ادبیات، فیلم، فرهنگ: اصول و مبانی نقد

ادبیات، فیلم، فرهنگ: اصول و مبانی نقد

ادبیات، فیلم، فرهنگ: اصول و مبانی نقد

مایکل رایان و 3 نفر دیگر
3.8
2 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

1

خواهم خواند

1

ناشر
لگا
شابک
9786008987604
تعداد صفحات
312
تاریخ انتشار
1399/8/6

توضیحات

        کتاب پیش رو، نقد و نظریه را در بستری میان رشته ای با زبانی روان و گویا در برابر خواننده قرار داده است. خواننده با خواندن این کتاب، در می یابد که می تواند از این شیوه های متفاوت خواندن برای تحلیل و درک تجربه زیسته ی هر روزه ی خود استفاده کند. در این مجال، قصد داریم درک خود را از مقاله نظریه و نقد، با شما در میان بگذاریم.
      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به ادبیات، فیلم، فرهنگ: اصول و مبانی نقد

نمایش همه

لیست‌های مرتبط به ادبیات، فیلم، فرهنگ: اصول و مبانی نقد

راهنمایی کوچک برای نوشتن درباره ی فیلم هامبانی مطالعات سینمایی و نقد فیلم: با بررسی و تحلیل نمونه هایی از فیلم های مهم تاریخ سینما از آغاز تا امروزمفاهیم نقد فیلم: تحلیل نئوفرمالیستی و مقالات دیگر

در باب نقدنویسی برای سینما

9 کتاب

این روزها با گسترش فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، تعداد افرادی که دربارهٔ فیلم‌ها می‌نویسند و خود را منتقد می‌پندارند زیاد شده است. دراختیار داشتن تریبونی برای اظهار نظر دربارهٔ فیلم‌ها در کنار مزایای خود، آفاتی هم داشته است؛ از جمله اینکه امروز بسیاری گمان می‌کنند نقد فیلم چیزی در حد ارزش‌گذاری آثار با صفات «خوب» و «بد» است و با فروکاستن نقد به سطحِ بازی با چند کلمهٔ کلیشه‌ای مثل «مقوا»، «نخ‌نما»، «اگزوتیک»، «خوش‌ساخت» و «شاهکار» قصد دارند منتقد شوند. اولین و مهمترین نکته درباب نقدنویسی این است که با خواندن یکی دو کتاب دربارهٔ چگونگی نگارش نقد نمی‌توان منتقد شد! یک منتقدِ واقعیِ سینما علاوه بر اینکه باید بر مبانی نظری سینما، اصول و استانداردهای فیلمسازی و تاریخ سینما مسلط باشد باید هنر و ادبیات را بشناسد و با علومی مثل روانشناسی، جامعه‌شناسی و فلسفه هم بیگانه نباشد. دایرهٔ اطلاعات مورد نیاز برای نقد گاه آن‌قدر گسترده می‌شود که نیاز است دربارهٔ سبک یک فیلمساز ناآشنای دوران صامت یا علومِ مختلفی مثل تاریخ اطلاعاتی کسب کنید یا منابع مورد اقتباس فیلمساز را بررسی نمایید. آنچه در ادامه می‌آید سیاهه‌ای از کتاب‌هایی‌ست که «به‌طور مستقیم» به موضوع نقدنویسی پرداخته‌اند و ویژگی‌های یک متن خوب با موضوع نقد فیلم را بررسی می‌کنند. قطعاً این کتاب‌ها بخش کوچکی از مفاهیم و اصطلاحات و فنونی را دربردارند که یک منتقد باید بیاموزد؛ لذا نام نبردن از کتب مرجع درحوزهٔ مطالعات سینمایی مثل «تاریخ سینما»، «مبادی سواد بصری»، «مفاهیم کلیدی در مطالعات سینمایی» و... به‌معنای کم‌اهمیت بودن آن‌ها برای علاقه‌مندان به نقدنویسی نیست.

97

یادداشت ها