یادداشت ز.مسعودی
1402/11/28
3.2
شهرت ملاله از کجاست؟ اینکه دختر کم سن و سالی بود که در کشورش، تنها چند سخنرانی در مورد حق تحصیل دختران کرد و به نوعی بر ضد طالبان صحبت کرد؟ و بعد مورد اصابت گلوله طالبان قرار گرفت؟ اگر از من بپرسید میگویم هزاران نفر در هر سن و سالی، مقابل ظلم میایستند؛ توسط طالبان، داعش، اسراییل و ... از تحصیل محروم میشوند و مجروح یا شهید میشوند؛ اما نه سازمان ملل کلمهای در حمایتشان میگوید، نه برای مداوا به بهترین بیمارستانهای دنیا منتقل میشوند، نه فلان سیاستمدار به عیادتشان میرود؛ نه گوردون براونی پیدا میشود که به پدرشان که تنها مدیر یک مدرسه در فلان نقطه خاورمیانه است پیشنهاد دهد هم فلان شغل دولتی را دریافت کند و هم مشاورش باشد! شهرت یک دختر شرقی و حمایت سیاستمداران غربی از او، بی شک دلایلی سیاسی دارد که در این کتاب نباید به دنبالشان باشید چون راوی، خود ملاله است. همان کسی که مورد این توجهات واقع شد. اما اگر میخواهید تصویری از دنیای کشورهای اطرافمان داشته باشید؛ زندگی مردم را ببینید و خصوصا اوضاع زنان را در قرن ۲۱ در همین حوالی بدانید، این کتاب میتواند چنین تصویری به شما بدهد. تصویری که بنظر میرسد اگر هم واقعی باشد، احتمالا برای پنجاه شصت سال پیش است! اما نه! خواهید دید همین حالا، در همین کشورهای نزدیک خودمان خبرهایی هست که باورکردنی به نظر نمیرسد.
1403/1/8
ملاله یوسف زی شیرین عبادی هژمونی غرب بلد است چه کسانی را بلد کند . خواهش میکنم کتاب کودکش را که برد ملتزر نوشته و نشر پرتقال و مهرسا ترجمه کرده را ببینید،چطور مجوز گرفتن اینا
1402/11/30