یادداشت مرضیهبانو
1403/8/8
هوشنگ مرادی کرمانی در کتاب "شما که غریبه نیستید" همانطور که از نام کتاب پیداست، دست مخاطب را مثل یک فرد "آشنا" میگیرد و با جزئیات و رخدادهای زندگی شخصیاش همراه میکند. او که متولد ۱۳۲۳ است، با بیانی شیرین و دلنشین، رخدادهای زندگیش را از دوران کودکی در روستای سیرچ تا نوجوانی و جوانی در کرمان مینویسد. این رخدادها ترکیبی از غم، بازیگوشی، شکست، پیشرفت، ارتباطات، اشخاص و رخدادهای به ظاهر بد و خوب است که اگر آنها را در ترازویی بگذاریم، حجم سختیها و رخدادهای ناخوشایند و تلخ در زندگیش بیشتر است. موقع خواندن کتاب به این فکر میکردم که گاهی حتی یکی از این رخدادها میتواند سراسر زندگی فردی را متاثر کند اما مرادی کرمانی با وجود همه این رخدادهای سخت همچنان تلاش میکند، امیدوار است، آرزوها و علایقش را دنبال میکند و همین امید و تلاش است که او را به آرزوهایش میرساند. اگر به ژانر زندگینامه علاقه داشته باشید کتاب بسیار جذاب است. اگر مردم شناسی، علوم ارتباطات و جامعه شناسی دوست داشته باشید، کتابی خواندنی پیش رو خواهید داشت؛ کتاب پر از آداب و رسوم و باورهای عامیانه اهالی سیرچ کرمان است. همچنین ماجراهای اولین مواجهه او با رسانههایی مانند عکس، سینما، رادیو و ...جالب است و در کنار آن نکاتی از فضای اجتماعی و فرهنگی دهه ۲۰ و ۳۰ خورشیدی در کرمان برایمان میگوید. از نکات قابل تامل زندگیش برایم این بود که بارها در کودکیاش بخاطر شیطنتهایش به او گفته بودند که فرد بدرد بخوری نمیشود اما چه خوب که او این حرفها را جدی نگرفت و ثابت قدم پای علاقهاش ماند و یکی از بهترین نویسندگان فارسی زبان شد. راجع به این کتاب میتوان خیلی نوشت اما چون مدام نوشتن راجع به آن را عقب میانداختم، تصمیم گرفتم امشب این یادداشت را با همهی کاستیهایش منتشر کنم. ممنون که خواندید و امیدوارم مفید بوده باشد.
1403/8/8