بریده‌های کتاب محمدرضا زاهدی

بریدۀ کتاب

وقتی معصوم هستید که برای خود ارزش قائل باشید و مسئولیت تمام اعمالی را که انجام می دهید به عهده بگیرید. با این دیدگاه کلمۀ گناه از یک مفهوم مذهبی و معنای عام خودش فاصله میگیرد و دقیقاً از جایی شروع میشود که شما خودتان را نمی پذیرید. بدون خطا سخن گفتن به معنی استفاده از کلمات علیه خودتان نیست اگر من شما را در خیابان ببینم و احمق خطابتان کنم از کلامم علیه شما استفاده کرده ام ولی در واقع من به خودم آسیب زده ام چون شما با این حرف از من متنفر خواهید شد و نفرتی که به من بر می گردد به هیچ وجه برایم خوب نیست. بنابراین اگر من عصبانی شوم و حرفهایم را به عنوان سمی که از احساساتم ترشح میشود به سمت شما بفرستم در واقع از آن کلمات علیه خودم استفاده کرده ام. اگر من خودم را دوست داشته باشم آن عشق را در ارتباطاتی که با شما دارم هم ابراز خواهم کرد و در نتیجه باعث انعکاس عشق در روابط خواهد شد. اگر من تو را دوست داشته باشم، تو هم متقابلاً مرا دوست خواهی داشت. اگر من به توتوهین کنم، تو هم متقابلاً به من توهین خواهی کرد اگر نسبت به تو احترام قائل باشم تو هم به من احترام خواهی گذاشت و اگر در روابطی که با تو دارم خودخواهانه رفتار کنم تو نیز نسبت به من خودخواه خواهی بود.