معرفی کتاب آزادی یا مرگ اثر نیکوس کازانتزاکیس مترجم محمد قاضی
با انتخاب ستارهها به این کتاب امتیاز دهید.
خواندهام
نسخههای دیگر
در جزیره کرت، در دل تاریخ، داستانی اتفاق میافتد که بوی خون و باروت میدهد. نیکوس کازانتزاکیس در کتاب «آزادی یا مرگ» ما را به زمانی میبرد که کرت، هنوز زیر سلطه امپراتوری عثمانی است با مردمانی که هر وجب از خاک جزیره را با جانشان معامله میکنند و برای بیرون راندن عثمانی میجنگند. داستان در سالهای پایانی قرن نوزدهم رخ می دهد. «پهلوان میکلس» از مردم کرت و «نوریبیگ» از ترکهای عثمانی سالهاست با هم پیمان برادری بستهاند تا نگذارند نزاع تازه ای میان مردم منطقه رخ دهد. اما یک اتفاق آتش زیر خاکستر جنگ را دوباره شعلهور میکند. برادر میکلس، الاغی را به داخل مسجد مسلمانان برده و آنان را به شدت عصبانی کرده است. در این میان نوریبیگ دست به دامان پهلوان میکلس میشود تا برادرش را کنترل کند و نگذارد کرت به آشوب کشیده شود. اما به زودی این اتفاق رخ میدهد چون تندروهای دو گروه نمیگذارند قضیه در آرامش فیصله پیدا کند. از طرفی دیگر، میکلس به زنی به نام آمنه که نوریبیگ سالها پیش او را به عنوان کنیز خریده بود علاقهمند میشود. این عشق در بسیاری از موقعیتها میکلس را در برابر آرمانهایش آسیبپذیر میکند. اما مرگ این زن توسط عثمانیها، میکلس را در هم میشکند و به نمادی از مقاومت مردمی تبدیل میشود. داستان در نهایت زمانی به اوج خود میرسد؛ که شورش مردم به سرکوبی خونین توسط عثمانیان میانجامد. اینجاست که میکلس تصمیم میگیرد با حرکتی تاثیرگذار پیام آزادی را زنده نگه دارد.
لیستهای مرتبط به آزادی یا مرگ
یادداشتها