hashem koolivand

hashem koolivand

@h.koolivand

1 دنبال شده

0 دنبال کننده

پیش از این کتاب انسان بی نقص را از این نویسنده مطالعه کرده بودم و خیلی به دلم نشسته بود، اما تجربه کتاب "عدالت چه باید کرد؟" تجربه متفاوتی بود. داستان مطالعه این کتاب از دیدن فیلمهای کلاس مایکل سندل در دانشگاه هاروارد شروع شد که به پیشنهاد برادرم و همسرش بود.  این کلاس سوالات بسیاری در حوزه فلسفه اخلاق و عدالت و انصاف را به طریق بسیار کارا و جالب مطرح می کند. با دیدن کلاس وسوسه شدم که کتاب را بخوانم . مسلما درک کتاب با توجه به دیدن کلاس بسیار ساده تر بود . نویسنده در کتاب مثالهای بیشتری مطرح کرده که به شفاف کردن مساله کمک می کند.
در این کتاب نویسنده بحث اخلاق و عدالت را از نظریه فایده گرایی بنتام شروع می کند و انتقادات وارد بر این نظریه را مطرح می کند و در ادامه نظریات جان استوارت میل را ارائه می کند و به تلاشهای جان استوارت میل در خصوص آشتی دادن فایده گرایی و آزادی فردی انسان می پردازد. با پرداختن به آزادی گرایی و اختیار گرایی و انتقادات وارد بر آن ادامه داده و نظرات کانت در حوزه اخلاق را ارائه می کند. با ارائه آرا جان رالز در خصوص عدالت و انصاف کتاب به اوج خود می رسد. پس از آن آرا ارسطو در حوزه خیر و فضیلت را بررسی می کند و در انتها با ترکیبی از همه آنها تلاش می کند آرا خود را بیان کند. ترجمه آقای خاکباز بسیار روان و خوب بود.
مطالعه این کتاب در صورتیکه سوالاتی در حوزه اخلاق و عدالت دارید به شدت توصیه می شود. مطالعه منابع این کتاب هم خالی از لطف نیست.

کتاب راه باریک آزادی اثر ارزشمند دارون عجم اغلو را چندسال پیش خواندم و به خواندن آن بسنده نکرده و پادکست دغدغه ایران از دکتر فاضلی را که در بخشهایی از آن به این کتاب پرداخته است را نیز گوش دادم و هنوز فکر می کنم که جا دارد بار دیگر آنرا مطالعه کنم.
دارون عجم اغلو و جیمز رابینسون از نگاه نهادها ، اقتصاد و جامعه بار دیگر به مقوله آزادی پرداخته اند و نظریات مختلف را در اینخصوص بررسی کرده اند و درنهایت جوامع را از نظر نهادی تقسیم بندی کرده اند. جوامعی که قدرت حکومت بیشتر از قدرت جامعه است، جوامعی که قدرت جامعه بیش از قدرت حکومت بوده و جوامعی که هم حکومت و هم جامعه در یک پویایی مداوم بر قدرت خود توامان می افزایند و این تعامل رقابت گونه حکومت و جامعه، دالان باریکی از آزادی را در جامعه بوجود می آورد که مسبب حکومت قانون، احترام به آزادی فردی و اجتماعی همراه با حکومتی که توان حل مساله دارد می انجامد.
مسلما نمی توانم تمام آنچه این برندگان جایزه نوبل اقتصاد در این کتاب گفته اند را بازگو کنم و تنها می توانم خواندن این کتاب برای من نگاه جدیدی در مقوله آزادی در جامعه بوده است. یکی از محاسن کتاب مثالهای بسیار و بررسی کشورهای متعدد بوده است که با استفاده از آن می توان درک درستی از آزادی در جوامع بدست آورد.
پیشنهاد می کنم اگر این کتاب را مطالعه نکرده اید حتما آنرا بخوانید و اگر خوانده اید در پادکست دغدغه ایران پای صحبتهای دکتر فاضلی درباره این کتاب بنشینید.

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

چالش‌ها

لیست‌ها

این کاربر هنوز لیستی ایجاد نکرده است.

بریده‌های کتاب

این کاربر هنوز بریده کتابی ننوشته است.

فعالیت‌ها

فعالیتی یافت نشد.