بریده کتابهای به خاطره اعتمادی نیست امیررضا سعیدینجات 1402/12/13 به خاطره اعتمادی نیست الیزا گبرت 3.6 4 صفحۀ 37 فجایع همیشه انگار مربوط به گذشتهاند. ما دوست داریم باور کنیم که فناوری برتر و طراحی مهندسی برتر نجاتمان خواهد داد. دوست داریم فکر کنیم که هرچه اطلاعاتمان بیشتر باشد، میتوانیم فناوریمان را امنتر کنیم. ولی ما هیچ وقت نمیتوانیم همه اطلاعات را یکجا داشته باشیم. ما با تولید فناوریهای جدید برای حل مشکلات شناخته شده، خواه ناخواه مشکلاتی جدید، ناشناختههایی جدید، هم میسازیم. 0 1 سارا مستغاثی 1402/2/22 به خاطره اعتمادی نیست الیزا گبرت 3.6 4 صفحۀ 62 شاید در واقع روستاییان عراق و بلاروس منطقیتر از آناند که نگران باشند: وقتی کاری از دستت بر نمیآید، چرا باید سخت بگیری؟ وقتی حتی فکر کردن به خطر هم خارج از حد تحمل است شاید بهترین استراتژی چشم بستن بر آن باشد. 0 3 فاطمهالسادات شهروش 1402/7/24 به خاطره اعتمادی نیست الیزا گبرت 3.6 4 صفحۀ 42 اشاره شد که تأثیر وجود بمب اتمی در زرادخانه تفاوت چندانی با تأثیر حاصل از انواع دیگر حملههای هوایی فعلی ندارد. اما دکتر اوپنهایمر گفت جلوه تصویری بمب اتمی فوقالعاده خواهد بود. 0 0 فاطمهالسادات شهروش 1402/7/24 به خاطره اعتمادی نیست الیزا گبرت 3.6 4 صفحۀ 45 ترومن در دفتر خاطرات روزانهاش نوشت: حتی اگر ژاپنیها وحشی، بیرحم، سنگدل و متعصب باشند، ما در جایگاه رهبر جهان حق نداریم برای تأمین رفاه عمومی چنین بمب وحشتناکی روی پایتخت قدیمی یا جدیدشان بیندازیم... هدف این حمله صرفاً نظامی خواهد بود و قبلش اخطاریهای منتشر میکنیم که از ژاپنیها میخواهد تسلیم شوند و جان مردمشان را نجات دهند. مطمئنم چنین کاری نخواهند کرد ولی ما فرصتش را به آنها دادهایم. 0 10 سارا مستغاثی 1402/3/7 به خاطره اعتمادی نیست الیزا گبرت 3.6 4 صفحۀ 199 عصبانی ماندن برایم سخت شده. اخبار، چه اخبار داخلی و چه اخبار گوشهکنار جهان، هنوز هم وحشتناکاند. ذهنم این را میداند، ولی احساسِ جسمانی وحشت از بین رفته. پیگیری اخبار جنگ سوریه، بحران پناهجویان یا آبشدن یخهای قطبی حالا شبیه تمرین پذیرش شده است؛ اینها وضعیتهایی هستند که دارند بدتر میشوند. این احساس نام خاصی دارد: "خستگی از شفقت". 0 14 حورا 1403/6/15 به خاطره اعتمادی نیست الیزا گبرت 3.6 4 صفحۀ 197 این که فرد عمر خودش را وقف اصول اخلاقی ای کند که مبنای آنها در معرض رنج دیگران بودن و حساسیت به آن(یا التزام به عمل برای تسکینش) است، میتواند به بی حسی اخلاقی فرد بینجامد. 0 3 پواد پایت 1402/9/30 به خاطره اعتمادی نیست الیزا گبرت 3.6 4 صفحۀ 236 در محکمهی پروردگار از او میپرسیم: چرا گذاشتی همهی این اتفاقها بیفتد؟/ و پاسخش پژواکی است: چرا گذاشتی همهی این اتفاقها بیفتد؟ 