مرتضی

مرتضی

@mortezak

9 دنبال شده

204 دنبال کننده

            کتاب‌باز |
محصل فلسفه |
متخصصِ تمام نکردنِ کتاب |
          
paragerafi
گزارش سالانه بهخوان

یادداشت‌ها

نمایش همه
                ۱- مخاطب این کتاب به گفته مؤلف، کسانی هستند که به نوعی از مشکلات عصبی و پیامدهای جسمی آن رنج می‌برند. خب طبق این گفته، میشه گفت تقریباً اکثر ما تا حدودی مخاطب این کتاب به شمار میاییم.
‌
۲- نویسنده در پی ارائه راهکاری عملی برای مواجهه با تنش‌های عصبی و روانی است. او معتقد است بخش زیادی از ناراحتی‌های جسمانی و ضعف‌های جسمی به امور ذهنی و تنش‌های عصبی ما برمی‌گردد که در صورت شناخت آن و یافتن یک راهکار مناسب، تا حد زیادی می‌توانیم به سلامت روان و جسم خودمان کمک کنیم.
با پرهیز از مباحث نظری و رفرنس‌های متعدد علمی و دانشگاهی، یک‌راست به سراغ راهکارهای عملی می‌رود.
‌
۳- راهکارهایی که ارائه می‌کند تا حد زیادی قابل اجراست. از پیشنهادهای غیرمعقول پرهیز می‌کند و بر این باور است که اگر بیمار راه خودش را در مقابله با تنش‌ها پیدا کند، می‌تواند به سرعت روند بهبودی را تحصیل کند.
مهمترین الگویی که ارائه می‌کند، پس از شناخت ترس، این چهار عنصر است:
«روبرو شدن    -   پذیرفتن   -   شناور ماندن    - مجال دادن»
‌‌
۴- با اینکه از زمان تالیف کتاب و ترجمه آن (چاپ اول سال ۱۳۷۳ بوده است و ویرایش دوم ترجمه برای سال ۱۴۰۱ است) مدت زمان زیادی گذشته است ولی مطالب هم‌چنان تازه و قابل استفاده می‌نماید.
        

30

27

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز باشگاهی ندارد.

فعالیت‌ها

مرتضی پسندید.
            روایتی شاعرانه وعارفانه از کربلا
فتح خون داستان کربلاست ومارابه کشاکش مصیبت سال۶۱هجری قمری میبرد.تنها روایتی ازکربلا که حین خواندنش فاصله زمانی را حس نمی کنیم،که گویی توسط بیننده ای حاضر در صحنه روایت میشود روایتی شاعرانه وعارفانه.
فتح خون ذکر مصیبت یا روضه ای برای اشک ریختن نیست،روایتی است تامل برانگیز،که آنقدر زیبا ودلکش بیان شده است که حین خوانش آن وقفه ای نداریم.
روایتِ یارانی است که برسرپیمان ازلی خویش عزیزترین دارایی دنیوی خود را،که جان شیرین آدمی است،فدا میکنند.
کتاب را نمیشود فقط  جزء کتاب سیاسی یا تاریخی یا مقتل نگاری دانست بلکه  کتاب  جزء هرکدام از ژانرها  میتواند باشد ونه فقط یکی.فصل پایان کتاب که شامل واقعه عاشورا است خلاصه وکوتاه بیان شده بود.
زمان شنیدن واقعه کربلا  از خود میپرسیم:
آیا امام مردم کوفه را نمی شناخت؟!
آیا ایشان فراموش کرده اند که کوفیان با پدرش چه کرده اند؟!
واما جواب کتاب فتح خون:با وجود هزاران نامه از کوفه حجت ظاهر بر امام حسین (ع) تمام شد.

از جمله زیباترین جملات کتاب:
خوف وشک وشرک راهزنان طریق حق هستند.
نه عجب اگر در شهر کوران،خورشید را دشنام دهند وتاریکی را پرستش کنند.
عجبا!!!حباب را ببین چگونه بر اقیانوس فخر می فروشد


          

28

مرتضی پسندید.

20

مرتضی پسندید.

4

مرتضی پسندید.

3

مرتضی پسندید.

3

مرتضی پسندید.

22

مرتضی پسندید.
            چند ماه پیش کتاب رو به صورت صوتی با صدای اقای ارمان سلطان زاده گوش دادم.. اون موقع بیشتر به خاطر خوانش کتاب ادامه دادم و میتونم بگم با خود کتاب چندان ارتباط نمیگرفتم.. صحنه های فوق خشن افراطی یا وحشی گری های گونه انسانی که به شکل فوق وحشیانه ترسیم شده بود در کتاب شاید باعث شده بود که این فکر رو داشته باشم راجبش.. یا اینکه شاید فکر میکردم فلسفه ای که در عمق داستان هست به زمان خود ولتر بیشتر مربوط باشه یا اینکه شاید خود من مفهومی که ولتر میخواست برسونه رو اونطور که خودش میخواسته در زمان خوندن کتاب متوجه نشدم.‌.
گذشت و گذشت تا اینکه متوجه شدم تاثیر این کتاب روی ذهن من از چیزی که فکر میکردم بیشتر و بیشتر بوده و متوجه شدم طی این چند ماهی که از خواندن کتاب میگذره ذهن من گاهی در شرایط مختلف صحنه هایی از کتاب یا کلیاتی از کتاب رو به خاطر میاره و مرور میکنه.‌. به خصوص پایان بندی کتاب و قسمت کار در زمین.. به خصوص جلسه ای که با پادشاهانی که پادشاه نشدند بود.. به خصوص سرزمینی که همه جا پر از طلا بود و همه مردم خانه هاشان پر از طلا و جواهرات بود.. به خصوص صحنه هایی که حاوی قتل و شکنجه ها و تجاوز ها بود.‌. مثل اینکه بیشتر قسمت های کتاب در ذهنم حک شده در حالی که انتظار داشتم کل داستانش رو به فراموشی بسپارم..
قبلا فکر میکردم این کتاب صرفا برای افرادی مناسب هست که سیر فلسفه در گذشته رو مطالعه میفرمایند یا سیر خاصی در مطالعه دارند ولی الان خوندنش رو به همه پیشنهاد میکنم به جز افرادی که با صحنه های فوق خشن اوکی نیستند. ولی باز هم میگم ممکنه تفکر و فلسفه ای که در کتاب بهش پرداخته شده برای همه جذبه نداشته باشه..
          

27

مرتضی پسندید.

74