بریدههای کتاب ذهن فریبکار شما: راهنمای علمی برای مهارت های تفکر نقاد محمدحسین معصومی 1404/4/20 ذهن فریبکار شما: راهنمای علمی برای مهارت های تفکر نقاد استیون نوولا 4.0 4 صفحۀ 54 این واقعیت که ما جزئیات را تغییر میدهیم بسیار بدتر از نداشتن حافظه ی خوب برای جزئیات است ما از آنچه در گذشته اتفاق افتاده روایتی با تمام هیجانها و بن مایه های متصل به آن می سازیم و جزئیات را تغییر میدهیم تا با روایت موضوعی ما هماهنگ و سازگار باشد. به عبارت دیگر ما جزئیات را تغییر میدهیم و حتی به وجود می آوریم تا بار هیجانی روایت خود را بیش تر کنیم 0 1 محمدحسین معصومی 1404/4/27 ذهن فریبکار شما: راهنمای علمی برای مهارت های تفکر نقاد استیون نوولا 4.0 4 صفحۀ 64 برای پاسخ به این سؤال که تصویر یک شخص چه احساسی را منتقل می کند در فرهنگ های شرقی بیشتر به چشم ها توجه می شود در حالی که غربی ها بیشتر به دهان فرد نگاه میکنند. این تفاوت در شکلکهای اینترنتی نیز خودش را نشان میدهد؛ شکلک هایی که برای انتقال احساس در گفت و گوهای اینترنتی به کار می روند شکلک های غربی بیشتر مبتنی بر ابراز و انتقال احساسات از طریق حالات مختلف دهان هستند در حالی که شکلکهای شرقی برای این کار از تغییر حالات چشم استفاده میکنند... 0 5 محمدحسین معصومی 1404/4/27 ذهن فریبکار شما: راهنمای علمی برای مهارت های تفکر نقاد استیون نوولا 4.0 4 صفحۀ 80 تحقیقات نشان میدهد افراد به هنگام مواجهه با فردی که شخصیتی کاریزماتیک دارد - به ویژه اگر این فرد به اصطلاح «خودی» و جزو گروهی باشد که ما به آن تعلق داریم - تفکر نقاد خود را خاموش میکنند و در واقع اراده ی خود را به فرد کاریزماتیک واگذار می کنند. به همین ترتیب ممکن است یک فرد کاریزماتیک با خاموش کردن تفکر نقاد یک جمعیت آنها را هیپنوتیزم و مستعد تلقین پذیری کند 0 13 محمدحسین معصومی 7 روز پیش ذهن فریبکار شما: راهنمای علمی برای مهارت های تفکر نقاد استیون نوولا 4.0 4 صفحۀ 85 تفاوت استدلال و دلیل تراشی در همین نکته است. در توجیه یا دلیل تراشی، ابتدا با نتیجه شروع میکنیم و بعد استدلال هایی پیدا می کنیم که می توان از آنها برای دفاع از این نتیجه استفاده کرد. در حالی که در استدلال بر روند رو به جلو تمرکز میکنیم و نتیجه از منطق منتج می شود نه برعکس! 0 10 فاطمه دستیار 1404/3/16 ذهن فریبکار شما: راهنمای علمی برای مهارت های تفکر نقاد استیون نوولا 4.0 4 صفحۀ 160 علتهای فراطبیعی یا معجزهوار را نمیتوان وارد تبیینهای علمی کرد زیرا چنین علتهایی نه حد و مرزی دارند و نه ابطالپذیر هستند. 0 0 محمدحسین معصومی 1404/3/3 ذهن فریبکار شما: راهنمای علمی برای مهارت های تفکر نقاد استیون نوولا 4.0 4 صفحۀ 27 میتوان گفت حالت پیش فرض روان شناسی انسان این است که ابتدا به دلایلی عمدتاً هیجانی و عاطفی به باورهای خود می رسد و آنگاه استدلال را به کار میگیرد - بیشتر به منظور توجیه این باورها نه تعدیل و در وهله ی اول رسیدن به آنها بنابراین اگر به صورتی آگاهانه مانع این روند نشویم از جهات بسیاری اسیر هیجان ها و نیازهای خود خواهیم بود 4 21 فاطمه دستیار 1404/3/16 ذهن فریبکار شما: راهنمای علمی برای مهارت های تفکر نقاد استیون نوولا 4.0 4 صفحۀ 257 آخرین درسی که از عصبشناسی و روانشناسی انسان میآموزیم این است که فارغ از وسعت و عمق دانش خود، فروتن باشیم. 0 2 فاطمه دستیار 1404/3/16 ذهن فریبکار شما: راهنمای علمی برای مهارت های تفکر نقاد استیون نوولا 4.0 4 صفحۀ 23 جهان بسیار پیچیدهاست و هیچکس نمیتواند همهچیز را بداند. 0 1