بریده‌ای از کتاب غرور و تعصب اثر جین آستین

بریدۀ کتاب

کسانی که هیچ وقت نظرشان را عوض نمی کنند، واقعا وظیفه دارند که از همان اول صحیح نظر بدهند.

میشه گفت من خودم از همون آدماییم که اگه یه نظری بدم هیچ وقت و به هیچ وجه عوضش نمیکنم حتی اگه کل دنیا بگن که اشتباهه،چون نظر من نظرِ منه و اینکه از نظر اونا اشتباه باشه طبیعیه.پس نمیشه گفت اینکه باید نظر صحیحی بدن وظیفه است،حتما از نظر خودشون اون نظر صحیح بوده که گفتن و نظر خودته که مهمه،بقیه همه یه نظری دارن که به نوع دید و نگاه و تفکرشون بستگی داره،پس هرچی که تو با دیدگاه و فکر خودت فکر میکنی صحیحه حتما هست و نباید هیچوقت عوضش کنی مگر اینکه نظرت عوض شه(البته نه به خاطر حرفای بقیه).
اصن نمیدونم چرا این همه راجبش نوشتم ولی فکر کنم دلم خواست راجبش نظر بدم چون خودمم از همین آدمام و قسمت آخر این بریده کتاب رو یجورایی قبول ندارم😭😂

1404/5/9

چیزی که خودم درباره این قضیه فکر میکنم اینه که اون نظر تا زمانی که به خود شخص محدود میشه، چه درست چه غلط میتونه داده بشه و عوض نشه. اما وقتی درباره ی چیز دیگه یا شخص دیگه ای هست، کسی که نظر میده یا باید به طور کامل و کافی درباره ی اون موضوع و شخص اطلاعات داشته باشه، که از همون اول بدونه چیزی که داره میگه کاملا درسته. مثلا من نظر بدم کره ی زمین گرده، چون حسابی دربارش مطالعه داشتم و مطمئنم گرد هست. یا شخص اگر میدونه قرار نیست نظرش و عوض کنه بهتره نظر نده، چون عقل حکم میکنه زمانی که درباره ی چیزی اطمینان نداریم نظر قاطعانه‌ نداریم (اون شخص یا چیز ممکنه عوض بشه و اگر بشه و شخص همچنان رو نظر خودش پافشاری کنه باعث میشه تصویر احمقانه ای از خودش به جای بزاره).

حالا اینکه نظر من در این باره درسته یا شما، دیگه چیزیه که خودمون باید بسنجیم :))

اینکه حتما باید درمورد شخص مقابلمون اطلاعات کافی داشته باشیم که بتونیم نظر بدیم(که در اون صورت هم نیازی به نظر دادن نیست)رو باهات موافقم و به نظرم درست میگی.
البته من درمورد نظر دادن درمورد چیزهای دیگه اینطور فکر کردم که شاید همه بگن غلطه،ولی تو باید به این هم فکر کنی که اینجا شاید اونا همه یه چیز دیگه میبینن و اون چیزی که تو میبینی رو نمیبینن پس نباید نظرت رو چون اونا میگن غلطه عوض کنی،و هر نظری را حتی اگه از نظر اون ها غلطه رو باید بیان کنی چون نظر بقیه مهم نیست!
حالا اینجا بازم فکر کنم نظراتمون در این مورد یکم متفاوته😂
@mariow_desu

1404/5/9

من کاملا متوجه منظورتون میشم.
چیزی که شما می خوایید بگید اینه که ما آدم ها بر اساس طرز تفکر و زاویه دید مختلفی که داریم نظرات مختلف میدیم و درست و غلط بودنش و لزوما شخص خاصی تعیین نمیکنه.

من هم کاملا با این حرف شما موافق هستم چون ممکنه هزار نفر به یک چیز غلط باور داشته باشند و یک نفر به چیز درست و اون هزار نفر بگن اون یک نفر اشتباه میکنه. اما چیزی که باعث شده اون یک نفر نظر خودش و بیان کنه و مخالف جمع باشه دقیقا اون مطمئن بودن از خودشه. من میگم فقط زمانی نظر بدیم که مطمئنیم واقعا حرفمون درسته حتی اگه بقیه مخالف باشند. این که واقعا از صحبتمون مطلع باشیم و صرفا نظری نداده باشیم که یه حرفی زده باشیم.
@parii_1388