با چرا شروع کنیم

با چرا شروع کنیم

با چرا شروع کنیم

سایمون سینک و 3 نفر دیگر
3.3
6 نفر |
2 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

3

خوانده‌ام

14

خواهم خواند

15

شابک
9786222201142
تعداد صفحات
344
تاریخ انتشار
1399/3/24

توضیحات

        این کتاب درباره الگویی طبیعی، طرز فکر، رفتار و گفتاری است که برخی رهبران را قادر می سازد تا الهام بخش اطرافیان خود باشند. شاید این «رهبران مادرزادی»، با استعدادِ الهام بخشی به دیگران متولد شده باشند، ولی این توانایی در انحصار آن ها نیست. همه  ما می توانیم این الگو را فرا بگیریم. با اندکی نظم، هر رهبر یا سازمانی قادر است چه در درون و چه در بیرون سازمان، به بقیه الهام ببخشد تا بتوانند ایده ها و چشم اندازشان را به پیش ببرند. همه  ما می توانیم طریقه  رهبری کردن را بیاموزیم. هدف کتاب این نیست تا فقط برای رفع مشکل ایده ها و روش های ناکارآمد راه حلی ارائه دهد ؛ بلکه حکم راهنمایی را دارد که بر ایده ها و رو ش های کارآمد تمرکز کرده و به تقویت آن ها می پردازد.
      

یادداشت‌ها

          نویسنده می‌گوید که ما دلیلی درونی برای انجام کارها داریم. دلیلی که گام برداشتن در مسیر آن برای ما لذت‌بخش است و به ما انگیزه می‌دهد. این انگیزه درونی در قلب ماست و نمی‌توانیم خوب آن را بیان کنیم. چراکه قلب بخشی از مغز است که میان انسان و حیوان مشترک است. نویسنده توصیه می‌کند که این انگیزه درونی را بشناسیم، آن را بیان کنیم و در تک تک تصمیم‌گیری‌ها به آن پایبند باشیم.

نویسنده می‌گوید که بسیاری از کارآفرین‌ها در ابتدا با این انگیزه درونی شروع می‌کنند. در طول مسیر توسعه کسب‌وکار، انتخاب‌هایی می‌کنند که با انگیزه درونی‌شان سازگار نیست و کم‌کم آن را فراموش می‌کنند. فراموش کردن انگیزه درونی باعث می‌شود که صاحب کسب‌وکار بعد از موفقیت مادی، باز هم احساس موفقیت نکند. از طرفی، مخاطبین و مصرف‌کنندگان محصولات هم دوست دارند از کسب‌وکاری خرید کنند که هدف مشخصی دارد. در واقع خریدار دوست دارد کالایی را بخرد که با انگیزه درونی او سازگار باشد و با استفاده کردن از آن کالا، خود را بیان کند. به عبارت دیگر، مردم هم با قلب‌شان کالا انتخاب می‌کنند.

نویسنده موسس فروشگاه وال‌مارت را مثال می‌زند که هدفش رساندن کالاها با قیمت مناسب به دست مردم بوده و سال‌ها این هدف را تعقیب می‌کرده است. او حتی در مناطق روستایی فروشگاه تاسیس می‌کرده تا مردم راحت‌تر بتوانند اقلام مورد نیاز خود را بخرند. بنیانگذار وال‌مارت، سال‌ها پولدارترین فرد دنیا بوده و تقریبا می‌توان گفت که زندگی ساده‌ای داشته است. یعنی در زندگی فردی هم طوری زندگی نمی‌کرده که برخلاف هدفش باشد. اگرچه نسل بعدی مدیران وال‌مارت روش دیگری را پیش گرفته‌اند و خیلی به تصویر ما از دنیای سرمایه‌داری نزدیکتر شده‌اند.

