mahdieh sadeghi

mahdieh sadeghi

@mahdie25

13 دنبال شده

5 دنبال کننده

            بعضی وقتا آرامش کتاب خوندن رو میدوستم
          

یادداشت‌ها

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

چالش‌ها

این کاربر هنوز در چالشی شرکت نکرده است.

لیست‌ها

این کاربر هنوز لیستی ایجاد نکرده است.

بریده‌های کتاب

این کاربر هنوز بریده کتابی ننوشته است.

فعالیت‌ها

mahdieh sadeghi پسندید.
همه سیزده سالگی ام: خاطرات اسیر آزاد شده ایرانی مهدی طحانیان
          اینم یکی از کتاب‌های موردعلاقهٔ من تو سبک کتاب‌های دفاع مقدسیه.

وقتی ماجراهای این بزرگ‌مرد کوچک رو تو اسارت می‌خوندم با خودم فکر می‌کردم واقعا دینداری در همچین شرایطی هنره! اصلا تصور شرایط سخت اسارت برای ما که همیشه در امنیت و راحتی بودیم ممکن نیست و تا این کتاب یا کتاب‌های مشابه مربوط به اسارت رو نخونیم نمی‌تونیم ذره‌ای درکش کنیم. 

صحنه‌‏های ابتدایی قبل از اسارت که تو جنگ و عملیات بیت‌المقدس می‌گذره بسیار زیبا، تأثیرگذار و ناراحت‌کننده بودن و چهرهٔ سخت جنگ رو به خوبی نشون می‌دادن... مخصوصا یه صحنه‌ش که نمی‌گم چون لو میره که خیلی سرش گریه کردم و هنوزم یادش می‌افتم قلبم به درد میاد...

در جریان وقایع دوران اسارت هم بسیار پیش اومد که قلبم به شدت به درد ‌می‌اومد و از درنده‌خویی و وحشی‌گری بعثی‌ها به تنگ می‌اومدم و تعجب کردم که اصلا چطور ممکنه انسانی چنین رفتاری حتی با یه حیوون داشته باشه چه برسه با یه انسان دیگه؟! مخصوصا چون این کتاب رو بعد از کتاب پوتین قرمزها خوندم (در واقع گوش دادم!) خیلی این تفاوت رفتار ایران با اسرای عراقی و عراق با اسرای ایرانی توی چشم می‌زد. البته در خیلی از موارد هم بود که از واکنش‌های مهدی خنده‌م می‌گرفت و با خودم می‌گفتم عجب بچهٔ سرتقی! :) و همچنین ایده‌های بچه‌ها برای بهتر کردن شرایط و یا استفاده بهینه از وسایل بسیار اندکی که داشتن برام جالب و تحسین‌برانگیز بود.

https://taaghche.com/audiobook/34976
        

2

mahdieh sadeghi پسندید.
همه سیزده سالگی ام: خاطرات اسیر آزاد شده ایرانی مهدی طحانیان
          بسم الله 

درباره مهدی طحانیان، اسیری که ۹ سال در اسارت زندان‌های حزب بعث بود دو کتاب نوشته شده است که یکی از آن‌ها همه سیزده سالگی ام و دیگری سرباز کوچک امام است. کتاب دوم مفصل‌تر و ظاهراً با جزئیات بیشتری نوشته شده است.

مطالعه خاطرات اسرا مانند سفرنامه‌ای است که مخاطب را وارد وادی جدیدی می‌کند. دنیای جدید و ناشناخته‌ای که تجربه آن جز برای عده‌ای خاص امکان‌پذیر نیست، به علاوه برخلاف مسافرت‌های معمول، اختیار رفتن به آن مکان نیز، در دست  افراد نیست. به نظر، همه این‌ها، هیجان خواندن خاطرات اسرا را ایجاد می‌کند اما اتفاق ویژه‌ای که در این کتاب افتاده است این است که، مخاطب با نوجوان سیزده ساله‌ای روبروست که زندگی در اسارت را از دریچه نگاه خود روایت می‌کند و همین امر سبب می‌شود که خاطرات او به شکل ویژه‌ای جذاب‌تر شود.
او در ابتدا می‌گوید، دوست شهیدی داشتم که در آخرین لحظات زندگیش در کنار من و در خط مقدم جبهه به من گفت، کوله بارت را سبک کن و زودتر از این اینجا برو، چرا که اگر اسیر شوی، معلوم نیست با تو چه برخوردی داشته باشند و بتوانی اسارت را تحمل کنی. آنها به همین واسطه از تو بهره‌برداری رسانه‌ای خواهند کرد. در جای جای خاطرات این نوجوان این جمله در ذهن او باقیست و در هر لحظه سعی می‌کند تا مورد سوء استفاده قرار نگیرد. در حقیقت او را می‌توان رسانه قوی جمهوری اسلامی ایران در دل زندان‌های بعث و یا بهتر بگوییم در کل دنیا دانست.
او که احساس می‌شود با چنین سنی، باید مورد حمایت دیگر اسرا باشد، اثبات می‌کند که خود پشتیبان اسرای دیگر است. قدرت روحی این نوجوان، جسم نحیف او را به دوش می‌کشد.

