معرفی کتاب جامعه مصرفی اثر ژان بودریار مترجم پیروز ایزدی

جامعه مصرفی

جامعه مصرفی

ژان بودریار و 1 نفر دیگر
3.9
7 نفر |
2 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

4

خوانده‌ام

15

خواهم خواند

19

ناشر
ثالث
شابک
9789643806446
تعداد صفحات
328
تاریخ انتشار
1399/9/24

توضیحات

        امروزه در اطراف ما شواهد بسیار زیادی از مصرف و فراوانی بـه چشم می خـورد: از انـواع و اقسام اشیا، خدمات و کالاهای مادی که پدیدآورنده نوعی جهش بنیادی در اکولوژی نوع بشرند. سخن دقیق تر آن که امروزه، افراد مرفه مانند گذشته، بیش از آن که در محیط اطراف خود با دیگر انسان ها سروکار داشته باشند، با اشیا در ارتباطند. مراودات روزمره آنان دیگر چندان با همنوعانشان صورت نمی گیرد و بر اساس آمارها، با سیر صعودی، صرف دریافت کالاها و پیام ها و دستکاری در آن ها می شود: از امور پیچیده منزل همراه با ده ها خدمتکار تکنولوژیک آن گرفته تا اموال «منقول شهری» و کلیه وسایل ارتباطی و فعالیت های حرفه ای، و نیز از نمایش ستایش دائمی از اشیا در آگهی های تجاری و صدها پیامی که به طور روزمره از رسانه های گروهی به ما می رسد؛ و همچنین از فراوانی ابزارآلاتی که به گونه ای مبهم وسوسه انگیزند تا پیسکودرام های نمادین که خوراک سرگرمی های شبانه ای هستند که حتی انسان ها را در رؤیاهایشان نیز راحت نمی گذارند
      

لیست‌های مرتبط به جامعه مصرفی

یادداشت‌ها

eledah

eledah

1403/10/16

          کتاب و نویسنده هر دو فوق‌العاده‌اند. درسته که قلم آقا بودریار همینطوریش سخته (هم ارجاعات بین‌متنی زیاد داره و هم مطلب رو زیادی می‌پیچونه) ولی متنی که جناب ایزدی ترجمه کرده از تکست فرانسویش هم شیرتوشیرتره. به نوعی که اگر جلوی فارسی‌زبانی که فرانسوی نمی‌فهمه نسخهٔ اصلی و ترجمهٔ سلطان ایزدی رو بذارید، فهمش از تکست فرانسوی با فاصله بیشتر خواهد بود. 

در این زمان‌ها یا باید مترجم با پاورقی‌هایی که می‌ذاره بحث رو باز کنه (خود عبارت «رمزگان» توی کتاب یه دنیا بحث پشتشه ولی فکر کنم مترجم حتی نگفته که این عبارت از چه عبارتی ترجمه شده یا داستانش چیه و...) یا خواننده ترجمهٔ انگلیسی یا هر زبونی که بلده رو بذاره کنار دستش که اگه جایی رو نفهمید سریع بتونه چک کنه.

جدای از کشیدن به ترجمهٔ کتاب، نویسنده کدها و تحلیل‌های کلفت و رادیکالی رو می‌کنه. (به خصوص در مورد نظام اشیاء (System of Object)، جایگزینی انسان‌ها با اشیاء، بازتعریف کارکرد اسراف، ترسیم آرمان‌شهر مصرفی، آزاد شدن بدن، تبلیغات، نقش رسانه تو جامعهٔ مصرفی و پایه‌هایی که برای کتاب بعدی خودش می‌ذاره) که احتمالاً به بخش «نقل‌قول»ها اضافه‌شون می‌کنم که هر چند وقت یک بار با آرمان‌های ژان تجدید بیعتی داشته باشم. روحش شاد و یادش گرامی باد.

این ریویوی کوتاه رو با جملهٔ آغازین کتاب به پایان می‌برم. مجبورم ترجمه انگلیسیش رو بذارم؛ چون جناب مترجم به این جمله هم رحم نکرده و شدیداً آش و لاشش کرده :(
Shower him with all earthly blessings, plunge him so deep into happiness that nothing is visible but the bubbles rising to the surface of his happiness, as if it were water; give him such economic prosperity that he will have nothing left to do but sleep, eat gingerbread, and worry about the continuance of world history.
- Fyodor Dostoyevsky, Notes from Underground
        

0