معرفی کتاب القرآن فی الاسلام اثر سیدمحمدحسین طباطبائی مترجم سیداحمد حسینی

القرآن فی الاسلام

القرآن فی الاسلام

3.6
5 نفر |
3 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

2

خوانده‌ام

16

خواهم خواند

5

شابک
9789642192564
تعداد صفحات
162
تاریخ انتشار
1390/12/23

توضیحات

        پژوهشی در مورد ویژگی های قرآن کریم و شان و جایگاه والای این کتاب آسمانی است. در کتاب حاضر که برگردان به زبان عربی کتاب «قرآن در اسلام» تالیف علامه سیدمحمدحسین طباطبایی است، به تبیین ماهیت قرآن و وحی پرداخته شده و اوصاف قرآن مانند ظاهر و باطن آن، جاودانگی آن، مستقل بودن در دلالت، محکمات و متشابهات آن، اسلوب بیان قرآن، تاویل و تفسیر آن و ناسخ و منسوخ آن بیان گردیده است. نویسنده همچنین به روش های مختلف تفسیر قرآن و ماهیت این علم اشاره کرده و طبقات مفسران شیعه و امکان تفسیرپذیری آن را بررسی نموده است. وی در ادامه به بحث درباره نسبت بین وحی و نبوت پرداخته و کارکردهای وحی و هدایت آمیز بودن آن را تبیین نموده است. وجود علوم متعدد و خاص در قرآن، ترتیب نزول آیات و سور و انتشار آن ها، چگونگی جمع و تدوین آن، مصونیت آن از تحریف، معرفی طبقات قراء، خط و اعراب قرآن و اهتمام مسلمانان نسبت به این کتاب آسمانی پس از رحلت رسول خدا(ص) از دیگر مندرجات مهم مطرح شده در این نوشتار است.
      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به القرآن فی الاسلام

یادداشت‌ها

          در ۴ دی ماه ۱۴۰۱ مطالعه‌اش به پایان رسید.
به گمان بنده کتاب ارزشمندی در زمان حضور علامه (ره) بوده‌است. البته نیاز به ویرایش بهتر واقعاً به چشم می‌آید. 
ابتدای کتاب که شاید برای برخی از خوانندگان  سخت باشد و نیاز به آشنایی آن‌ها با نظام فکری فلسفی علامه (ره) داشته باشد، از جذاب‌ترین بخش‌های کتاب است. اگر این کتاب را خواندید ‌‌و تمایل داشتید تحلیل علامه پیرامون تحول نظام اجتماعی را پی بگیرید این کار را با پی‌جویی تفسیر ذیل همین آیاتی که ایشان در کتاب بیان کردند انجام دهید.
در بخش دوم نیز بررسی‌های علامه که بیشتر با بیان عناوین و اشاره به برخی راویان علوم قرآنی طی می‌شود نیز درخور توجه و شایان تأمل است. این حوزه سالیان سال در انحصار مذاهب خاصی بوده‌است و نیاز به کاوش‌های کمی و کیفی بیشتری در آن به چشم می‌خورد. کاری که به دلیل قطعی‌الصدور بودن آیات مورد اهمال دانشمندان اعصار پیشین قرار گرفته‌است. 
عموم مردم احتمالاً نتوانند با بیش از ۶۰ درصد کتاب  انس بگیرند و برای استفادۀ بیشتر باید از راهنما و استاد بهره جویند.
        

16