بریدهای از کتاب مسافر، برج، کرم، سه استعاره دربارهٔ خواندن اثر آلبرتو منگوئل
1403/2/6
زبان نمیتواند به کُنه تجربهٔ ما راه یابد؛ زبان نمادهایی ناقص و دوپهلو را در قالب رمزهای ظاهراً مشترک و قراردادی از فردی به فرد دیگر منتقل میکند، نمادهایی که متکی بر هوشمندی گوینده یا نویسنده در انتخاب کلمات و ذکاوت خلاقهٔ شنوندگان یا خوانندگان است. زبان برای افزایش احتمال فهم متقابل و ایجاد فضای وسیعترِ معنا به استعاره پناه میبرد که، در نهایت، اقرار به شکست آن در برقراری ارتباط مستقیم تلقی میگردد.
1403/2/6
در واقع دو جملهٔ آخر برایم جالب بود. صِرف وجود استعاره نشانهٔ شکست زبان است...
1403/2/6
من هم نگفتم قبول دارم. گفتم به نظرم جالب آمد. تا حالا از این زاویه به استعاره نگاه نکرده بودم. در واقع اگر قرار بوده باشد زبان همهچیز را مستقیم و آینهسان منتقل کند، آنگاه استعاره نشان از ناتوانی و ناکارآمدی زبان در این انتقال مستقیم است. نیست؟ میتوان فرض را زیر سؤال برد، اما به نظر نمیرسد در صورت درستی فرض، نتیجه غلط باشد. @szm_books
1403/2/6
مشکل همون فرضه، کی گفته زبان باید همه چیز رو مستقیم منتقل کنه؟ استعاره هم یه بخشی از زبانه، یکی از روشهایی که در زبان برای انتقال مفهوم استفاده میشه @masoomehtavakoli
1403/2/7
نسبت مفاهیم رد و بدل شده بین خدا و انسان ها با زبان استفاده شده هم جای بسی تامل است. و شاید هم جای بسی زیبایی و عمق که چقدر زبان اجازه انتقال معنا را میدهد.
سیده زینب موسوی