0 37 امیررضا سعیدینجات 1402/12/13 به خاطره اعتمادی نیست الیزا گبرت 3.6 4 صفحۀ 39 اغلب، وقتی اتفاق بدی میافتد، اشتیاق غریزی عجیبی به «از این هم بدتر شدنِ اوضاع» حس میکنم. به نتیجه وحشتناک فکر میکنم و بعد آرزویش میکنم. این الگو را میشناسم ولی نمیفهمم. انگار ذهنم دارد شبیه سازی میکند و - دست خودش نیست - همیشه دراماتیکترین گزینه را انتخاب میکند. انگار در این حادثه محتمل من بیرون از گود میمانم و میتوانم از فاجعه لذت ببرم. 0 10 فاطمهالسادات شهروش 1402/7/24 به خاطره اعتمادی نیست الیزا گبرت 3.6 4 صفحۀ 43 هفتهها بود که لومی اعلامیههای حاوی فهرست اهداف احتمالی بمباران را روی سر ژاپنیها میریخت. مردم هیروشیما خودشان را برای حمله هوایی آماده میکردند. اما چیزی که انتظار داشتند بمبهای آتشزای بیشتر بود و به همین دلیل راهها را برای اطفای حریق باز و آماده میکردند. 0 0 امیررضا سعیدینجات 1402/12/13 به خاطره اعتمادی نیست الیزا گبرت 3.6 4 صفحۀ 36 در دل زمان چیزی است که ناگزیر همه رنجها را التیام میدهد. 0 2 سارا مستغاثی 1402/2/21 به خاطره اعتمادی نیست الیزا گبرت 3.6 4 صفحۀ 49 وقتی هِرسی، چهال سال بعد از بمباران به هیروشیما بازگشت، از "بیماری ماندگار بمب اتم" گفت که نشانههایش ضعف، خستگی، سرگیجه، مشکلات گوارشی و "احساس قریبالوقوع بودن فاجعه" است. 0 8 امیررضا سعیدینجات 1402/12/13 به خاطره اعتمادی نیست الیزا گبرت 3.6 4 صفحۀ 35 ندانستن نادانستنیها با گردنکشی فرق دارد. این فکر که «آن موقع احمق بودیم ولی حالا باهوشیم» فکر خطرناکی است. آن موقع باهوش بودیم و حالا احمق هستیم؛ هر دو گزاره صحیحاند. ما از گذشته درس میگیریم ولی نمیتوانیم از فاجعههایی که حتی به ذهنمان هم خطور نمیکنند درس بگیریم. با اینکه فجایع دامنه تصور ما از عظمت اتفاقات ممکن را وسیعتر میکنند، اما قوه تخیل ما هم حد و مرزی دارد. ما نمیتوانیم تمام آیندههای ممکن را تصور کنیم. 0 0 امیررضا سعیدینجات 1402/12/13 به خاطره اعتمادی نیست الیزا گبرت 3.6 4 صفحۀ 34 فقط فجایع گذشته صددرصد قابل پیشگیری به نظر میرسند. 0 1 نشر اطراف 1402/10/24 به خاطره اعتمادی نیست الیزا گبرت 3.6 4 صفحۀ 5 0 25 حورا 1403/6/15 به خاطره اعتمادی نیست الیزا گبرت 3.6 4 صفحۀ 211 تصور اینکه وقتی خسته شویم و دیگر توان جنگیدن نداشته باشیم، کسی دیگر پیشگام میشود، آرامشبخش است. شاید زیادی آرامشبخش. 0 21 امیررضا سعیدینجات 1402/12/13 به خاطره اعتمادی نیست الیزا گبرت 3.6 4 صفحۀ 35 این حرف که پیشرفت فناوری حد و مرزی دارد - و ما نمیتوانیم خودمان را برای چیزهای پیشبینی نشده کاملاً آماده کنیم - به معنی ناممکن بودن پیشرفت نیست، بلکه به این معنی است که فاجعه و پیشرفت زوجی جدایی ناپذیرند. 0 0 سارا مستغاثی 1402/2/21 به خاطره اعتمادی نیست الیزا گبرت 3.6 4 صفحۀ 52 زلزلهها میتوانند باعث سونامی و فورانهای آتشفشانی شوند و فورانهای آتشفشانی و زلزله میتوانند به سونامی بینجامند. گرمایش جهانی هم احتمال وقوع هر سهی اینها را افزایش میدهد. وقتی تعریف "بدترین" مدام بدتر میشود، نمیشود برای بدترین اتفاق ممکن آماده بود. 0 14