یادداشت فاطمه خوران🇮🇷🇵🇸
1404/5/26

این یادداشت من قراره دو بخش داشته باشه: نظرم در مورد انیمه و نظرم در مورد لایت ناول - در مورد انیمه: یه کتاب رو هیچوقت از روی جلدش قضاوت نکن، رابطه من با انیمه هشتاد و ششه خدا میدونه چه مدت بعد از اینکه یکی از دوستام انیمه رو دید و از ما خواست ببینیمش برای دیدن انیمه مقاومت کردم دلیل مقاومتم سبک طراحی انیمه بود که بیشتر به انیمه هایی با ژانر عاشقانه با داستان سطحی میخورد. بالاخره نمیدونم چطور شد که از خر شیطون پیاده شدم و انیمه رو دیدم محشر بود، محشر قطعا بهش ۵ ستاره یا بیشتر میدادم ۸۶ صرفا داستان جنگ نبود، داستان تکبر، ضعف نفس، تبعیض نژادی، انسانیت زدایی، بهره کشی و در نهایت نسل کشی و انقراض بود ما بارها داستان کسانی رو شنیدیم که بخاطر شرایط استرس آور و بحرانی که بهش دچار میشن، تمام خشم و نفرتی که از وضعیت دارن رو سر یه شخص ضعیف تر از خودشون خالی میکنن ولی ۸۶ داستان ملتیه که این کارو کرد اگه در مورد انسانیت زدایی یا مهمتر از اون رفتار بی رحمانه و تهی از وجدان اسرائیلی ها در برابر فلسطینی ها کنجکاوین ۸۶ ببینین - در مورد کتاب: این کتاب دومین لایت ناولیه که میخونم (اولی اسم تو بود) و نتیجه ای که تا الان بهش رسیدم اینه که لایت ناول یا رمان راحت خوان یه فاجعه تو ادبیات داستانیه لایت ناول نوعی از رمان های ژاپنیه که به سادگی معروفه، بیشتر برای رده سنی نوجوان و جوان نوشته میشه و بیشتر دیالوگ محوره و مشکل من با لایت ناول ۸۶ دقیقا از همین سادگی و گفتگو محور بودن شروع شد مسئله اینه که حداقل تو این لایت ناول کیفیت فدای سادگی شده توصیفات بشدت کمه که باعث میشد من خیلی جاها گیج بشم که اصلا چه اتفاقی داره میفته و خیلی جاها رو فقط از طریق انیمه میدونستم چی به چیه بدتر اینکه همین توصیفات کم یه سری جملات ادیبانه هم داره حتی نویسنده جهت راحتی، بجای اینکه بگه کی داره حرف میزنه از انواع مختلف فونت برای نشون دادن هویت گوینده استفاده کرده و این برای منی که متن رو با هوش مصنوعی ترجمه میکردم و میخوندم فاجعه بود حسی که موقع خوندن داشتم این بود که یه داستان خوب با یه روند خوب و پایان عالی توسط یه نوع روایت بد سلاخی شده و هیچی ازش نمونده اگه انیمه رو ندیده بودم و برای دونستن ادامه داستان کنجکاو نبودم تو همون فصل اول ولش میکردم نظرمو بخوام خلاصه کنم این میشه که نویسنده داستان خوبی برای گفتن داشت ولی قلمش و کلا سبک لایت ناول اصلا در حد داستان نبود و افتضاح بود مخصوصا اینکه همزمان با خوندن این لایت ناول یه رمان علمی - تخیلی ژاپنی هم دارم میخونم و وضعیت این دو تا زمین تا آسمون با هم فرق داره برای همین معتقدم هم قلم نویسنده بده هم سبک لایت ناول به درد این داستان نمیخوره اگه هوس خوندن لایت ناول کردین حتما حتما اول انیمه رو ببینین پ.ن¹: ژانر داستان فانتزی و علمی تخیلیه. علمی تخیلی به دلیل فضای فناورانهای که داره و فانتزی به این علت این که تو یه دنیای دیگه رخ میده پ.ن²: با اینکه از لایت ناول بدم اومده ولی انیمه فقط تو دو فصل ساخته شده، داستانش ناقض مونده و ظاهرا قرار نیست بقیه شو بسازن پس مجبورم کنار بیام پ.ن³: آخر کتاب نویسنده میگه بابت لایت ناول جایزه گرفته. دارم فکر میکنم اگه این لایت ناول با این وضعیتی که داره جایزه گرفته پس وضعیت بقیه لایت ناولا چطوریه پ.ن⁴: نظرم در مورد انیمه رو به این دلیل تو این یادداشت گنجوندم که نظرم در مورد لایت ناول سرتاسر انتقاد بود. بازم توصیه میکنم انیمه رو ببینین
1404/5/26
من دقیقا متوجه نشدم لایت ناول چه فرقی با مانگا داره. یعنی دیالوگا رو شبیه مانگا تو ابر و اینا نمینویسن؟
1404/5/26
مانگا کمیکه لایت ناول یه نوع رمان که نسبت به رمان های معمولی متن ساده تر و حجم کمتری داره
1404/6/11
اگه خوندم چشم تو جلد یک تا فرار شین و دوستاش از جمهوری رو تعریف کرد شنیدم ساخت فصل سوم تایید شده بالاخره و قراره بسازن
فاطمه خوران🇮🇷🇵🇸