حلزون های خانه به دوش

حلزون های خانه به دوش

حلزون های خانه به دوش

سید مرتضی آوینی و 1 نفر دیگر
4.3
38 نفر |
9 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

4

خوانده‌ام

91

خواهم خواند

55

شابک
9789649069616
تعداد صفحات
158
تاریخ انتشار
1387/2/4

توضیحات

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

        تاب «حلزون های خانه به دوش» دومین اثر از مجموعه آثار شهید آوینی است که طی سال های 69ـ 1368در ماهنامه سوره منتشر شده است. مضامین مشترک این مقالات عبارت است از: معارضه جریان روشنفکری و به اصطلاح «دگراندیش» با انقلاب اسلامی، درحوزه فرهنگ، هنر و مطبوعات .مجموعه یاد شده قرار بود با عنوان «انقلاب اسلامی و اتوپیای غرب زدگان» انتشار یابد.
لحن شهید آوینی در مقالات کتاب حلزون های خانه به دوش کمی متفاوت است و کلمات و عبارات هم پیچدگی برخی کتاب ها را ندارد. همین امر هم موجب شده است تا این کتاب یکی از پر مخاطب ترین آثار این شهید باشد که البته در این امر نباید موضوع کتاب را نیز کم اثر دانست. نویسنده در این کتاب به جنگی تمام عیار با روشنفکران وادی فرهنگ و هنر برخاسته و با مقالات و یا جوابیه هایی که به برخی نوشته های آنها داده این قشر را رسوا کرده است. شهید آوینی خودش می گوید: «من با زندگی به سبک و سیاق متظاهران و روشنفکران آشنا نیستم؟! خیر من از یک راه طی شده با شما حرف می زنم. من سالهای سال در یکی از دانشکده های هنری درس خوانده ام، به شبهای شعر و گالری های نقاشی رفته ام، موسیقی کلاسیک گوش داده ام.ساعت ها از وقتم را به مباحث بیهوده درباره چیزهایی که نمی دانستم گذرانده ام. من هم سال ها با جلوه فروشی و تظاهر به دانایی زیسته ام. ریش پروفسوری و سبیل نیچه ای گذاشته ام».
      

لیست‌های مرتبط به حلزون های خانه به دوش

ماجرای فکر آوینی: گفتارهایی در شناخت مفاهیم بنیادی تفکر شهید سیدمرتضی آوینیرستاخیز جان: ادبیات، فرهنگ و رسانهفتح خون

سیرمطالعاتی‌ماجرای آوینی 🌱 (شهیدسیدمرتضی آوینی)

16 کتاب

📚 عناوین کتاب‌هایی که از شهید آوینی منتشر شده است: 📗 آغازی بر یک پایان 📘 آینه‌ی جادو | جلد اوّل؛ مقالات سینمایی 📙 آینه‌ی جادو | جلد دوم؛ نقدهای سینمایی 📗 آینه‌ی جادو | جلد سوم؛ گفت‌وگوها، سخنرانی‌ها و مقالات سینمایی 📘 انفطار صورت 📙 توسعه و مبانی تمدن غرب 📗 حقیقت 📘 حلزون‌های خانه به دوش 📙 رستاخیز جان 📗 فتح خون 📘 فردایی دیگر 📙 گنجینه‌ی آسمانی 📗 نسیم حیات 📓 امام و حیات باطنی انسان 📓 با من سخن بگو دوکوهه‏؛ گفتارمتن یک برنامه از مستند روایت فتح 📓 سفر به سرزمین نور 📓 مرکز آسمان‏ ❌اما آوینی را چطور بخوانیم؟ کتاب #ماجرای_فکر_آوینی بخشی دارد با عنوان «معرفی اجمالی مهم ترین آثار آوینی و سیر مطالعاتی آنها» در این بخش یامین پور ترتیب زیر را برای مطالعه آثار شهید بیان کرده است: 📖1.توسعه و مبانی تمدن غرب 📖2.آغازی بر یک پایان 📖3.حلزون های خانه به دوش 📖4.رستاخیز جان 📖5.فردایی دیگر واما میگن که : بعد از این پنج کتاب، (یا اگر فرصت مطالعه این پنج کتاب را ندارید)حتما ماجرای فکر آوینی را بخوانید. به نوعی خلاصه و منظومه فکری شهید آوینی در آن جمع بندی شده است.

16

یادداشت‌ها

باسمه
🔰 ب
          باسمه
🔰 با اینکه «سید مرتضی آوینی» به سید شهیدان اهل قلم مشهور هست، برای خودم با مستند «روایت فتح» شناخته شده بود تا قلمش؛ لذا این کتاب، فتح باب آشنایی بود.
🔰 نکته‌ای که در مقدمه این کتاب به درستی بهش تأکید شده، اینه که با مجموعه آثار مواجهیم و نه کتاب تألیفی. طبعاً تفاوت این دو مشهوده و جای افسوس داره که یک منظومه کامل تألیف شده به دست خودشون رو حتی در این موضوع نداریم...
🔰 شهید آوینی، از منظر فعال فرهنگی انقلاب اسلامی، خود و دیگری خودش رو در نقد و بررسی آثار و بیانات طرف‌های گوناگون تعریف کرده... حتماً با نظراتی بسیار چالشی مواجه می‌شین! اما بیشتر از اینکه مخالف یا موافق این نظرات باشم، از این تعجب می‌کردم چقدر شناختم از شخصیتی در این حد شناخته‌شده هم ناکافی و ناقص هست...
🔰 انگار بیشتر اینجور که خواسته بودم تصورش کرده بودم تا اونجور که بوده! البته بخشی از این روند رو میشه به مسکوت گذاشتن امثال آوینی یا حتی بهشتی مرتبط دونست... یاد فصل آخر کتاب «زلزله ده ریشتری» افتادم... صحبت از شخصی بود که خیلی‌ها منتظر بودن تا طرف از دنیا بره تا اینقدر دیگه حرف‌هاش رو نشنون... 
🔰 کتاب از این لحاظ که به من کمک کرد تا حدی با اندیشه آوینی واقعی آشنا بشم، برام مفید بود. بماند که هر یادداشت، بخشی از اتفاقات پایان دهه شصت رو در بطنش داشت و مرور اون هم جالب توجه بود. خلاصه همینکه دستم اومد آدم اندیشه آوینی بودن در حد و اندازه‌ای هست که من نیستم، راضی‌ام!

        

8

23