معرفی کتاب خانه‌ای در شیراز اثر آگاتا کریستی مترجم بهزاد بشارت

آگاتا کریستی و 1 نفر دیگر
3.1

1373/12/19

نسخه‌های دیگر

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

ابتدا باید از عنوان کتاب آغاز کرد که کلمه شیرازش آن را برای مخاطب فارسی زبان جالب توجه می کند. اما باید به این نکته توجه کرد که آگاتا کریستی کتابی به نام خانه ای در شیراز ندارد، بلکه داستان کوتاهی به این نام نوشته که در مجموعه داستان «تحقیقات پارکر پاین» (پارکر پاین تحقیق می کند) منتشر شده است.

کتاب حاضر از دو منظر جزو آثار خاص آگاتا کریستی محسوب می شود، نخست اینکه یکی از معدود کتابهای داستان کوتاه اوست. گذشته از این مسئله از جمله آثاری ست که در آنها خبری از هرکول پوارو یا خانم مارپل نیست، بلکه کارآگاه دیگری با عنوان پارکر پاین حضور دارد که نحوه کار او به کارآگاهان خصوصی که دارای دفتر کار هستند، شبیه است. مشتری می پذیرند و گاه به طریق گروهی عمل می کنند؛ یعنی برخلاف  شیوهای که پوارو یا مارپل ماجراهای خود را دنبال می کردند.

اعتراف می‌کنم به خاطر اسمش و این مسئله که آگاتا کریستی چند باری ایران اومده خریدمش. دوست داشتم بدونم آگاتا چه ماجرایی توی شیراز ساخته ولی خب سرم به سنگ خورد.
اول اینکه این کتاب یه مجموعه داستانه در مورد یه مردی به اسم پارکر پاین که میتونه بر اساس اطلاعات و تجربیاتش مشکلات بقیه رو به نحوی برطرف کنه و خانه ای در شیراز هم اسم یکی از داستان های کتابه.
هر اتفاقی که تو این کتاب میفته چه در  انگلیس و چه در غرب آسیا تماما بین شخصیت های غربیه و عملا مکان رویدادها اصلا مهم نیست و هر جایی امکان رخدادشون وجود داره.
نظرم در مورد داستانا هم دقیقا مثل امتیازیه که دادم. به اون بدی که اوایل فکر کردم نیستن ولی اونقدرا هم خوب نیستن. به عنوان زنگ تفریح میشه بهشون نگاه کرد.
یه چیزی که تو داستانا شدیدا اذیتم کرد نگاه از بالا به پایین شخصیت های عصا قورت داده غربی به مردم شرق بود😒 نگاه نویسنده به زن ها هم اذیت کننده بود.

در مورد متن و ترجمه هم باید بگم خوب و روون بودن ولی غلط املایی خیلی زیاد بود حتی در مورد اسم شخصیت ها، مثلا یه جا اسم طرف پاملا بود و یه جا دیگه پالما😐

خلاصه که اگه به نیت شیراز قصد خریدش رو دارید نخرید پول هدر دادنه