آن‌چه از این شهید معروف شده است، مصاحبه‌ای است که در آن برای پاسخ به سوالات، از خبرنگار زن خارجی می‌خواهد تا حجاب را رعایت کند. اما این اتفاق تنها یکی از ده‌ها اتفاقی است که نشان از قوت اعتقادی این نوجوان دارد.
در بخشی از کتاب، راوی بیان می‌کند که قرار بود، یکی از مسئولین اردوگاه من و چند نفر دیگر را شکنجه کند. او تکه چوبی داشت که با آن رزمندگان را می‌زد. وقتی نوبت من رسید، چوب بزرگ را بلند کرده و می‌خواست به کمر من بزند. بلافاصله بلند فریاد زدم: یا امام زمان. یک لحظه به خود آمدم و احساس هیچ دردی نکردم، وقتی نگاه انداختم، دیدم آن چوب به دو تکه تقسیم شده و تکه‌ای که در دست مسئول است، رشته رشته شده است. او که انتظار چنین اتفاقی را نداشت مبهوت مانده بود و بعد از آن از اردوگاه ما رفت.
در بخش‌های متعددی راوی کتاب نقل می‌کند که، دشمن سعی داشت سوء استفاده‌های رسانه‌ای بسیاری به واسطه سن کم از من داشته باشد. اما هر کدام را به نحوی خنثی کردم. او نه تنها بینش رسانه‌ای قوی داشت بلکه در این زمینه افراد دیگر را نیز راهنمایی می‌کرد. او بیان می‌کند، در جایی گفته بودند که از اسرا مصاحبه می‌گیریم، اما شما نیازی نیست که به سوالات سیاسی پاسخ بدهید. او که فهمیده بود دشمن چه نیتی دارد به دوستان خود گفت که آن‌ها می‌خواهند از ما تصاویری گرفته و بر روی آن صوت‌های دیگری قرار دهند تا به نیت شوم‌شان برسند...

قلم خانم جعفریان مانند سایر کتاب‌های ایشان جذاب و همراه کننده است.
بی‌شک علاقه‌مندان به کتاب‌های دفاع مقدس، تجربه بکر و خوبی نسبت به این کتاب خواهند داشت.
        

3

mahdieh sadeghi پسندید.
همه سیزده سالگی ام: خاطرات اسیر آزاد شده ایرانی مهدی طحانیان

1

mahdieh sadeghi پسندید.
خاکسپاری دوم بانوی مرگ

1

mahdieh sadeghi پسندید.
انسان شناسی در مریخ (هفت داستان متناقض)

16

mahdieh sadeghi پسندید.
کور سرخی

17

آره تاحدودی میدونم . امشب حتما میرم سراغ شلومو سند حتی بنظر میاد هندوئیسم افراطی یا همون هندواتوا یه کپی از صهیونیسمه ولی میدونید مشکل اصلی اینجاست جامعه ایرانی بر خلاف جامعه اعراب که جنگیدن و شکست خوردن از اسراییلی ها،چون در گذشته نبرد مستقیمی با اسرائیل نداشته نه علت این درگیری هارو می فهمی و نه متوجه خطر میشه فکر می کنه مسئله جمهوری اسلامیه پ.ن. به خاطر وقت زیادی که ازتون گرفتم شرمنده، ممنون که به خوبی پاسخ می دید
بله درست میگید اما خب بعضی از این مسائل دیگه کاملا واضح هستند و دیگه پنهان نیستن، یه مسئله ای هم بنظرم برای شناخت یهود صهیونیسم الزامیه شناخت متون مذهبی و اسطوره هاشونه که یه بخش زیادی از هویتشونو بر اساسش شکل می دن مثلا از داستان سامسون و دلیله برای سرکوب فلسطینی ها و ماجرای عید پوریم و استرو خشایار شاه برای ترویج دشمنی با ایرانیا استفاده می کنن
mahdieh sadeghi پسندید.
اختراع قوم یهودچگونه سرزمین اسرائیل اختراع شد: از سرزمین مقدس تا مام وطنده غلط مشهور درباره اسرائیل

اسرائیلی‌ها و اسرائیلیات!

