یادداشت mahsa bgbn
1403/8/14
بهخاطر نظرات منفیای که این مدت خوندم انتظار داشتم با اثر فراوحشتناکی روبهرو شم، به صفحههای آخر رسیدم و متعجب بودم کو؟ کجاست؟ آن همه قساوت قلب و شقاوت بی حد و حصر تاراس بولبای قزاق؟ او که در همه جای کتاب، فقط انتقام همه ناجوانمردیها و بدعهدیهایی رو گرفته بود که لهستانیها و تاتارها و کاتولیکها و جهودها در حق ملت روس و اوکراین روا داشته بودن؟ کسی که تا لحظهی آخر پای آرمانهاش موند، آتش کینه رو در قلبش شعلهور نگه داشت و تسلیم آتشبس دروغین ترسوها نشد. قزاق پانصدسال پیش چه فرقی با جنگاوران دنیای امروز داره؟ مگر جنگهای امروز شرافتمندانهتر از جنگهای گذشتهن؟ مگر کودکان و زنان هنوز کشته نمیشن؟ مگر دستها و پاها و سرها قطع نمیشن؟ مگر آدمها به نام دین و میهن به جان هم نمیفتن؟... جنگ جنگ است و در هر صورت کریهالمنظر و بیرحم. گوگول زیبا توصیف میکنه، کتاب رو دوس داشتم، حسش کردم و ترجمه وزین بیدختینژاد مزید بر علت بود.
1403/8/14
جنگ جنگه ولی رعایت اصول انسانی یکی از اصول جنگه و هنوز هم اونائی که زن و بچه میکشن وحشین و از حیوانات پست تر جنگ اولا که نباید باشه نباید تجاوز و تعدی باشه ولی اگر بود و اگر دفاعی هم بود باید بین نیروهای نظامی باشه و حتی اینجا هم نباید فرا تر از یک کشت و کشتار معمولی پیش بره اینکه قزاقها اون بلاها رو سر اسرای جنگیشون میاوردن عین توحش بود نه عین قهرمانی قهرمان اونیه که به اسیرش رحم کنه اصول انسانی رو حتی در دفاع از میهنش رعایت کنه
1403/8/14
چرا دیگه هی میگه قزاقها قهرمانن دشمن که دشمنه تکلیفش روشنه نه تنها قهرمان نیست بلکه محکومم هست کسی هم منکر این نشد تو یادداشتهاش @Oceanofunreads
1403/8/14
من بارها شاهد بودم گوگول صفات منفی به قزاقها نسبت داد. با اینحال حق داره از نیاکانش که اقتدار رو به روسها برگردوندن و اوکراین رو نجات دادن دفاع کنه. هر کسی هم جای گوگول بود همیکارو میکرد و بیشتر تطهیر میکرد تا تقبیح. بهرحال من وکیل وصی گوگول و قزاقها نیستم. و مسلما به بدیهیات اصول اخلاقی آگاهم. هدفم تو این یادداشت این بود بگم فقط قزاقها رو متهم به خونخوارترین اقوام نکنید و با دید جامعتری قضاوت کنید. @m.h8489