شرق و غرب: زندگی غربی - شرقی من

شرق و غرب: زندگی غربی - شرقی من

شرق و غرب: زندگی غربی - شرقی من

آنه ماری شیمل و 1 نفر دیگر
3.5
3 نفر |
3 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

5

خواهم خواند

3

شابک
9647858523
تعداد صفحات
464
تاریخ انتشار
1387/11/6

توضیحات

        
راستش این است، نمی­خواستم سرگذشت خودم را روی کاغذ بیاورم. اما چندی
پیش که برای دانشجویی ماجرای تحصیل خود را در زمان جنگ شرح دادم و
برای او هجده ساعت درس و سمینار در هفته، کار در کارخانه حتی موقع تعطیلات،
بدون کمک هزینه تحصیلی، ناامید از سفر به خارج ازآلمان و فراگیری زبان در
کشوری دیگر، حملات شبانه هواپیماهای جنگی و بسیاری دیگر از مشکلات
تعریف کردم، این مرد جوان با حیرت از من پرسید: «پس یعنی فرصت تفریح و
مثلا رقص هم نداشته­اید؟» همین موضوع باعث شد فکر کنم، شاید بی­مناسبت
نباشد، به توصیف گوشه­ای از زندگی خودم بپردازم.

      

یادداشت ها

          ترجمه که واقعاً بد بود. بی‌وسواس، بی‌دقت! خوب بود نمایه داشته باشد و شعرها به زبان اصلی‌شان هم بیایند. ترجمه‌ی شعرها که افتضاح بود. البته همین که چنین کتابی ترجمه شده جالب است و باید از مترجم برای انتخاب این کتاب سپاسگزاری کرد.
 فصول اولش که به تحصیلاتش می‌پرداخت برای من جالب‌تر بود، دوران استادی‌اش در هاروارد را هم خیلی دقیق توصیف کرده بود و تصوری می‌داد به آدم از فضای آنجا. تشکراتش ته نداشت. سفرای آلمان در تمام بلاد اسلامی را تقریباً نام برد و از لطف‌هایشان تشکر کرد و البته دامنه‌ی تشکرات به آن‌ها محدود نمی‌شد. کتاب پر از اسم است که شایسته بود مترجم صورت اصلی‌شان را در پانویس بیاورد.
نکات جالبی درباره‌ی سیر شرق‌شناسی و اهالی این رشته می‌شود لابه‌لایش پیدا کرد. 

تکه‌هایی از کتاب:
[فرانتس بابینگر نتیجه‌ی مطالعات خود درباره‌ی اصحاب کهف در آناطولی را ارائه می‌کرد [در کنگره بین‌المللی تاریخ ادیان در سال ۱۹۵۰ در آمستردام و پیوسته می‌نالید: «در اینجا نشانی از ایمان نیست، ایمانی دیده نمی‌شود» زیرا بررسی موضوع پرارزش اصحاب کهف صرفاً از جنبه‌ی نقد تاریخی به نظر او تقدس موضوع را از بین می‌برد (صص۱۰۷ و ۱۰۸)

در سال‌های دهه‌ی ۸۰ یکی از استادان زبان سانسکریت که در ییل درس می‌داد، راستی استادان زبان سانسکریت از اسلام‌شناسان خوششان نمی‌آید، از من پرسید: «آنه‌ماری، چرا شغل نفرت‌انگیز اسلام‌شناسی را انتخاب کرده‌ای؟» در پاسخ به او گفتم: «چون در زندگی قبلی خود بیوه‌ی هندویی بودم که نمی‌خواستم مرا بسوزانند!» گفت: «پس حقت همین است!» (ص۳۷۷)

[... بیش‌تر به نظر می‌رسید که [مشکلات در «هاروارد» ناشی از رقابت بی‌رحمانه بین دانشجویان باشد. روزی یکی از دانشجویانم که اهل فرانسه و فردی مهربان بود، از نظر روحی بهم ریخت و من از یکی از همکاران جوان با ناراحتی درخواست کمک کردم. این همکار بدون ناراحتی گفت: «آهان، این جور مسائل خیلی پیش می‌آید. تازگی‌ها یکی از دانشجویان خودش را از پنجره‌ی خوابگاه ما به پایین پرت کرد!» (ص۲۷۲)
        

5