نویسنده می‌گوید که انگیزه درونی استیو جابز به چالش کشیدن وضع موجود بوده و هر محصولی که شرکت اپل تولید کرده برای رسیدن به این هدف بوده است. دلیل موفقیت شرکت اپل هم این است که در تمامی اقدامتش به این انگیزه پایبند است. این حرف، به نظر من خیلی عجیب می‌رسد. اینکه شرکت اپل، اول محصولی خلاقانه و کاربردی درست کرده باشد و بعد بگوید که هدف من به چالش کشیدن وضع موجود بود، خیلی منطقی‌تر است. موفقیت اپل را می‌توان با عوامل بسیار متنوعی مثل استعداد، پشتکار، تمرکز، اقبال و ... هم توضیح داد. متاسفانه نویسنده مدام ادعاهای خود را تکرار می‌کند و دلایل او اصلا قانع کننده نیستند. شاید قرار است آن بخشی از مغز این کتاب را بفهمد که میان انسان و حیوان مشترک است.
        

6

آرتا

1402/5/31

             "زمانی‌که سازمانی خودش را براساس چیستی معرفی کند، تا ابد فقط می‌تواند همان چیستی را ارائه دهد."

مدت‌زمانی است که تلاش می‌کنم کتاب‌هایی درباب مدیریت و کارآفرینی مطالعه کنم و هربار شکست می‌خورم. هربار، تا این کتاب، "با چرا شروع کنیم".
همیشه درست یا غلط احساس کرده‌ام کتاب‌های این حوزه تنها چیزهایی را بازگو می‌کنند که همین الآنش هم آن‌ها را می‌دانم و اگر هم مفهوم به‌دردبخوری در خود گنجانده باشند، آنقدر آن را با جمله‌بندی‌های متفاوت بازگو می‌کنند که معنی خود را از دست می‌دهد.
اشتباه من در اینجا هم بود که کتاب‌های حوزه‌ی مدیریت همیشه نباید حقیقت تازه‌ای به ما بیاموزند، گاهی این ذهنیت ماست که نیاز به شکل‌گیری دوباره دارد.
این کاری است که سایمن سینک در کتاب خود انجام می‌دهد و با او موافق هستم که "ذهنیت چرایی‌گرا" آن‌قدر بااهمیت و گم‌گشته است که باید ردپای آن را در صنایع و شرکت‌ها و انسان‌های پیشگام تاریخ معاصر را به‌خوبی بررسی کرد و آن را بازآموخت.
در دلِ یادگیری اینکه با چرا شروع کنید، سینک داستان برخاستن و سقوط بسیاری نوآور و شرکت را نیز برایتان می‌گوید. بیشترین شرکت‌هایی که در کتاب از آن‌ها یاد می‌شود اپل، ساوث‌وست، مایکروسافت هستند. از آنجایی که کتاب در سال ۲۰۰۹ نوشته شده است، بسیاری از این نمونه‌هایی که در آغاز می‌آورد برای خواننده‌ی امروز ملموس نیستند و ما در آخر کتاب دلیلش را متوجه می‌شویم. این شرکت‌ها در روزگار ما آن‌چنان از چرایی خود جدا شده‌اند که ما دیگر آن چرایی را نمی‌شناسیم و نمی‌توانیم تصور کنیم روزگاری با معرفی چنین چرایی‌ای به موفقیت رسیده‌اند.
در ادامه لینک دو تبلیغ از اپل که در کتاب هم از آن‌ها یاد شده را قرار می‌دهم. پیشنهاد می‌کنم حتماً ببینید.

https://youtu.be/VtvjbmoDx-I
https://youtu.be/0eEG5LVXdKo

من نسخه‌ی نشر آموخته، ترجمه‌ی علیرضا خاکساران را مطالعه کردم؛ ترجمه‌ای بسیار سلیس و روان بود و مترجم تلاش کرده هرازگاهی نمودهایی ایرانی را در پانویس بیاورد.
فکر می‌کنم هرکسی که قرار است کوچکترین بخشی از یک نوآوری یا رهبری باشد، از خواندن این کتاب بهره‌ی بسیار خواهد برد. "با چرا شروع کنیم" کتابی پر از شخصیت‌های الهام‌بخش است که در کنار مضمون اصلی بسیاری حقیقت دیگر را نیز به خواننده می‌آموزند.

   "توانایی اینکه هرروز و هرروز ادامه دهید، به چیزی بیشتر از این نیاز دارد که بدانید چه قانونی باید تصویب شود."

        

3