5 کتاب

باسمه 🔰 این فهرست نسبت به فهرست قبلی برای مطالعات عمیق‌تری هست. هر سه نویسنده هم اسرائیلی هستن. اینجا یه کم در موردشون صحبت میشه: 🔹شلومو زند، استاد تاریخ یهودی - اسرائیلی: 🔻 اختراع قوم یهود: اسطوره ملت یهود رو با استدلال‌های زیاد و مدارک فراوان زیر سوال برده. یعنی اون چیزی که حتی الآن هم خیلی‌ها به اون استدلال می‌کنن برای حاکمیت صهیونیستی در فلسطین اشغالی... 🔻 سرزمین اسرائیل چگونه اختراع شد: اسطوره سرزمین همیشگی قوم یهود رو زیر سوال برده. چیزی که در اصل بهانه صهیونیست‌ها بود در جواب به کتاب اول ایشون. 🔹ایلان پاپه، استاد تاریخ یهودی - اسرائیلی که بابت فعالیت‌هاش مجبور به ترک اراضی اشغالی شده. هفته‌های گذشته حتی به اتهام یهودستیزی! بعد از یه سفر هوایی در آمریکا سه ساعت بازداشت شد: 🔻 ده غلط مشهور درباره اسرائیل: استدلال‌های زمانه حال حاضر صهیونیسم در حق داشتن حاکمیت و تشکیل سرزمین رو زیر سوال برده. اینقدر هم جالب توجه هستن که مخاطب ایرانی هم بسیار بسیار می‌تونه ازش یاد بگیره. 🔻 بزرگترین زندان دنیا: هفت اکتبر شروع ماجرا نبود! این کتاب بهترین توضیح در این باره هست که چی شد اراضی ۱۹۴۸ اشغال شد، اراضی ۱۹۶۷ و به خصوص نوار غزه پرجمعیت شد و نهایتاً این محدوده کوچیک تبدیل شده به بزرگ‌ترین زندان دنیا... 🔹 رونن برگمن، نویسنده و فعال رسانه‌ای اسرائیلی: 🔻 برخیز و اول تو بکش: برعکس دو نویسنده قبلی، برگمن کوچک‌ترین هم‌دردی با فلسطین و فلسطینی‌ها نداره. مشهور هم هست که مهره رسانه‌ای رئیس سابق موساد، یوسی کوهن، هست. سعی داره ترورهای اسرائیلی‌ها در قرن معاصر رو بگه تا قدرت این حاکمیت استعماری رو تثبیت کنه؛ در صورتی که یکی از بهترین دلایل هست که چرا این موجودیت حتی مشروعیت بقا هم نداره... 🔰 اگه موجودیت صهیونیستی رو برپایه مشروعیت ادعایی باستانی، معاصر و حاکمیتی بدونیم، شلومو زند در زمانه باستان، ایلان پاپه در زمانه معاصر بنیان‌های مشروعیت تأسیس اسرائیل رو زیر سوال می‌برن و رونن برگمن هم با برشمردن تروریسم دولتی این موجودیت، مشروعیت بقای اون رو... و جالب‌تر اینکه خواسته یا ناخواسته این افراد، روند ذکر شده نتیجه‌ای جز اضمحلال حاکمیت استعماری نژادپرستانه اسرائیل نخواهد داشت إن شاءالله... پ.ن: در مورد بیشتر این کتاب‌ها یادداشت نوشتم. اگه می‌خواین بیشتر در موردشون بدونین، همون‌ها رو لطفاً مطالعه بفرمایید 🇵🇸✌️ پ.پ.ن: اصرار دارم کتاب‌هایی توی فهرست‌ها معرفی کنم که خودم خونده باشم؛ با این حال کتاب برخیز و اول تو بکش رو به پیشنهاد یکی از دوستان در فهرست قبلی و با بررسی مجدد گذاشتمش اینجا. البته در آینده احتمالاً این فهرست هم کم و زیاد بشه.

29

آره و شنیدم که دارن سعی می کنن یه سری استباط برای اون اسباط گمشده بنی اسرائیل دست و پا کنند یادم نیست کجا خوندم ولی گفته بود که راه تضعیف و شکست اسرائیل همین شکاف های درونی خودشه، سال گذشته یه فایل pdf پیدا کردم که متعلق به اواخر دهه هشتاد از سایت اسرائیل به فارسی بود که الان متاسفانه گمش کردم ،جدا از اینکه پر از گفته های متناقض بود مدام خبر انتشار کتاب آشپزی ایرانی، بزرگداشت شعرای ایرانی به خصوص مولانا و سنت هایی مثل نوروز و یلدا لابه لای خبرها بود من حس کردم که جوامع مختلف یهودی ساکن اسرائیل یه جورایی بشه گفت برخورد تمدنی باهم دیگه دارن، از اون طرف هم گزارش هایی از رفتارهای نژاد پرستانه با یهودی های سیاه پوست اتیوپی تبار می رسه، انگار این گروه ها میخوان موجودیت خودشون رو نشون بدن