همۀ پست‌ها

اعجاز ایجاز در هنر پارسی

حکایت آغازین متن از «لطایف‌الطوایف» عبید زاکانی به عنوان یکی از کوتاه‌ترین و زیبا‌ترین داستان‌های فارسی که در چهارمقاله نظامی عروضی سمرقندی نیز آمده است. سه جمله؛ بی‌هیچ پردازشی! در طنازی محض! تلخ و شیرین! حکمت و ایهام! شاید راز ماندگاری هنر ایرانی در همین باشد که اندک می‌گوید و بسیار می‌نماید؛ جهان را در واژه‌ای، طرحی یا گرهی می‌فشارد تا معنا آزاد شود. ما شرقیان عالم معنا را در فشردگی می‌بینیم و غربیان در گستردگی.

مالیس

مالیس

1404/5/18 - 19:34

خواندن 1 دقیقه
غرور و تعصب؛ دفاع و آگاهی.

همه‌چیز در مورد فواید مطالعه‌ی رمان . . .

ماهی در تُنگِ تاریک

ماهی در تُنگِ تاریک

1404/2/19 - 21:30

چه چیز گم شده است؟

تاریک تر از تاریکی.در آغوش افکار نامرتب.

انسانی در جستجوی معنا؛

انسانی در جستجوی معنا؛

1403/12/28 - 21:03

عیدتون مبارک!
"نوروز ۱۴۰۴"

بیا تا گل برفشانیم و می در ساغر اندازیم! فلک را سقف بشکافیم و طرحی نو دراندازیم

1403/11/18 - 13:58

برای امر مقدس کتاب‌خوانی، توسعه دانش و مانایی بهخوان عزیز

در دنیا و در ۳۰ سال اخیر که دولت‌های سوسیالیستی ناپدید و یا کمرنگ شده‌اند، سیاست‌های خالص اقتصاد بازاری رنگ باخته‌اند و دولت‌های رفاه در جهان شکل گرفته‌اند. ادبیات با مضامین فناوری شهروندی و اخیرا نوآوری اجتماعی سر برآورده‌اند. این ادبیات مدافع مشارکت شهروندان در اداره جامعه و برداشتن بار اعتللای زندگی شهروندی از دوش دولت‌ها است. طرفه آن‌که این سنت در تاریخ خودمان سابقه‌ای دو چندان دارد؛ وقف، خیریه‌ها، تعاونی‌ها و ... همه مصادیق این امر در تاریخ ما هستند. مدتی قبل می‌خواستم همین پیشنهاد را به دوست عزیزم آقای حامد حمایت‌کار بدهم تا به‌خوان را با به‌خوان‌ی‌ها حفظ کرده و توسعه دهد. چه خوب‌تر آن‌که این مهم در ذهن خودشان بوده و اکنون به جامه عمل در‌آمده است. کم باشد اما مستمر! کارها از استمرار در‌می‌آید و پشت‌کار نه هیجان و سپس انکار! اگر ده درصد کاربران به‌خوان ماهانه ۱۰۰ هزار تومان برای حفظ و رشد به‌خوان هزینه که نه سرمایه‌گذاری کنند همه غصه‌های توسعه‌ای به‌خوان رفع خواهد شد. پیشنهاد می‌کنم به‌خوان گردانان بستری برای ثبت این اعانه‌ها به صورت سرمایه‌گذاری و مالکیت انجام دهند! این شاه‌کار مسئولیت ما به‌خوانی‌ها را در حفظ آینده آن دوچندان می‌کند؛ چه اینکه انسان حافظ ما یملک خود است.

1403/10/24 - 10:02

خواندن 1 دقیقه
یک ایراد بزرگ و هزار حسن به‌خوان به مناسبت ۴۰۳ ‌امین کتاب در یک هزار و چهار و سه!

نادر ابراهیمی در «یک عاشقانه آرام» جمله‌ای را از بزرگ استادی نقل کرده که فرموده است برای آدمی خواندن ۱۰۰ کتاب در زندگی کافی است! و من هم‌چنان با خواندن ۴ تا ۱۰۰ کتاب تشنه و گرسنه کتاب‌ام. به کتاب خواندن عادت دوباره کردم. شبانه خواندن‌های ۵۰ تا ۱۰۰ صفحه‌ای بازگشته اما آن ۱۰۰ کتاب موعود و معهودم نه!

بهخوان

بهخوان

1403/7/14 - 17:00

محبوب‌ترین کتاب‌های تابستان ۱۴۰۳

امسال تابستان با گرمای بی‌سابقه‌ای آمد که همه‌مان را کلافه کرد اما در روزهای آخرش وقتی -به قول جنوبی‌ها- «تش» هوا کمی خوابید، معلوم شد کتابخوان‌ها در آن هفته‌های گرم و کش‌دار، چه کولاکی کرده‌اند!

بنت الحیدر

بنت الحیدر