یادداشت hashem koolivand

        کتاب راه باریک آزادی اثر ارزشمند دارون عجم اغلو را چندسال پیش خواندم و به خواندن آن بسنده نکرده و پادکست دغدغه ایران از دکتر فاضلی را که در بخشهایی از آن به این کتاب پرداخته است را نیز گوش دادم و هنوز فکر می کنم که جا دارد بار دیگر آنرا مطالعه کنم. 
دارون عجم اغلو و جیمز رابینسون از نگاه نهادها ، اقتصاد و جامعه بار دیگر به مقوله آزادی پرداخته اند و نظریات مختلف را در اینخصوص بررسی کرده اند و درنهایت جوامع را از نظر نهادی تقسیم بندی کرده اند. جوامعی که قدرت حکومت بیشتر از قدرت جامعه است، جوامعی که قدرت جامعه بیش از قدرت حکومت بوده و جوامعی که هم حکومت و هم جامعه در یک پویایی مداوم بر قدرت خود توامان می افزایند و این تعامل رقابت گونه حکومت و جامعه، دالان باریکی از آزادی را در جامعه بوجود می آورد که مسبب حکومت قانون، احترام به آزادی فردی و اجتماعی همراه با حکومتی که توان حل مساله دارد می انجامد. 
مسلما نمی توانم تمام آنچه این برندگان جایزه نوبل اقتصاد در این کتاب گفته اند را بازگو کنم و تنها می توانم خواندن این کتاب برای من نگاه جدیدی در مقوله آزادی در جامعه بوده است. یکی از محاسن کتاب مثالهای بسیار و بررسی کشورهای متعدد بوده است که با استفاده از آن می توان درک درستی از آزادی در جوامع بدست آورد. 
پیشنهاد می کنم اگر این کتاب را مطالعه نکرده اید حتما آنرا بخوانید و اگر خوانده اید در پادکست دغدغه ایران پای صحبتهای دکتر فاضلی درباره این کتاب بنشینید.
      

0

(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.