یادداشت طه

1401/11/11

زیستن با کتاب
        یکی از جذاب‌ترین و لذت‌بخش‌ترین کتاب‌هایی بود که در دو سه سال اخیر مطالعه کرده‌ام.
پیشنهاد می‌کنم اصلا از دست ندهید، به خصوص اگر به تاریخ علاقه‌مند هستید.
ترجمه‌ی کتاب هم بسیار روان و درخشان است.

در یکی از قسمت‌ها نویسنده بیان کرده بود که مطالعه‌ی تاریخ ابن خلدون برای یک عربِ فرهیخته یکی دو هفته بیشتر زمان نمی‌برد.
در جای دیگر هم از نگرانی خانواده‌اش گفته بود...نگران از اینکه سطح کتاب‌های که مطالعه می‌کرده در سنین کودکی بعضا پایین بوده.
متأسفانه در میان ما کتاب‌های کلاسیک کم خوانده می‌شوند. چه در میان قشر دانشگاهی و چه قشر غیر دانشگاهیِ کتاب‌دوست.
در آمریکا دوره‌ای به نام تحصیلات عمومی دارند که ۱-۲ سال طول می‌کشد، در این دوره کارشان کلاسیک‌خوانی است.
از افلاطون گرفته تا نیچه و ابن‌سینا و ابن خلدون و روسو و مارکس و....

از آنجایی که ما از این تحصیلات محروم هستیم و دانشگاه‌ها و حوزه‌هایمان تقریبا حرفی برای گفتن در زمینه‌ی علوم انسانی ندارند، باید خودمان دست بکار بشیم و کمی کلاسیک‌خوانی کنیم.

کاش در مورد کلاسیک‌خوانی بیشتر بنویسید

1401/11/11

چشم اگر توفیق رفیق بود...
خلاصه اینکه هر رشته‌ای هستید، کتاب‌های اصلی اون رشته رو سعی کنید مطالعه کنید و کتاب‌های درجه دو را مطالعه نفرمایید. و این مستلزم اینه که زبان هم یاد بگیرید.

من لیست کلاسیک‌های دانشگاه Yale رو دارم. المنقذمن الضلال‌وحی‌بن‌یقظان رو هم می‌خونن!

1401/11/12

واقعا حسودیم میشه به اینها...ما جوونیمون رو چه کردیم، اینها چه می‌کنند!

فکر می‌کردیم کتاب های عین. صاد و منبرهای پناهیان و مانندِ آن، آخرین دست‌آوردهای فکری-فرهنگی بشره!