معرفی کتاب تفحص اثر حمید داودآبادی

تفحص

تفحص

3.4
5 نفر |
3 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

12

خواهم خواند

3

شابک
9649287418
تعداد صفحات
372
تاریخ انتشار
1380/3/27

توضیحات

        مجموعه حاضر گزارش و تحقیقی است درباره کشف مفقودالاثرها در مناطق عملیاتی مختلف .این مطالب با خاطرات و مقالاتی در باب تفحص کشف و شناسایی و تشییع  شهدا در شهرها همراه است .نخستین مطلب با عنوان "تفحص که شروع شد "درباره  چگونگی شکل گیری و نخستین اقدام برای تفحص و شناسایی گروهی از مفقودین است . دومین مطلب با عنوان "تفحص تخریبچی هم می خواهد "به اطلاعاتی درباره عملیات  تفحص و حوادث مربوط به آن اختصاص دارد .سپس سه خاطراه از دست اندر کاران  کار تفحص بازگو می شود .آن گاه گزارش نویسنده از سفرش به فکه برای شرکت در  عملیات تفحص و تشییع شهدا در تهران درج می گردد .معرفی "طرح جامع تفحص"،  مقالات، اشعار، عکس ها، و فهرست اعلام، مطالب بخش های دیگر کتاب را تشکیل می دهند .
      

یادداشت‌ها

          کتاب تفحص مجموعه ای است از خاطرات افرادی که در مناطق جنگی به تفحص بدن مقدس شهدای جنگ تحمیلی پرداخته اند بعضی از خاطرات تکان دهنده و برخی جالب و گاهی طعم خنده را به همراه دارد گاهی با خواندن خاطرات بغض گلویتان را فشار خواهد داد این کتاب را  حداقل می توانم خواندش را برای یک بار  پیشنهاد بدهم . تاریخ شفاهی جنگ پر است از صحنه هایی که می تواند ده ها فیلم سینمایی بر اساس آن تولید شود. به تصویر کشیدن افراد مخلص، گاهی بریده از جامعه بعد از جنگ یا کسانی که رفقایش آنها را تنها گذاشته اند از ویژگی ها بارز این کتاب است. نوع رفتار بعثی ها با جنازه سربازان ایرانی نیز گاهی تلخی جنگ و درنده خویی را به خوبی نمایش می دهد آنجا که جنازه سربازان ایرانی را در محل دفع زباله و یا چاه های فاضلاب انسانی رها می کرده اند. 
سختی ها و رنجهایی که افراد مستقر در معراج شهدا برای تفحص شهدا  می کشیده اند خصوصا در سال های ابتدایی در نوع خود جالب است. 
به نظر بنده با ویراستاری مجدد کتاب و پالایش برخی قمست ها  و روان نویسی آن می توان از حجم آن کم و مخاطبان بیشتری  آن را مطالعه نمایند. یا حتی کتاب را بروز کرد. 
بخشی از کتاب:
... یکی از آداب دیگر برای اینکه شهدا را مجبور کنیم دل شان به حالمان بسوزد و خودی نشان بدهند، این است که اگر چند روزی شهید پیدا نکنیم، یکی از کسانی را که تازه وارد و میهمان  است و به قول بچه ها هنوز بوی تهران می دهد. می گیریم و همان جا که کار می کنیم دفن می کنیم و تا گردن روی او خاک می ریزیم ... تا خوب به شهدا التماس کند ... بحمدالله با این روش شهدای زیادی را پیدا کردیم....
        

4