بریده‌ای از کتاب سیری در نهج البلاغه اثر مرتضی مطهری

1403/9/10

بریدۀ کتاب

حدیث برای مقابله با کمالگرایی : «مَا لَا یُدْرَکُ کُلُّهُ لَا یُتْرَکُ کُلُّه‏.» کاری را که نمی‌توان به شکل کامل انجام داد، نباید از اساس ترک کرد. کارهای کوچک راه را برای کارهای بزرگ باز می‌کند. (یعنی اگر نمی‌توانی کاری را کامل و تام انجام دهی ولی کلاً آن را کنار نگذار، تلاش خود را بکن؛ هرچقدر از آن را که می‌توانی انجام بده. انجام دادن از همه چی مهم تره، شروع کن به حرکت کردن، همین.)

چقدر این حدیث به درد کمال‌گرها می‌خوره که اصولا سراغ کاری نمی‌رن و حتی غیر‌کمال‌گراها که بزنیم به دل کار و شروعش کنیم و درگیر دو دو تا چهارتا نشیم.👌

1403/9/10

زمانی که کتاب رو مطالعه می‌کردم از قبل ذهنم درگیر یه موضوعی بود و همینجوری با خودم و کمالگرایی کلنجار میرفتم که یهو چشمم به این قسمت از کتاب افتاد.. مثل یه نشونه‌ بود برام. :))
آیه ۲۸۶ سوره بقره هم به این موضوع یک شباهت هایی داره بنظرم. ( لَا يُكَلِّفُ اللَّهُ نَفْسًا إِلَّا وُسْعَهَا) خدا از هر کسی به اندازه تواناییش توقع داره نه کمتر نه بیشتر..

مانی

مانی