بدون هراس

بدون هراس

بدون هراس

وندی آر شرمن و 5 نفر دیگر
2.9
6 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

9

خواهم خواند

6

سنت خاطره نویسی در میان رجال سیاسی آمریکایی با هدف اقناع مردم خودشان و تایید درستی سیاست های آن کشور و از سوی دیگر جهت دهی به افکار عمومی با زاویه نگاه خاص آن فرد یا کشور انجام می شود، ولی با این حال وندی شرمن در جایگاه معاون سیاسی وزارت خارجه دولت باراک اوباما بین سال های" 2011 تا 2015" و مسئول تیم مذاکره کننده آمریکا در مذاکرات 1+5 با ایران به اطلاعات مهم و محرمانه مذاکرات هسته ای دسترسی داشته است و خواندن این کتاب ما را به گوشه هایی از رویدادهای پیدا و پنهان مذاکرات نزدیک تر می کند.با توجه به اهمیت و حساسیت موضوع برجام در تاریخ کشور و ضرورت شناخت دقیق تر از آن برای محققان و اندیشمندان و نسل های آتی، انتشارات سروش ترجمه و انتشار این کتاب را در دستور کار خود قرار داد.

یادداشت‌های مرتبط به بدون هراس

alef

1402/05/11

            این کتاب خاطرات خانم وندی شرمن یکی از سیاستمداران معروف آمریکا است که نامش برای ما ایرانی ها به خاطر حضورش در مذاکرات برجام بسیار آشناست. خانم شرمن در این کتاب به بیان خاطرات خودش از دوران کودکی تا جوانی و سپس به بیان خاطرات دوران سیاسی خود می پردازد و در بیان همین قسمت از خاطرات خودش مطالبی را هم از دوران مذاکرات ایران و 5 +1 بیان می کند. او در بیان خاطرات خودش بیان می کند که چگونه در طول مذاکرات با ایرانی ها صحبت میکرده چطور با اخلاقیات آنها آشنا شده است و اینکه چطور به آنها امتیازی می داده و یا اینکه امتیازی را از آنها می گرفته است. او  همچنین از تیم قوی خودش در اینکار صحبت می کند و اینکه چطور همه با هم برای رسیدن  به  هدف کشور خودشان با هم همکاری داشتند. آگاهی داشتن از این مطالب پس از برجام باطل شده خالی از لطف نیست و تایید کننده سیاست های همیشگی کشورهای  غربی با کشورهای دیگر است.
در ابتدای کتاب مترجم برای کسانی که شاید زیاد از مسائل سیاسی آگاهی ندارند مطالبی را بیان می کند که بسیار مفید است. در همین بخش هم بیان می شود که از اشخاص معروف و صاحب نفوذ ایرانی که در مذاکرات برجام حضور فعال و موثر داشتند و در این کتاب از آنها نام برده شده است درخواست شده تا برای روشنگری بیشتر مطالب بیان شده در این کتاب، جوابیه هایی را بیان کنند ولی ظاهرا این افراد تا زمان چاپ کتاب به درخواست ناشران توجهی نداشتند. 
چیزی که در این کتاب بسیار قابل توجه است و خانم شرمن تاکید زیادی برای بیان آن در این کتاب داشته، پایداری و تلاش او برای رسیدن به اهداف زندگی عادی و  سیاسی خودش به عنوان یک زن سیاستمدار آمریکایی است. او خودش را بسیار متعهد می داند تا به عنوان یک زن سیاستمدار اهداف سیاسی کشور خود را در این مذاکرات پیگیری کند و به قول خودش جهان و خاورمیانه را به صلح و آرامش برساند. در هنگام خواندن خاطرات او باید همواره این مطلب را مدنظر داشت که او یک شخص آمریکایی است و با فرهنگ و مردم و سیاست های  ایران آشنایی درستی ندارد و بعضاٌ حتی به اشتباه مطالبی را بیان می کند اما تشخیص این مطالب برای خواننده آشنا با سیاست و فرهنگ مردم ایران و همچنین با بیان مطالبی که در پاورقی کتاب آورده شده است  و حتی با جستجویی ساده در گوگل به راحتی امکان پذیر است. اما ای کاش کتاب های مستندی نیز توسط سران و فعالان سیاسی ایرانی نیز در این زمینه به چاپ می رسید تا آیندگان بتوانند برجام واقعی و مذاکرات برد و برد را قضاوت کنند. در هر صورت این میدان، میدانی سیاسی است و بیان همه مطالب مسلماٌ به دلایل گوناگون امکان پذیر نیست اما شاید آیندگان بتوانند از زوایای پنهان آن هم آگاه شوند