یادداشت ساجده جعفری

دختران آفتاب
        در ایام شهادت  و ولادت حضرت زهرا (س) این کتاب را به صورت صوتی شنیدم و واقعا عالی بود. بعید می دانم که حوصله ام به نسخه ی چاپی می کشید. پایان کتاب مرا به غروب عاشورای خرداد ۱۳۷۳ در دوران نوجوانی ، برد که وفتی از عزاداری روستای اجدادی برگشته بودم، تلویزیون را که روشن کردم ، خبر بمب گذاری حرم امام رضا (ع )را پخش کرد و من بهت زده شدم.
در این کتاب فهمیدم ، نبی به دو معناست: خبر داده شده و خبردهنده.  یک مقام معنوی است که برای زن و مرد مساوی است و حضرت زهرا دارای اين منزلت بوده اند که جبرئیل با ایشان حرف می زده و خبر می داده.
رسول ، یک شغل  است که به بعضی انبیاء از طرف خدا داده می شود و به سبب قدرت جسمی مردان و امکان مخالطه ی آنها با مردم، فقط به جنس مذکر داده می‌شود.
 مقام نبی و رسول می تواند برابر باشد.
حجاب ، لباس جسم و حیا، لباس روحه
حجاب امری جمعی و حیا امری فردی هست.
پس حجاب برای حفط یک اجتماع لازم هست و نمی توان به حیای درونی هر فرد ، اکتفا کرد چون میزان آن در افراد، متغیر است.
استاد بانکی مباحث کتاب بخصوص حیا را در دوران دانشجویی ام در دانشگاه اصفهان صحبت کردند . به نظرم خوش فکرانه آمد که آن سلسله سخنرانی ها به آقای دانشگر و رضایتمند داده شده تا به شکل یک رمان در بیاورند. قطعا کمتر جوانی سراغ کتابی که عنوانش " سخنرانی " باشد ، می رود اما وقتی احساس کند رمان است، آن را راحت تر شروع خواهد کرد.
اشاره ی کتاب به یک واقعه ی تاریخی که در آن شهدا ، بیشتر  زن بودند نیز ، به جا  بود.
یکی از نکات جالب کتاب، اهمیت جایگاه زن به عنوان  تدارکات پشت صحنه هست.
کسی که فرزندان و اطرافیانش از او انرژی می گیرند و به خاطر او ، هر کاری می کنند و با مشکلات ، دست و پنجه نرم می کنند.
درست مثل نقشه پرداز و فرمانده در جنگ که خودش نباید مستقیم ، در خط اول ، بجنگد ، چرا که اگر بمیرد ، کسی نمی تواند جایگاه او را پر کند.

سلام خداقوت خانم‌دکتر، کتاب داستانی است؟

علیک سلام. ممنونم.
بله . در قالب گفتگوی جمعی از دختران دانشجو در  حین اردوی مشهد ، اطلاعاتی در مورد ارزش و هویت زن در جوامع و ادوار مختلف تاریخ و سپس نظر اسلام ، داده شده.
پایان داستان، فاطمه، مسئول اردو در اثر بمب گذاری حرم ، شهید می شود.

چه ایده جالبی
معمولا در درآوردن چنین فرم هایی سخت است
@hamishebahar

موافقم که صوتی گوش دادن این کتاب بهتره، با توجه به حجمش و نوع مطالبش، چاپی خوندش حوصله زیاد میخواد🤭من در زمان فقدان نسخه صوتی😔 چاپی خوندم و خیلی طول کشید تا تموم شد.
بحث نبی و رسول هم بحث جالبیه، در مجموعه معارف قرآن آیت الله مصباح ذیل عنوان راه و راهنماشناسی تقریبا مفصل بهش پرداخته شده

ممنونم از مطالعه ی یادداشت.
حتی نسخه ی صوتي هم طول کشید.