یادداشت تانیا زارعپور
1402/5/16
پاستیل های بنفش...کتابی پرطرفدار و معروف ولی خیلی ضعیف تر از چیزی که نشون میده. قبل از اینکه کتاب رو بخونم فکر میکردم با یک شاهکار یا معجزه در بین کتابای دیگه مواجهم ولی خیلی ضعیف تر از چیزی که انتظار داشتم بود. بهم حس خوبی میداد و حتی خیلی جاها تحتتاثیر قرار میگرفتم...یعنی بخوام سرجمع بگم خوندن کتاب درعین اینکه غمناک بود،انرژی مثبت خاصی هم بهم میداد. ولی متاسفانه داستان خیلی از این شاخه به اون شاخه میپرید. مثل یک دفتر معمولی بود که جکسون حال و هوای روزانشو داخلش نوشته بود. نمیدونم چرا انقدر پرطرفدار شده و تو یکسری سایتا اصلا هیچ نقد منفی و حتی انتقاد ریزی بهش وارد نشده،من شخصا با این همه نقد مثبت تو دنیا نسبت به این کتاب،انتظار یک شاهکار رو داشتم. حتی وقتی کتاب رو تموم کردم چون احساس کردم واقعا هیچ سروتهی نداشت،گفتم شاید بد خوندم یا اصلا حواسم به متن نبوده و همینجوری داشتم میرفتم جلو،برای همین مجدد از اول خوندم و دیدم نه...من اشتباه نخوندم،اشکال از خود کتابه.
1402/5/16
به نظر من هم حتی از ظرفیت عنوان کتاب، خیلی خوب استفاده نکرده بود . اسم وجلدش از محتواش جذاب تره! اما روان و نوجوان پسنده . در حد مطالعه تفننی
1402/5/17
چون انتظار معجزه داشتید خیلی به نظرتون بد اومده. این کتاب یک کتاب نوجوانانه س همین! مهم ترین حسنش برای من و خواهر13ساله م درک مفهوم فقر و نداری و کارتن خوابی و مواجهه بچه ها با این پدیده بود.
1402/9/11
به عنوان کسی که تعداد زیادی کتاب نوجوانانه خونده و آشناست با این سبک و نهایت پتانسیلی که میتونه متن کتاب به عنوان رمان یا... نوجوانانه داشته باشه این کتاب رو نقد کردم. و بودند کتاب هایی نوجوانانه که روی تک تک جملات اون میشه ساعت ها تامل کرد. بهتره اگر کتابی متن ضعیف یا داستان سرایی و شخصیت پردازی خوبی نداره اون رو با صحبت هایی مثل "این کتاب یک کتاب نوجوانانهست" توجیه نکنیم.
1402/9/11
منم کتاب های نوجوانانه زیاد می خونم(با خواهر 14ساله م باهم کتاب می خونیم اغلب) و بله، قطعا کتابایی مثل شاید عروس دریایی یا جنگی که نجاتم داد کتابای قوی تری ان و جملات عالی دارن و خصوصیات دیگه. اما من واکنش خواهرم به کتاب ها رو می بینم و می بینم که پاستیل های بنفش براش قابل درکه و می تونه با اون موقعیت ها ارتباط برقرار کنه. کتاب به نظرم متن ضعیف یا شخصیت پردازی بدی نداره فقط کتاب نوجوانانه س و نمی خواد مثل بعضی کتابا جمله های خاص و فضاسازی آنچنانی داشته باشه. می خواد ساده روایت کنه
1402/12/12
قطعا قرار نیست همه به چیزی مثل هم نگاه کنند...نظرتون برای من ارزشمنده و ممنونم که بیانِش کردید🤝🏻🌹
تانیا زارعپور
1403/1/18