معرفی کتاب Atomic habits: tiny changes, remarkable results: an easy & proven way to build ‭good habits & break bad ones اثر James Clear

4.2

ناشر
جنگل
1398/3/27

کتاب Atomic habits: tiny changes, remarkable results: an easy & proven way to build ‭good habits & break bad ones، نویسنده James Clear.

Atomic habits

Goals are good for setting a direction, but systems are best for making progress.

نسخه صوتی کتاب را شنیدم. هر وقت صحبت از کتاب هایی مانند مدیریت زمان و برنامه ریزی می شود یک نیروی گریز از مرکز مرا از این عناوین دور می کند. حتی تجربه مطالعه اثر مرکب هم نتوانست راضی کننده باشد. منکر تجربه های راهگشا و الهام بخشی که در آنها به اشتراک گذاشته می شود نیستم اما همانطور که از نقل قول فوق بر می آید تا نظامی برآمده از شناخت خود و روحیات شخصی ایجاد نشود نوعا ترفندها، برنامه ریزی ها و هدف گذاری ها در طولانی مدت محکوم به شکست اند.

نویسنده با بیان ده‌ها مثال ریز و جزئی می کوشد تا ما را متوجه برخی از عادت های روزمره و به ظاهر کم اهمیت کند ولی مساله ای که برای من جذاب بود پرداختن به چرایی انجام عادت ها و ترک عادت ها بود. وقتی به چرایی تمایلات و منشا وجود آنها می پردازیم آنوقت در هر موقعیتی می توانیم حدس بزنیم که آیا در ایجاد عادت جدید موفق خواهیم بود یا خیر. فرقی که این روش با دیگر راه های خودشناسی دارد این است که نویسنده در این کتاب بیش از آنکه عوامل موفقیت و شکست را به صورت خشک و بی معنا فهرست کند به شما ایده می دهد. ایده اصلی کتاب را می توان در ۵ صفحه بیان کرد و باقی حجم آن به بیان مثال ها می پردازد.