برندن سندرسون و 1 نفر دیگر
4.8
جلد 1

1396/3/6

طریق شاهان حکایتی حماسی از شهامت، شرافت و استقامت است که هر عبارت آن در نهایت به دریایی از حقایق و رازها منتهی می شود. خواننده این اثر در طول مطالعه آن، ناگزیر با اشتیاقی سرشار، بارها و بارها به عقب بازگشته و جملاتی را که فصل ها قبل خوانده و بی توجه از آن ها گذشته، بار دیگر بخواند تا به زیبایی معماهای نهفته در عمق رازهایش پی ببرد.

لحظه‌ای که عموی شاه برای نجات آن برده شمشیرش را تقدیم کرد، به‌حق شرافت را جلوه‌ای تمام‌عیار بود، لحظه‌ای خلق کرده بود یگانه.
سندرسون در غافل‌گیر کردن مخاطب با خطوط داستانی مهارت دارد و البته این مهارت مانند مارتین با کشتن و زبون کردن شخصیت‌های داستانی نیست.
به نظرم بهترین کتابی از سندرسون بود که تابه‌حال خوانده‌ام. شخصیت برده را چنان ماهرانه ذره‌به‌ذره توصیف کرده بود و چنان خوب تحولش را ذره‌ذره نشان داده بود که مخاطب به‌یقین همذات‌پنداری می‌کرد. همچنین شخصیت مرد پیر (عموی شاه) را.
ایده‌های خلاقانهٔ سندرسون همیشه چیزی برای متحیر کردن دارند.

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

خواندن این همه صفحه به صورت مجازی برای چشم هایم خوب نبود و خسته ام کرد، اما جلد سوم و نقطه عطف هیجان انگیز و عالی آن ارزش تحمل این سختی را داشت و به شدت مشتاق ام که جلدهای بعدی را بخوانم.

خطر لو رفتن داستان
💣💣💣💣💣💣
خطر لو رفتن داستان

در این قسمت، نویسنده کار را یک سره کرد و  معلوم شد کدام سمت متمایل است!!

نکته اول: جاسنا  که نماد یک دانشمند باهوش، عاقل و با انصاف است، خطاب به شاگردش می گوید، فرق من با موبدان این است که آنها به دنبال یافتن توضیح ماورای طبیعی برای هر پدیده طبیعی هستند و من در تلاش برای پیدا کردن توضیح منطقی و طبیعی برای رخدادهای به ظاهر ماورای طبیعی هستم.
نکته دوم: دالینار کولین توهماتی می بیند که به ظاهر به نوعی دفترچه خاطرات «قادر مطلق» است و قادر مطلق الان مرده و بشریت را تنها گذاشته!! من: هان؟ چی شد؟ جان؟ 😳🤔🤨👎🥴😏🤐
من: باشه بابا فهمیدیم علم اصالت دارد و دین موهومات است و خدا هم مرده!! 😏
فقط از خودم می پرسم آیا این ها ممکن است بر ذهن نوجوان ها تاثیر بگذارد؟ آیا ممکن است نوجوانی باشد که نداند، تعالیم غیر منطقی کلیسا به این نوشته جات ضد دین نویسندگان سرخورده از مسیحیت انجامیده؟
اسلام این قدر قوی و منطقی و علمی است که این وصله ها به آن نمی چسبد. از همان اول اول، چقدر به یاد گرفتن سواد و علم آموزی پیامبر نازنین ما تشویق کرد!؟

البته باز هم هنوز برای قضاوت نهایی زود است، باید جلد های بعدی بخوانم تا واقعاً بفهمم نویسنده چه نظری دارد.