فراتر از واپسین آسمان

فراتر از واپسین آسمان

فراتر از واپسین آسمان

3.0
1 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

2

خواهم خواند

2

ناشر
هرمس
شابک
9643630285
تعداد صفحات
232
تاریخ انتشار
1382/1/23

نسخه‌های دیگر

توضیحات

        "ادوارد سعید "نویسنده فلسطینی الاصل و "ژان مور "عکسبردار سوئیسی، در این کتاب با سبکی خاص ـ در هم آمیختگی نوشتار و تصویر ـ کوشیده اند،  تصویری واقعی از زندگی و آرمان های مردم فلسطین فراروی مخاطب قرار  دهند .نوشته های کتاب بدین ترتیب که "ادوارد سعید "با قلم خود و نگاهی  نقادانه عملکرد رهبران فلسطینی و جهان عرب را بررسی و ارزیابی می کند  و تصاویر "ژان مور "نیز سیاست های بین المللی و اهداف استعماری قدرت های  بزرگ را به نقد می کشد و بدین سان حقایقی از زندگی اجتماعی و فرهنگی مردم  فلسطین منعکس می شود .در بخشی از کتاب آمده است" :نویسنده، تجربه های  فردی و مشاهدات شخصی را با رخدادهای اجتماعی و تحلیل مردم شناختی  در می آمیزد .او با نمایش نمونه های فردی در متن روابط اجتماعی ـ تاریخی  خاص، به آنها معنا و مفهومی فراتر از رخدادهای منفرد میرا بخشیده است . ادوارد سعید با پرداختن به جنبه های عینی زندگی فلسطینی ها موفق شده  است نه تنها پیچیدگی زندگی آنان را نشان دهد، بلکه روند حرکت این  تحولات را نیز بنمایاند .نوشته سعید دو هدف عمده دارد :نخست ارائه  هویت فلسطینی ها به عنوان یک گروه انسانی که زندگی شان بسی پیچیده تر  و متفاوت تر از تبلیغات سرسام آور است .دوم تاکید بر چند گونگی تجربه ها  و هویت های فلسطینی .سعید همچنین در تحلیل خود از موقعیت زنان فلسطینی  به نکات مهمی اشاره می کند ."
      

یادداشت‌ها

          به نام او

🔹️"فراتر از واپسین آسمان" یکی از کتابهای ادوارد سعید متفکرِ مسیحیِ فلسطینی‌ست. سعید که بیشتر عمر خود را در ایالات متحده آمریکا گذراند. این کتاب را در تبعید نوشت در واقع او به بهانه نشر عکسهای ژان مور عکاس سوئیسی که از سرزمینهای اشغالی برداشته بود، روایتهایی از مکانهای عکس‌برداری شده نوشت، روایتهایی که بیشتر دربردارنده خاطرات او از سرزمین مادری‌اش است سرزمینی که بیش از چهل سال از آن دور افتاده بود، البته روایتها فقط خاطره نیست بلکه تحلیلهای سعید از فلسطین و زندگی فلسطینی‌های مهاجر در سراسر دنیا نیز هست. 
خلاصه "فراتر از واپسین آسمان" یکی از جالبترین و خوش‌خوان‌ترین آثار سعید است که تصویری به یادماندنی از سرزمین مادری او به دست می‌دهد.
ولی متاسفانه ترجمه این کتاب که سالها پیش توسط انتشارات هرمس به چاپ رسیده بود چند سالی‌ست که در بازار موجود نیست. انشاءالله نشر هرمس که به تازگی بسیاری از آثار پیشین خود را تجدید چاپ کرده این کتاب خوب را هم در دستور کار قرار دهد.

🔸️و اما بخشهایی از کتاب:
.
چگونه یک پدر فلسطینی می‌تواند به دختر و پسر خود بگوید که لبنان، مصر، سوریه، اردن و یا نیویورک جایی است که ما در آن زندگی می‌کنیم اما زادگاه و میهنمان نیست؟ چگونه یک مادر می تواند خاطرات شخصی خود را در فلسطین برای فرزندانش بازگوید در شرایطی که آن واقعیت‌ها، آن مکان‌ها، حتی آن اسم‌ها دیگر حق زیستن ندارند؟
.
فلسطین یعنی تبعید، یعنی سلب مالکیت، یعنی غلتیدن خاطرات غیرموثق یک مکان به میان خاطرات مخدوش و ناروشن مکانی دیگر؛ یعنی یادآوری گنگ اشیای مختلف، یعنی پراکندگی هستی‌های منفعل در سراسر دنیای عرب. داستان فلسطین را نمی‌توان یک دست و آرام باز گفت.
.
ما یهودیانِ دنیایِ عرب هستیم.

فلسطین جای کوچکی است. فلسطین از ردپاها و دعوی‌های مردم گوناگون انباشته است. میراث آن نه تنها سرشار از چیرگی و اسکان دوباره گروه‌های انسانی، بلکه مملو از حفاری‌ها و تعبیرهای چند باره تاریخ است.

درک ما از مکان نیز مخدوش شده است. ما به فلسطین، نه به عنوان یک دولت گسترده فلسطینی، بلکه به عنوان سرزمین کوچک و بسیار متراکمی می‌نگریم که ما را از آن به بیرون پرتاب کرده‌اند. هر تلاش ما برای بازیابی هویت فلسطینی، در عین حال کوششی است برای آنکه بر روی نقشه جایی بیابیم، آنهایی را که در داخل هستند یاری کنیم که جای پای متزلزلشان را محکم کنند.
.
        

0