معرفی کتاب نجات از هزار تو اثر نیکول لاپرا مترجم پریسا رجوند

3.1

ناشر
آبیژ
1403/1/1

کتاب نجات از هزار تو، نویسنده نیکول لاپرا.

لیست‌های مرتبط به نجات از هزار تو

نیکول لاپرا، روانشناس بالینی و متخصص در حوزه‌ی تروما و خودشفایی، در این کتاب روایتی متفاوت و شخصی از مسیر بهبود و بازگشت به خود ارائه می‌ده.
او برخلاف روان‌شناسی سنتی که درمان را تنها در گفت‌و‌گو و تحلیل گذشته می‌بیند، تمرکز خود را بر آگاهی بدنی، تنظیم سیستم عصبی، و تجربه زیسته در لحظه حال گذاشته؛ با تلفیقی از دانش روان‌شناسی، علوم اعصاب، و تمرین‌های مراقبه و مدیتیشن.

🌿 کتاب درباره چیست؟
«نجات از هزارتو» یک نقشه‌ راه برای خروج از چرخه‌های تکرارشونده‌ی رنج است.
نویسنده با بیان شخصی، ساده و درعین‌حال علمی، توضیح می‌دهد که چرا ما بارها در روابط ناسالم گیر می‌افتیم، چرا بدن ما در واکنش به اتفاقات گذشته قفل می‌کند، و چگونه می‌توانیم با آگاهی و تمرین، مسیر جدیدی در زندگی بسازیم.
او مفهومی از “خود اصیل” و “خود بقا” را مطرح می‌کند:
‌خود بقا یعنی همان بخش واکنشی، دفاعی و شرطی‌شده‌ای که سال‌ها ما را از آسیب‌ها حفظ کرده، اما حالا دیگر به کارمان نمی‌آید.
خود اصیل، بخش زنده و پرشور وجود ماست که پشت این الگوها پنهان شده و تشنه‌ی شنیده شدن است.

✨ چیزی بیشتر از یک کتاب خودیاری
این کتاب صرفاً یک متن مشاوره‌ای نیست؛ بلکه ترکیبی از خاطرات شخصی نویسنده، یافته‌های علمی، و تمرین‌های عملی‌ست البته که مشابه کتابهای دیگه در این زمینه اس.
نیکول لاپرا تاکید زیادی روی تجربه بدن دارد، او معتقد است بسیاری از دردها و تراماها در بدن ذخیره شده‌اند و تنها از راه گفتن و تحلیل، حل نمی‌شوند.
مدیتیشن، تنظیم نفس، تغذیه، خواب، آگاهی هیجانی و مرزگذاری‌های سالم، ستون‌های اصلی شفاست.

⸻

🪞 اگر بخوام به زبان خودم بگم…
این کتاب برای کسی مثل من که هم روان‌شناس است و هم زخم‌های خودش را لمس کرده، بسیار قابل لمس اما تکراری بود! بخوام واقع بین باشم جمع بندی کتابهای دیگه‌ای بود که خوندم.
لاپرا جایی نوشته: «هیچ‌کس قرار نیست بیاد نجاتمون بده؛ ما خودمون منجی خودمونیم.»
و این جمله، قلب تپنده‌ی کتاب است.

📌 نقاط قوت کتاب:
	•	بیانی بسیار روان و خودمانی
	•	همراه کردن علم با روایت شخصی
	•	تمرکز روی بدن، سیستم عصبی و مراقبه
	•	ارائه تمرین‌های عملی برای خودتنظیمی هیجانی
	•	امیدبخشی بدون شعارهای توخالی

🌀 نقاط ضعف احتمالی:
	•	شاید برای مخاطبانی که با مدیتیشن، ذهن‌آگاهی یا نظریه‌های روان‌شناسی عصبی آشنا نیستند، در برخی جاها کمی گنگ باشد.
	•	رویکرد کتاب به‌شدت «خودمحور» است، یعنی روی «خودت رو تغییر بده تا دنیا تغییر کنه» تمرکز داره، که شاید در فرهنگ‌های جمع‌گراتر (مثل ما) کمی سخت‌تر پذیرفته بشه.
	•	تأکید زیاد روی مراقبه برای بعضی‌ها ممکنه تکراری یا خسته‌کننده بشه.

💭 در یک جمله…
این کتاب دعوتی‌ست به بازگشت به خود، به سکوتی درونی که در شلوغی دنیای بیرون گم شده.
اگه آماده‌ای با خودت روبه‌رو بشی و به خودت کمک کنی که نجات پیدا کنه، «نجات از هزارتو» همراه خوبی برات خواهد بود.

البته باید بگم که کتاب ترجمه و ویراست خوبی داشت.