بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

توپ های ماه اوت

توپ های ماه اوت

توپ های ماه اوت

باربارا تاکمن و 1 نفر دیگر
4.1
8 نفر |
5 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

2

خوانده‌ام

17

خواهم خواند

38

توپ های ماه اوت درباره ی اولین ماه جنگ جهانی اول است که در اوت 1914 آغاز شد و چهار سال ادامه یافت. تاکمن در این کتاب جزئیاتِ دقیق و رویدادها و تصمیم هایی را شرح داده است که به جنگ انجامیدند. او همچنین در سرگذشت و اندیشه ی مردانی که جنگ را رقم زدند تأمل کرده و آنچه را در کابینه ها و ستادها و جبهه ها می گذشت روایت کرده است. باربارا تاکمن در 1963 برای توپ های ماه اوت جایزه ی پولیتزر گرفت. این کتاب حتی با استقبال کسانی مواجه شد که علاقه ی چندانی به خواندن تاریخ نداشتند. جان اف. کندی، رئیس جمهور پیشین امریکا، به همکارانش توصیه می کرد توپ های ماه اوت را بخوانند.باربارا تاکمن در ژانویه ی 1912 در نیویورک به دنیا آمد. تحصیلات خود را در کالج ردکلیف (وابسته به دانشگاه هاروارد) در 1933 به پایان رساند و سال بعد را در زادگاه خویش و در توکیو برای «انجمن روابط اقیانوسیه» کار کرد. پدرش، موریس ورتهایم بانکدار آمریکایی، چند سالی امتیاز مجله ی نیشن را داشت و در آن جا کاری به دخترِ خود واگذاشت. در سال 1937 با سِمت خبرنگار خارجی این مجله به اسپانیا رفت و مراحل اولیه ی جنگ داخلی اسپانیا را به چشم دید و گزارش کرد. در مادرید مدتی همراه نیروهای جمهوریخواه به محاصره ی قوای دشمن درآمد و بعد در لندن برای مجله ی تبلیغاتی جمهوریخواهان مقاله نوشت و به آرمان آنان یاری رساند. در طول جنگ جهانی دوم روزنامه نگار باقی ماند. او در سال 1939 با لستر آر. تاکمن که پزشک داخلی و استاد دانشگاه منهتن بود ازدواج کرد. تاکمن در فوریه ی 1989، در هفتاد و هفت سالگی، بر اثر سکته ی مغزی درگذشت.تاکمن سال ها ریاست «انجمن مورخان آمریکا» و نیز «فرهنگستان هنر و ادبیات امریکا» را به عهده داشت. او دو بار برنده جایزه پولیتزر شد؛ یک بار برای کتاب توپ های ماه اوت و بار دیگر برای کتاب استیلول و تجربه ی امریکا در چین. همچنین در طولِ زندگی یازده کتاب نوشت که همه شان در زمینه ی تاریخ بود.محمد قائد شرفی، نویسنده، مترجم و روزنامه نگار متولد 1329 در شیراز است. او از 1348 تا 1352 در رشته ی روانشناسی در دانشگاه شیراز تحصیل کرده است.قائد در دهه ی 1350 در مجلات مقاله می نوشت و دبیر صفحه ی فرهنگی و عضو شورای سردبیری روزنامه ی آیندگان نیز بود. همچنین در نشریه ی کتاب جمعه به سردبیری احمد شاملو همکاری می کرد. او در سال های دهه های 1360 و 1370 در نشریه های مستقلی مانند جامعه سالم، آدینه، مجله فیلم و صنعت حمل و نقل قلم زد و در 1377 ماهنامه آموزشی- فرهنگی لوح را تأسیس کرد که 15 شماره از آن به سردبیری خودش منتشر شد.قائد مقاله نویسی چیره دست است و تا به حال دو مجموعه از مقاله هاش با عنوان های دفترچه ی خاطرات و فراموشی و مقالات دیگر و ظلم، جهل و برزخیان زمین: نجوا و فریاد در برخورد فرهنگ ها منتشر شده است. علاوه بر این دو کتاب اثر دیگر او، عشقی: سیمای نجیب یک آنارشیست نام دارد که به شرح زندگی و اندیشه ی میرزاده ی عشقی، شاعر عصر مشروطه اختصاص دارد.علاوه بر آثار تألیفی کتاب هایی هم با ترجمه ی قائد در دست است: توپ های ماه اوت (باربارا تاکمن)، قدرت های جهان مطبوعات (مارتین واکر)، نخستین مسلمانان در اروپا (برنارد لوئیس)، مبارزه علیه وضع موجود: جنبش دانشجویی آلمان 85-1955 (سابینه فون دیرکه) و...

