بریده‌ای از کتاب تاریخ جنون اثر میشل فوکو

بریدۀ کتاب

سرشت انسان طوری است که هر توانایی را که بیشتر بپرواند و از او کار بکشد، قوی و زبده‌ می‌شود و مابقی عناصر وجودش می‌فسرد و می‌پژمرد؛ بر این اساس دیوانگی در کمین فرزانگانی است که کار مداوم از ذهن خویش می‌کشند و جسم خویش را وا نهاده‌اند.

من این کتاب رو نخوندم، ولی طبق گزارش هایی که شنیدم، خیلی کتاب عجیبیه!

کتاب جالبی است اما عجیب نه

این بریده کتابی که منتشر کردید منو یاد یه مطلبی انداخت. یه جا خوندم افرادی که کارهای فیزیکی بیشتر انجام میدن تفریحاتشون باید ذهنی باشه و اون دسته که با کارهای ذهنی مشغول هستن لازمه که تفریحاتشون حتما به شکل فیزیکی باشه. برای اینکه بهره‌وری هم در طول روز کاهش پیدا نکنه لازمه که مثلا بعد از یک ساعت کار ذهنی حتما از جا بلند شد و به فعالیتی انجام داد تا دچار ملال نشد.
ولی اینکه نوشته دیوانگی در کمین این دسته از آدم‌هاست یه کم ترسناک می‌کنه قضیه رو.

کاملا درسته!
اینکه دیوانگی در کمین فرزانگی است رو باید در سطور این کتاب پیدا کنید
از یک طرف بخشی از جنون رو اختلال اخلاطی بدن و سازوکار حیات میدونه که با افراط در یک‌جا نشینی تشدید میشه و خطر جنون رو نزدیک می کنه
از طرف دیگه
نوع بهره‌بری خاص از ذهن و وهم و خیال هم موجب آسیب اونا و بروز نوع دیگری از جنون میشه چون تجربه محسوس انسان از طبیعت و جهان رو کاهش میده
از این جهت کار صرف ذهنی ممکنه باعث جنون بشه.