بریدههای کتاب سقراط اکسپرس امیر محمد 1403/3/27 سقراط اکسپرس اریک واینر 4.2 12 صفحۀ 228 سنگلی آدمها نه از سر بد طینتی که از ناتوانی در به تصویر کشیدن چیزهاست. آدم نامهربان نمیتواند تصویر روشنی از رنج و درد دیگران داشته باشد و خودش را جای آنها بگذارد. 0 0 hanieh 1403/2/29 سقراط اکسپرس اریک واینر 4.2 12 صفحۀ 22 بامداد همان شهرمرزی سرزمین هوشیاری است انگار تیخوانای ذهن است با وضعی نامشخص و مستعد ناامنی 0 0 امیر محمد 1403/3/21 سقراط اکسپرس اریک واینر 4.2 12 صفحۀ 116 امیال بی پایان، خواستهای مدام، میل پس از میلی دیگر. دنیا و ما فیها هیچ بس نیست برای اغنای این همه عطش. نه حد و مرزی می توان گذاشت برای خواستها، نه پُر میتوان کرد این مغاک بی انتها را. 0 0 gharneshin 1403/10/26 سقراط اکسپرس اریک واینر 4.2 12 صفحۀ 114 ایدهآلیستها از نظر فلسفی آرمان های والا ندارند، بلکه باور دارند آنچه تجربه میکنیم باز نمودِ ذهنیِ دنیاست. تصور ماست از عالم، نه خودِ عالم. اشیاء عینی جهان هم فقط وقتی وجود دارند که به ادراک ما در میآیند. جهان در تفکر من است. 0 0 رها فربدراد 1403/8/30 سقراط اکسپرس اریک واینر 4.2 12 صفحۀ 189 0 0 gharneshin 1403/11/1 سقراط اکسپرس اریک واینر 4.2 12 صفحۀ 189 هر پایانی یک آغاز است. در هر پایانی هم انگار یک ادامه دارد نهفته است. 4 20 gharneshin 1403/10/26 سقراط اکسپرس اریک واینر 4.2 12 صفحۀ 122 لذتی بلاتر از هنر نیست. هنر_یا بهتر بگویم، هنر خوب، به باور شوپنهاور تجلی احساس آدمی نیست. هنرمند با هنرش بیانمندیِ حسی ندارد؛ آگاهیست که منتقل میشود. دریچهایست به سرشت راستینِ واقعیت. آگاهی چیزیست ورای (مفاهیم صرف)، و، طبعا، ورای کلمات. 0 1 hanieh 1403/2/29 سقراط اکسپرس اریک واینر 4.2 12 صفحۀ 40 برای زندگی آزموده باید از خودمان فاصله بگیریم قدمی پستتر رویم ا خودمان را بهتر ببینیم گفتگو بهترین شیوه برای دست یافتن به چنین منظری است میشود گفت فلسفه و گفتگو برای سقراط یک معنا داشتند 0 0 gharneshin 1403/10/26 سقراط اکسپرس اریک واینر 4.2 12 صفحۀ 124 صدا خیلی مهم است. واژههای مکتوب اطلاعات را بهتر میرسانند، اما کلمات ادا شده معنا را بهتر حالیمان میکنند. آنچه مکتوب میشود روح و جان ندارد. گفتهها زندهاند و صمیمی. گوش سپردن به آدمها یعنی شناختنشان. 0 1 hanieh 1403/2/29 سقراط اکسپرس اریک واینر 4.2 12 صفحۀ 290 اپیکتتوس میگوید تصور کنید روزی جسمتان را تقدیم غریبهای در خیابان کنید احمقانه است نه ؟ این کاریست که ما هر روز با ذهنمان میکنیم ما استقلال و قدرتمان را به دیگران واگذار میکنیم و اجازه میدهیم ذهنمان مستعمرشان شود باید آنها را از قلمرومان بیرون کنیم 0 0 gharneshin 1403/10/26 سقراط اکسپرس اریک واینر 4.2 12 صفحۀ 127 موسیقی بیانگر احساسات نیست. موسیقی چیزی نمیگوید، بلکه خود ذات و جوهر است. ظرفیست برای احساسات مختلف. وقتی به موسیقی گوش میدهیم اینطور نیست که به درک صورت خاصی از اندوه یا خوشی ناقل شده باشیم، بلکه داریم خود اندوه و خوشی را تجربه میکنیم، خودِ خودش. 0 1 رها فربدراد 1403/9/1 سقراط اکسپرس اریک واینر 4.2 12 صفحۀ 206 0 1 gharneshin 1403/11/1 سقراط اکسپرس اریک واینر 4.2 12 صفحۀ 217 آدمی که آن حد کافی و بسنده هیچوقت به چشمش نمیآید، هیچچیزی انگار بسش نیست. 1 3 gharneshin 1403/10/26 سقراط اکسپرس اریک واینر 4.2 12 صفحۀ 116 خواست ینی تقلای مدام، میلی ارضا نشده. پیشنمایش بدون نمایش دادن فیلم. سفارش دادن نوشیدنی سوم وقتی دوتا هم کافی بوده، یعنی همان لانهی پر از مورچهای که توی سرتان ولوله دارد، که شاید گاهی آرام بگیرد، اما هیچ وقت به کلی خفه نمیشود، حتی بعد از نوشیدنی چهارم! 0 0 hanieh 1403/2/29 سقراط اکسپرس اریک واینر 4.2 12 صفحۀ 183 فقدان واژه کوتاه اما خطرناکی است ناپلئون واژههاست فقط وقتی همنشین وصل شود از دست دادن وزن خوشایند است وگرنه همیشه معنای ناخوشایند دارد برای همین هم ما فقدان را تجربه نمیکنیم بلکه به آن دچار میشویم 0 0 gharneshin 1403/10/30 سقراط اکسپرس اریک واینر 4.2 12 صفحۀ 177 سرعت بلای جانِ توجه است. 0 1 gharneshin 1403/10/30 سقراط اکسپرس اریک واینر 4.2 12 صفحۀ 187 پس صبر میکنم، با رغبت و صبری کم سابق، چون پاداش صبوری داشتن آن است. 0 1 hanieh 1403/2/29 سقراط اکسپرس اریک واینر 4.2 12 صفحۀ 162 این استعاره نیست فکت است پژوهشهای زیادی نشان میدهد که اگر به چیزی توجه نکنیم آن را نمیبینیم 0 0 hanieh 1403/2/29 سقراط اکسپرس اریک واینر 4.2 12 صفحۀ 34 در حیرتم همین دو واژه ساده هنوز که هنوز است بذرهای تفکر فلسفیاند و حتی فراتر از این منشا تمام اکتشافات و دستاوردهای شخصی هم همین دو واژه است در حیرتم 0 0 hanieh 1403/2/29 سقراط اکسپرس اریک واینر 4.2 12 صفحۀ 43 حیرت احساس درونیتری است میشود در عین خونسردی و بی تفاوتی کنجکاو بود میشود که بی حس و هیجان سوال کرد اما نمیشود از چیزی حیرت کرد و شور نداشت کنجکاوی قرین صبر و تحمل نیست ممکن است هر آن برود پی هر چیز جذاب سوال برانگیز دیگری که سر راهش سبز میشود حیرت اما میپاید و میماند بخواهیم به آدم تشبیهشان کنیم میشود گفت حیرت یک جا لم میدهد و سر حوصله و فرصت نوشیدنیاش را میخورد و هرگز دنبال چیزهای پر زرق و برق نمیرود کنجکاوی سر گربه را به باد میدهد اما حیرت نه حیرت زمان میبرد مثل غذای خوب یا معاشرت دلپذیر عجلهای و هلهولکی به ثمر نمینشیند برای همین حرف زدن سقراط همیشه با طمأنینه همراه بود حتی وقتی که هم صحبتها خسته و کفری میشدند او به همان شیوه ادامه میداد 0 0