یادداشت عطیه کشاورز
1402/2/31
هوشنگ گلشیری یکی از نویسندههای مهم اخیره و شازده احتجاب هم یکی از آثار تاثیرگذاری که بهخصوص در زمان خودش اثر بسیار مهمی بوده. کتاب دربارهی یک شازدهی قجریه و مدام از نظر زمانی در رفت و آمده. در واقع حسرت شازده نسبت به قدرت و عملکری که نیاکانش داشتن، بهانهای برای پیشبرد این روایته. با همهی اینها برای شخص من این کتاب کشش نداشت! خوشخوان نبود و پیدا کردن خط روایت هم برام سخت بود. البته باتوجه به دیدگاههایی که در ارتباط با این کتاب وجود داره، احتمالا این میزان نامانوس بودن و عدم توانایی برای همراه شدن با کتاب از ضعف سلیقه و دانش منه. فقط نکتهی قابل توجهی که بیانش خالی از لطف نیست اینه که این کتاب سراغ نیمهی تاریک اون قسمت از تاریخ رفته و بدون بزک کردن از دردهایی مثل جایگاه زنان اون دوران حرف میزنه. در مجموع، شازده احتجاب نکات مثبت و منفی زیادی داره اما جز سلایق من نبود و نتونستم باهاش ارتباط بگیرم.
1402/2/31
سلام و درود. هوشنگ گلشیری ، تاثیر گذارترین نویسنده های ایران رو که بیشترشون دهه ی 70 به عرصه ی ادبیات داستانی ایران معرفی شدند رو تربیت کرد و یکی از بهترین اساتید داستان نویسی بود. ولی آثار خودش به زیبایی شاگردانش نیست. بنده هم با شازده احتجاب نتونستم ارتباط بگیرم. هیچ جذابیتی برام نداشت. به نظرم گلشیری توی این کتاب فقط خواسته قدرت و تسلطش به ساختار رمان و شیوه ی روایت رو به رخ مخاطب بکشه. ممنون.
1402/3/1
رفت و برگشت توی زمان قدیم و حال و واقعیت و تفکر نقش اول های داستان بسیار گیج کننده بود . یکی از نکات منفی داستان انحرافات و روابط بود که به شدت نقش پررنگی داشت و نویسنده با تاکید داستان رو از حالت عادی خارج کرده .
1402/3/1
حقیقتش اینه که منم خیلی حس و حالی نزدیک به تجربهی شما داشتم و خیلی سخت کتاب رو پیش بردم. اینکه برخلاف برخی از آثار تاریکی اون دوران رو عمیقا نشون میداد برام جالب بود اما به نظر من هم این میزان افراط، بهخصوص در جنسی از نثر که بستر مناسبی براش نبود، این حالت غیر عادی رو بهمون منتقل کرده.
1402/3/1
حدود ۲۰ سال قبل خواندم. رک و بیپرده نوشته. به نظر ضد حکومت وقت است. برای من میز جذاب نبود.
عطیه کشاورز