بریدههای کتاب خلق مدل کسب و کار Persiman 1402/8/22 خلق مدل کسب و کار الکساندر استروالدر 4.5 8 صفحۀ 32 🔹 عملکرد های مختلف کانال ها: ✔️ افزایش آگاهی مشتریان نسبت به محصولات و خدمات شرکت ✔️ کمک به مشتری در ارزیابی گزاره ارزش هر شرکت ✔️ کمک به مشتری در خرید محصول و خدمتی خاص ✔️ تحویل گزاره ارزش به مشتری ✔️ ارائه خدمات پس از فروش 0 0 Persiman 1402/8/22 خلق مدل کسب و کار الکساندر استروالدر 4.5 8 صفحۀ 34 ⁉️ سوالات مرتبط با بخش ارتباط با مشتریان: 🤔 هر بخش از مشتریان ما توقع داشتن چه نوع رابطه ای را با ما دارند؟ 🤔 ما چه رابطهای با آنها برقرار می کنیم؟ 🤔 این روابط چه هزینه هایی دارد ؟ 🤔 این روابط چگونه با بقیه مدل کسب و کار ما تطابق پیدا می کند؟ 0 0 حامد دادپور 1404/3/7 خلق مدل کسب و کار الکساندر استروالدر 4.5 8 صفحۀ 14 مدل کسب و کار: چگونگی خلق، ارائه و کسب ارزش 0 0 Persiman 1402/8/22 خلق مدل کسب و کار الکساندر استروالدر 4.5 8 صفحۀ 33 🔰 پنج بخش از حالت های متمایز کانال ها: 💢 هر کانال میتواند در بردارنده همه یا برخی از این بخش ها باشد ۱. آگاهی ⚜️ چگونه آگاهی مردم را در مورد محصول یا خدمات شرکت خود بالا ببریم؟ ۲. ارزیابی ⚜️ چگونه به مشتری کمک می کنیم گزاره ارزش شرکت را ارزیابی کند؟ ۳. خرید ⚜️ چگونه به مشتری اجازه میدهیم محصول یا خدمات خاصی را خریداری کند؟ ۴. تحویل ⚜️ چگونه گزاره ارزش را تحویل مشتری می دهیم؟ ۵. بعد از فروش ⚜️ چگونه خدمات پس از فروش ارائه می دهیم؟ 0 0 Persiman 1402/8/22 خلق مدل کسب و کار الکساندر استروالدر 4.5 8 صفحۀ 40 ⁉️ سوالات مرتبط به بخش "فعالیت های کلیدی" : 🤔 گزاره ارزش ما نیازمند چه فعالیت های کلیدی است؟ 🤔 کانال های توزیع مان چطور؟ 🤔 رضایت مشتری چطور؟ 🤔 جریان های درآمدی شرکت چطور؟ 0 0 Persiman 1402/8/22 خلق مدل کسب و کار الکساندر استروالدر 4.5 8 صفحۀ 36 🔺🔻دو نوع از جریان های درآمدی در هر مدل کسب و کار: 🔹 درآمد ناشی از تراکنش هایی که فقط یکبار صورت گرفته باشد 🔹 درآمد های قابل تکراری که می تواند نتیجه تحویل مداوم گزاره ارزش و یا خدمات پس از فروش باشد ☑️ بصورت کلی دو نوع مکانیزم قیمت گذاری وجود دارد: ▪️ ثابت ▪️پویا 0 0 Persiman 1402/8/22 خلق مدل کسب و کار الکساندر استروالدر 4.5 8 صفحۀ 34 🟡 ارتباط با مشتریان(مشتری مداری) *نوع رابطه ای که یک شرکت با هر بخش از مشتریان خاص خود برقرار می کند. ❇️ انگیزه های روابط با هر بخش از مشتریان: ✔️کسب مشتری ✔️حفظ مشتری ✔️ افزایش فروش *روابط با مشتری تعریف شده در مدل کسب و کار می تواند تاثیر بسزایی در دید کلی مشتری بگذارد. 0 0 حامد دادپور 1404/3/7 خلق مدل کسب و کار الکساندر استروالدر 4.5 8 صفحۀ 15 اجزا مدل کسبوکار چهار حیطه را پوشش میدهند: مشتريان ارزش پیشنهادی زیرساخت پایداری مالی 0 0 Persiman 1402/8/22 خلق مدل کسب و کار الکساندر استروالدر 4.5 8 صفحۀ 36 ⁉️ سوالات مرتبط با جریان های درآمدی: 🔍 مشتریان برای چه ارزشی حاضرند واقعاً هزینه کنند؟ 🔍 در حال حاضر برای چه چیزی هزینه می کنند ؟ 🔍 روش پرداخت آنها در حال حاضر چیست ؟ 🔍 ترجیح می دهند به کدام روش پرداخت کنند؟ 🔍 هر کدام از جریان های درآمدی چه بخشی از درآمدهای کلی را شامل می شوند؟ 0 0 Persiman 1402/8/22 خلق مدل کسب و کار الکساندر استروالدر 4.5 8 صفحۀ 36 💎 مکانیزم های خاص هر یک از جریان های درآمدی: 🔅 لیست قیمت های ثابت 🔅 چانه زدن 🔅 حراجی 🔅 بسته به بازار 🔅 بسته به حجم 🔅 مدیریت عملکرد 0 0 Persiman 1402/8/22 خلق مدل کسب و کار الکساندر استروالدر 4.5 8 صفحۀ 32 ⁉️ سوالات مهم در بخش کانال ها: 🧐 مشتریان ما دوست دارند از طریق کدام کانال به شرکت دسترسی داشته باشند؟ 