌تون 🙏

بهار

بهار

1404/1/21

چه جالب! فکر میکردم ،خیلی جالب باشه چون کتاب مشهور یه
ولی. فکر میکنم کلا سبک نوشتن بوکوفسکی  اینه چون من هزار پیشه را خواندم و تا آخر منتظر یه نتیجه فلسفی یا حداقل روانشناسی بودم  که متاسفانه چنین چیزی نبود 🙁

بله. ظاهرا بزرگوار کلا اینجوریه!