یادداشت روشنا

1403/6/29

فوق‌العاده، فوق‌العاده!
بهترین نمایشنامه‌ای بود که تا به امروز خوندم.

دورنمات میگه: اگر کسی از من بپرسد که مفهوم داستان‌هایم چیست، در اغلب مواقع پاسخ می‌دهم که اگر از مفهوم داستان‌هایم اطلاع داشتم، فقط آن مفهوم و پیام اثر را در چند خط می‌نوشتم و خودم را به زحمت نمی‌انداختم.

به نظر منم واقعاً نمیشه این نمایشنامه رو در چند پیام و مفهوم خلاصه کرد. خیلی چیزا  برای نشون دادن داشت: قدرت فقر، فقر، فقر. تو این مورد انقدر با دورنمات موافقم که حد نداره. فقر نابود میکنه، همون‌طور که پول. وجدان و این‌که آدما تا چه حد نیاز دارن خودشونو توجیه کنن... و چطور یک جامعه ذره‌ذره و از سال‌ها پیش زمینه‌های وقوع جنایت رو مهیا می‌کنه... و در آخر «آیا عدالت فقط با انجام جنایت است که می‌تواند دوباره برقرار شود؟»

1.3k

هامارتیایی هایی که دنبال مفهوم و محتوا و پیام توی هنر می‌گشتند و دنبال این بودند که هنرمند چی میخواسته بگه ،  اکنون ببینند آقام درونمات چی گفته
جمله از خود نمایشنامه بهتره 😁

در همین راستا به بیلی وایلدر گفتن چرا فیلم نوآر میسازی؟ گفت نمیدونم ما فیلم می‌ساختیم بعدا فهمیدیم که به اینا میگن نوآر 😁

درود و خداقوت
سال‌ها پیش آشنایی که امروز به خارج از کشور مهاجرت کرده، نمایشگاهی از مجسمه های خودش رو برپاکرده بود و ما هم به واسطهٔ دوستی، دعوت شدیم برای دیدار از اون آثار.
دفتری رو گوشه‌ای روی میز گذاشته بودند و از بازدیدکنندگان خواسته بودند آنچه از این آثار می‌فهمند و اون رو منظور هنرمند می‌دونند، بنویسند.
هر کسی بسته به دانسته‌ها، تصورات و تجربیات خودش چیزی می نوشت. بعدها از دوستی که ما رو به اون نمایشگاه دعوت کرده بود، شنیدم که هنرمند مورد نظر گفته بود: «من فقط اون آثار رو ساختم و باید می ساختم و هیچ منظور خاص یا پیام ویژه‌ای از این کار نداشتم.
اما مطالب فوق‌العاده جالبی از تفکرات و تصورات افراد مختلف بازدیدکننده در دفتر خواندم که بسیار تجربهٔ جالبی بود.»
اون روزها همه وقتی شنیدند، طرف این حرف‌ها را زده، می‌گفتند حالش خوب نیست! و البته مدتی بعد کارهایی کرد که بماند؛ اما در این مورد به نظرم با بحث فرم و تکنیک که در گروه تلگرامی بحث شد، نزدیک باشد. البته نمی‌دانم او این مطالب را می‌دانست یا همین‌طور بیان کرده بود. مانا باشید. 🌺🙏

1403/6/29

خودم از جمله این هامارتیایی‌ها بودم و ببینید با من چه کردید آقای خطیب 🙂‍↔️
ولی واقعاً ممنونم که با این موضوع ما رو آشنا کردید :)
خودمم که جمله رو خوندم، خیلی خوشم اومد.

هنرمند واقعی همینه جناب بیگی... ممنون که با ما این خاطره زیبا رو به اشتراک گذاشتید 🌺❤
@mosaafer

روشنا قول رو خوندی؟ این به نظرت از نظر فضای داستان بهش شبیهه؟ بعد کلا پایان سرخورده‌کننده‌ای داره آیا؟ 😅

روشنا

سلام، نه قول رو نخوندم ولی با توضیحاتی که دیدم احتمالاً شبیهن. البته این رمان به اون معنای مرسوم جنایی نیست.
پایانش هم سرخورده‌کننده است ولی کل کتاب انقدر مفهوم باحالی داره که نگو 😁