رساله منطقی - فلسفی

رساله منطقی - فلسفی

رساله منطقی - فلسفی

0.0 0 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

2

خواهم خواند

6

شابک
0000000071453
تعداد صفحات
94
تاریخ انتشار
1369/5/1

توضیحات

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

        رساله تنها کتابی است که ویتگنشتاین در زمان حیاتش منتشر کرد،در این رساله نام هیچ منبعی به چشم نمی خورد و کتاب تنها یک پاکنوشت دارد.
گویی نوسنده رساله،که پیامبر گونه اسرار نهان را بر آفتاب افکنده،به این دقیقه متفطن بوده که راه نوینی پیش پای کاروان فلسفه بشری باز کرده است.رساله آیینه تمام نمایی است از جد و جهد نابغه ای که هم متاثر از سنت تحلیلی و فیلسوفان نسل اولی آن(فرگه،راسل و مور)است،هم میراث دار سنت آلمانی استعلایی است و هم دلی در گرو نویسندگان داستانهای انجیل و برادران کارامازوف و حکمت و معنویت مندرج در آثار ایشان دارد.شاید با ملحوظ کردن جمیع این مولفه هاست که ایان هکینگ،فیلسوف تحلیلی مشهور معاصر،رساله را اوج خلاقیت و نبوغ بشر غربی می انگارد و بر این باور است که تا تمدن غربی بر پاست این اثر استثنایی خوانده و نقد و بررسی می شود.
      

لیست‌های مرتبط به رساله منطقی - فلسفی

The question of the left and its future notes of an onlookerTopics in decision problemپژوهشی در پیرامون مسئله ی تصمیم در منطق

ادیب‌سلطانیسم

14 کتاب

هنوز نوجوان بود که با زبان‌های فرانسوی و انگلیسی آشنا شد. بعدها به دانشکده پزشکی دانشگاه‌ تهران رفت و از آنجا به وین رفت و دکترای روان‌پزشکی گرفت. اما همیشه‌ در گیر و دارِ زبان و فلسفه و منطق بود. روان‌پزشکی را رها کرد و به سراغ علاقه‌اش رفت. چندین زبان، از جمله آلمانی، یونانی، روسی، پهلوی، عربی، عبری، ارمنی، لاتین، ایتالیایی، اَوِستایی و... را فرا گرفت. پیش از انقلاب در موسسه‌ی فرانکلین، ویراستاری می‌کرد و گویا پیش از آن در موسسه‌ای زبان انگلیسی درس می‌داد. در ستایشِ ادیب همین بس که ترجمه‌اش از ارگانونِ ارسطو «ده سال» بطول انجامیده! دقتِ ادیب در نوشتن و حتی سخن گفتن از طاقتِ بشر عادی خارج است(اگر شک دارید، به دو سخنرانی‌ای که از ادیب موجود است گوش دهید، یا کتاب‌هایش را بخوانید). ملکیان که خود در دقت آیتی است، می‌گفت که در سراسرِ سنجش خردِ ناب(که بیش از 1200 صفحه است) تنها یک غلط پیدا کرده است. مقدمه‌هایی که ادیب بر ترجمه‌هایش نوشته‌ است، هر کدام به اندازه‌ی ده مقاله مطلب دارد. ادیب سلطانی دستی هم بر هنر دارد، تصویر برخی نقاشی‌هایش در اینترنت موجود است، گویا شعر نیز می‌گوید. از ترجمه‌هایش از آثار شکسپیر هم که مشخص است تا چه اندازه اهل ادبیات است... افسوس و صد افسوس که این مردِ جنتل‌مَنِ دانایِ ساده‌زیستِ شیک‌پوشِ پردقّت، میانِ ما غریب است.... ای کاش اندکی از دقّتِ ایشان و همّت ایشان، درس بگیریم.

19