لیست‌های مرتبط به توپ های ماه اوت

یادداشت‌های مرتبط به توپ های ماه اوت

                کتاب فوق العاده زیبا درباره جنگ جهانی اول که قرار بود به تمامی جنگ ها پایان بدهد که این طور نشد.
        

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

            اول اینکه خانم تاکمن این کتاب را به پیشنهاد ویراستارش نوشته است، پس قدر ویراستارتان را بدانید!
دوم توپ‌های ماه اوت پر از جزییات تاریخی اعم از اشخاص و مکان‌های مربوط به اروپای ابتدای قرم بیستم است. حتما یک نقشه از آن دوره دم دستتان باشد و گوگل را جلویتان باز نگه دارید.
کتاب روایت یک ماه اول از جنگ جهانی اول است. البته در دو سه فصل اول، به صورت فشرده، با دوران صلح مسلح و وضعیت شکننده اروپا در انتهای قرن نوزدهم و وضعيت کشورهای مهم اروپا آشنا خواهیم شد.‌از بریتانیا در غرب تا عثمانی در شرق.
لحن کتاب طنز تلخی دارد که هم به کتاب تشخص می‌دهد هم متناسب با حس و حال کتاب است.
از طرف دیگر، این که تمرکز کتاب فقط بر یک ماه است و حجم ۵۰۰ صفحه‌ای کتاب، نشان میدهد که نوینسنده خیلی ریز شده است. در واقع هر نود دقیقه از ماه اوت، یک صفحه جلو می‌رویم!
پس کتاب کندی است و برخلاف بسیاری از کتابهای مربوط به جنگ جهانی دوم ریتم پرشتابی ندارد اما ریتمش مناسب است.
این کتاب به خوبی نشان می‌دهد وقتی خوی استکباری و استبدادی در کنار تسلیحات نظامی باهم جمع شود چه می‌شود! دقیقا مثل آن است که تیغ تیز را به دست زنگی مست داده باشند!
تاکمن تلاش فراوانی کرده است که در نزاع بین کشورهای اروپایی بی‌طرف بماند اما خون آنگلوساکسونش برخی اوقات کار دستش داده و به طرفداری از دولت‌های متحد برخواسته است. حال آن‌که‌ همه کشورهای استعمارگر در ماجرای جنگ جهانی اول مقصرند. دامن هیچ‌کس از آنها آلوده نیست. 
با این حال هیچکس نمیتواند از روایت مسحورکننده تاکمن درباره سی روز اول جنگ‌جهانی اول به سادگی بگذرد و از تلاش‌های او برای روشن کردن وضعیت جنگ در آن دوران چشم بپوشد. ترجمه خوب محمد قائد را هم باید از دیگر نکات مثبت و چشم‌گیر کتاب دانست. قائد توانسته‌ است حس و حال قلم نويسنده را با بيشترين شباهت به زبان فارسی برگرداند.
اگر درباره اروپا در ابتدای قرن بیستم کنجکاوید و می‌خواهید با ریشه‌های جنگ جهانی اول آشنا شويد، کتاب خوبی است.