معرفی کتاب اثر لاته اثر دیوید باک مترجم نسرین کماسی

اثر لاته

اثر لاته

دیوید باک و 4 نفر دیگر
3.8
7 نفر |
3 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

9

خواهم خواند

3

شابک
9786227251821
تعداد صفحات
196
تاریخ انتشار
1400/1/2

توضیحات

کتاب اثر لاته، نویسنده دیوید باک.

یادداشت‌ها

        محتوای کلی کتاب براساس توقع نویسنده، در رابطه با ارائه راه های درست هزینه کردن درآمد معمولی، برای ثروتمند شدنه؛ ولی به نظر من بخش "برای ثروتمند شدن" باید بشه "برای جلوگیری از بی پولی"... البته فعلا راه های پیشنهادی کتاب رو برای ثروتمند شدن رو امتحان نکردم، شاید به همین دلیل این مورد رو برای خودم اصلاح کردم...
در این کتاب چند راه ساده اما طولانی مدت با بازدهی بالا برای رسیدن به سطح مالی قابل قبول ارائه شده و نهایتا هم این موضوع مطرح میشه که انسان باید دنبال رویاهاش باشه، وقتی به رویاها برسی، اونوقت دیگه ثروتمندی...
برای من یک سوم آخر کتاب جذابیت بیشتری داشت، بر خلاف دو سوم اول که به من این حس رو داد که انگار شنونده حرف های یک بازاریاب بیمه عمر (یا بازنشستگی یا ...) هستم.
در آخر هم باید بگم که با توجه به تعریف هایی که من از کتاب شنیده و خونده بودم، برام گیرایی و جذابیت بالایی نداشت، امتیاز سه ستاره به نظر "من" برای این کتاب خوب باشه.
-
سپاس از این که این یادداشت رو مطالعه کردید.
-
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

3

          این کتاب احتمالا برای غالب آدم‌هایی که در ایران زیست می‌کنند، عایدی نخواهد داشت. کتاب مستقیما درباره پول صحبت می‌کند. شاید ابتدای امر فکر کنید که با یک کتابی روانشناختی درباره زندگی و برنامه‌ریزی روبه‌رو هستید اما بعد از گذشت یکی دو فصل از کتاب، خواهید دید که موضوع پول و اقتصاد، مستقیم و بدون واسطه در دستور کار نویسنده قرار گرفته است.

برای اکثر آدم‌ها پول شاید مهم‌ترین دغدغه و کلید خوشبختی بنظر آید که این گزاره، احتمالا در ایران بیش از دیگر نقاط دنیا، محسوس و ملموس میباشد. لذا صحبت از پول به معنای عمومی و فلسفی خودش، همیشه مخاطب خویش را جذب می‌کند و من نیز تقریبا بدلیل همین کنجکاوی برخاسته از طمع انسانی‌ام، خواندن این کتاب را آغاز کردم. راستش را بخواهم بگویم کتاب را به زور خواندم و فقط خواستم این شروع، پایانی داشته باشد. اثر لاته، به طور خلاصه می‌خواهد جلوی اسراف و تبذیر را بگیرد و برای پول شما برنامه‌ریزی کوتاه‌مدت و بلندمدت کند و از شما یک فرد مقتصد بسازد. حرف نویسنده این است که با ذخیره پول لاته‌هایی که هر روز می‌خوریم، می‌توان در طول زمان به آرزوهای به ظاهر دست‌نیافتنی خود برسیم. البته راهکارهایی که از نظر اقتصادی ارائه می‌دهد مثل باز کردن حساب بانکی و ... تقریبا در ایران باعث ضرر شما خواهد شد و سخنانش بایستی ایرانیزه شود و گزاره تبدیل ریال به ارز با ارزش دیگر را در سراسر پیشنهادات اقتصادی‌اش جای داد.

خواندن این کتاب صرفا باعث شد کمی به موضوع پول و خرج‌کردن و مدیریت آن فکر کنم. کتاب‌خواندن لزوما نباید به شما دیتا اضافه کند. همین که شما را به فکر فرو برد، کفایت می‌کند. و من بسیار به این آیه فکر می‌کردم که می‌فرماید: « وَالَّذِينَ إِذَا أَنْفَقُوا لَمْ يُسْرِفُوا وَلَمْ يَقْتُرُوا وَكَانَ بَيْنَ ذَلِكَ قَوَامًا [سوره الفرقان : 67] » که یعنی انسان نباید در انفاق (خرج کردن مال چه برای خودش باشد چه دیگران / انفاق در اصل برای خودمان است و بعد از آن مصادیقی مانند صدقه و کمک به غیر پیدا می‌کند) اسراف کند یا خسّت بورزد. بنظرم خود انسان‌ها با تجربه زندگی یاد می‌گیرند که مرز اسراف و بخل کجاست و چگونه می‌توان متعادل خرج کرد. بعضی وقت‌ها دادن همه پول اسراف نیست مثل کاری که امام حسن علیه السلام انجام دادن و سه مرتبه در طول حیات خویش زندگی خود را به دیگری بخشیدند. گاه هم ندادن حتی یک ریال، نشانه بخل نیست و باید از خرج مال دریغ کرد.

خلاصه آنکه پول، ابزار ابتلای بشر است و حتما همه ما در طول زندگی با پول، تطمیع یا تحقیر می‌شویم و خدا رحم کند بر آن کس که تاب نیاورد و بنده مال شود. زندگی دنیوی و اخروی ما بهم گره خورده است. باید بر ترازوی عدل و به دور از افراط و تفریط زندگی کرد تا بتوان لذت حیات را چشید.
        

5