🧐 در حال حاضر از چه راهی با آنها در ارتباطیم؟ 🧐 کانال های ما چگونه با هم یکدست شده اند؟ 🧐 کدام بهتر از همه کار میکند؟ 🧐 کدام روش در هزینه ها صرفه جویی می کند؟ 🧐 چگونه آنها را با زندگی روزمره مشتریان همسو می کنیم؟ 0 0 Persiman 1402/8/22 خلق مدل کسب و کار الکساندر استروالدر 4.5 8 صفحۀ 28 🟢 گزاره ارزش: *گزاره ارزش که یکی از موارد اصلی تولید مدل کسب و کار است توصیف کننده مجموعه محصولات خدماتی که برای یک بخش مشتریان ایجاد ارزش می کند 🔘 دلیل ترجیح یک شرکت بر دیگری توسط مشتری 🔘 راه حل برطرف کردن یک یا چند مشکل یا نیاز مشتری 🔘 هر گزاره ارزش شامل مجموعه منتخب از محصولات یا خدمات که به نیازهای یک بخش مشتریان خاص پاسخ می دهد 🔘 تجمیع منافع ارائه شده از سوی شرکت به مشتری 0 0 Persiman 1402/8/22 خلق مدل کسب و کار الکساندر استروالدر 4.5 8 صفحۀ 38 ⁉️ سوالات مربوط به بخش منابع کلیدی: 🧐 گزاره های ارزش نیازمند چه منابع کلیدی ای هستند؟ 🧐 کانال های توزیع چطور؟ 🧐 روابط با مشتریان چطور ؟ 🧐 درآمدهای جاری چطور ؟ 0 0 Persiman 1402/8/22 خلق مدل کسب و کار الکساندر استروالدر 4.5 8 صفحۀ 37 ♻️ نمونه راه های ایجاد جریان درآمدی: 💎 فروش دارایی 💎 هزینه استفاده 💎 هزینه اشتراک 💎 قرض/اجاره/لیزینگ 💎 صدور مجوز 💎 هزینه کارگزاری 💎 تبلیغات 0 0 Persiman 1402/8/22 خلق مدل کسب و کار الکساندر استروالدر 4.5 8 صفحۀ 29 یک گزاره ارزش با استفاده از ترکیبی متمایز از عناصری که در اختیار نیازمندی های هر بخش از مشتریان قرار می دهد برای آنان ارزش ایجاد می کند مثال کمی مثلاً قیمت یا سرعت ارائه خدمات مثال کیفی طراحی یا تجربه مشتری 0 0 Persiman 1402/8/22 خلق مدل کسب و کار الکساندر استروالدر 4.5 8 صفحۀ 40 ⚫️ فعالیت های کلیدی | عناصر اصلی مدل کسب و کار 📖 نشان دهنده مهم ترین اقداماتی است که یک شرکت باید برای سرپا ماندن مدل کسب و کار خود انجام دهد ◾️ مثل منایع کلیدی، فعالیت های کلیدی نیز انواع مختلفی متناسب با نوع کسب و کار شما دارد 0 0 Persiman 1402/8/22 خلق مدل کسب و کار الکساندر استروالدر 4.5 8 صفحۀ 42 🟤 شرکای کلیدی(شراکت کلیدی) | عناصر اصلی مدل کسب و کار 📖 اصل شرکای کلیدی بر تامین کنندگان و شرکایی دلالت دارد که به کارکرد مدل کسب و کار ما کمک شایانی می کنند 0 0 Persiman 1402/8/22 خلق مدل کسب و کار الکساندر استروالدر 4.5 8 صفحۀ 38 🟣 منابع کلیدی | عناصر اصلی مدل کسب و کار 📖 مهم ترین دارایی یک شرکت است. با استفاده از این اصل می توان مدل کسب و کار را با موفقیت راه اندازی کرد 🔰 منابع کلیدی می تواند: 🔘 فیزیکی 🔘 مالی 🔘 هوشمند 🔘 انسانی 🔹 و از نظر مالکیت: 🔘 متعلق به شرکت 🔘 اجاره ای 🔘 تأمین توسط شرکای کلیدی 0 0 Persiman 1402/8/22 خلق مدل کسب و کار الکساندر استروالدر 4.5 8 صفحۀ 33 ⭕️ انواع کانال ها: 🔘 مستقیم 🔹فروشگاه ها 🔹 فروش اینترنتی 🔘 غیر مستقیم 🔹 فروشگاه شخصی 🔹 فروشگاه شریکی 🔹کلی فروشی 🔘 انحصاری 🔹فروشگاه ها 🔹 فروش اینترنتی 🔹 فروشگاه شخصی 🔘 شراکتی 🔹 فروشگاه شریکی 🔹کلی فروشی 0 0 Persiman 1402/8/22 خلق مدل کسب و کار الکساندر استروالدر 4.5 8 صفحۀ 28 ⁉️ سوالات خوب در زمینه گزاره ارزش 🤔 ما چه ارزشی را به مشتری منتقل می کنیم؟ 🤔 ما در جهت حل کدام مشکل مشتری تلاش می کنیم؟ 🤔 کدام نیاز مشتری را برطرف می کنیم؟ 0 0