بریده‌ای از کتاب چرا ایران عقب ماند و غرب پیش رفت؟ اثر کاظم علمداری

1403/12/14

بریدۀ کتاب

آنچه پیدایش تمدن معاصر غرب را میسر ساخت، شیوه‌ی تولید سرمایه داری بود و آنچه شیوه‌ی تولید سرمایه داری را به وجود آورد مناسبات فئودالیسم اروپایی بود.آنچه فئودالیسم را میسر ساخت مالکیت خصوصی بر زمین بود. این هر سه در ایران غایب بوه‌اند.

خیلی دوست دارم یه ذره در مورد این کتاب بخونم.
البته در مورد کلیتِ این دسته از کتاب‌های "چرا ایران نه غرب بله" و اینا زاویه دارم.
یه صورت متورم همینجوری بدون هیچ پشتوانهٔ تئوریک و اساسی‌ای برای خودمون چیز میز نوشتیم.

1403/12/15

موضوع خیلی جذابه و هنوز که هنوزه، در موردش صحبت میشه. خداروشکر از اون کتابهایی نیست که بیاد بگه ایرانی ها به خاطر خصلتهای بدشون عقب مونده اند. اساسا میاد میگه عقب ماندگی رو دارم با قیاس با پیشرفت غرب میگم، و اگر قیاسی نبود، عقب ماندگی معنی نداشت. من فقط یک فصل خوندم و نباید نظری بدم الان، ولی فکر میکنم درنهایت ارزش خوندن داشته باشه و کتاب بی ارزشی نیست.

عالیه.
همینکه "ژانر خلقیاتی" نیست واجد ارزشه واقعا.
@saman70

اینکه در گذشته در برهه های خاصی، سطح پیشرفت  در ایران بالا بوده، ارتباطی به سرمایه داری داشته؟

1403/12/15

نه.اساسا نویسنده معتقده در ایران همچین چیزی(سرمایه داری) نبوده.از اونجا که مبنای کتاب قیاس ایران و غرب هست، فکر میکنم در ادامه میخواد به ریشه ها و چرایی این قیاس بپردازه.

ممنون. جالب شد که بخونمش
@saman70