معرفی کتاب شجاع باش دختر: شهامت ترک کمال گرایی برای دختران اثر ریشما سوجانی مترجم شبنم اسماعیلی

شجاع باش دختر: شهامت ترک کمال گرایی برای دختران

شجاع باش دختر: شهامت ترک کمال گرایی برای دختران

ریشما سوجانی و 1 نفر دیگر
3.2
14 نفر |
6 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

2

خوانده‌ام

39

خواهم خواند

22

شابک
9786226573801
تعداد صفحات
168
تاریخ انتشار
1399/9/26

توضیحات

        تصور کنید در زندگیتان ترسی ندارید از این که به اندازه ی کافی خوب نباشید: برایتان مهم نیست زندگیتان در اینستاگرام چه شکلی به نظر می رسد، یا از این که غریبه ها چه فکری درباره ی شما می کنند احساس نگرانی نمی کنید. تصور کنید می توانید از احساس گناه رها شوید و خود را به خاطر اشتباهات کوچک سرزنش نکنید. چه می شد اگر در هر تصمیمی که باید می گرفتید مسیر جسورانه تری انتخاب می کردید؟بسیاری از ما احساس می کنیم زیر فشار انتظارات خودمان خرد شده ایم. برای راضی نگه داشتن دائمِ همه، خود را از پا انداخته ایم. فکروخیال این که نکند کسی را رنجانده باشیم خواب وخوراک را از ما گرفته است. از فرصت هایی که ما را از محدوده ی امن مان بیرون می کشند چشم پوشی می کنیم و به هر قیمتی از مقبول نبودن می پرهیزیم.ریشما می گوید این رفتار و طرزفکر ما علتی دارد: وقتی دختر بودیم به ما یاد می دادند بازی های بی خطر را انتخاب  کنیم. والدین و معلمانِ خیرخواه به خاطر ساکت و مؤدب بودن تحسین مان می کردند. آن ها از ما می خواستند مراقب باشیم آسیبی نبینیم و ما را به سمت فعالیت هایی سوق می دادند که می توانستیم در آن ها «بدرخشیم». درنتیجه، حالا زنانی شده ایم که از شکست می ترسند.اما وقتش رسیده که دیگر نگذاریم ترس هایمان رویاهای  ما را در خود غرق کنند، دنیایمان را محدود کنند و خوشبختی را از ما بگیرند. با انتخاب شجاع بودن به جای بی نقص بودن، می توانیم اعتمادبه نفس خود را بیابیم و هرچیزی را که ناراضی مان می کند پشت سر بگذاریم و به د  نبال چیزهایی باشیم که واقعاً با شوروشوق می خواهیم. کمال گرایی ممکن است ما را در مسیری قرار دهد که احساس امنیت کنیم، اما شجاعت ما را به راهی می برد که واقعاً خواهانش هستیم.در شجاع باش دختر، ریشما بینش ها و روش های قدرتمندی را با ما در میان می گذارد که کمک می کند از «نیاز به کمال» رهایی یابیم و در تمام زندگی مان راه شجاعت را در پیش بگیریم. با شجاع بودن نه بی نقص بودن، می توانیم نویسنده ی برجسته  ترین، جسورانه ترین و شادترین داستان برای زندگی خود باشیم. «من عاشق این کتابم! این پیامی است به موقع برای زنان و دختران در هر سنی: کمال نه تنها غیرممکن است بلکه، بدتر از آن، مخرب است. نثر بسیار روان و صادقانه ی این کتاب باعث می شود احساس کنید کنار ریشما نشسته اید و از داستان های خود برای هم تعریف می کنید.»آنجلا داک ورث، استاد روان شناسی در دانشگاه پنسیلوانیا
      

یادداشت‌ها

محدثه ز

محدثه ز

9 ساعت پیش

          تقریبا تمام زندگی‌م یک پیام رو سرلوحه کارام قرار دادم: "یا اولین باش یا بهترین"
و این گاها بهایی داشته، این‌که انقدر تلاش کردم همه چیز در کمال مطلوب باشه که مجبور شدم کار رو دقیقه نود و حتی بعدش تکمیل کنم، این‌که اشتباهاتی کردم در طول راه و متوجه نشدم.
باید عتراف کنم من به طرز گاها وسواس‌گونه‌ای کمال‌گرام!


ریشما سوجانی تو این کتاب میگه این رفتار و طرز فکر ما علتی داره: 
"وقتی دختر بودیم به ما یاد می‌دادند بازی‌های بی‌خطر را انتخاب‌ کنیم. والدین و معلمانِ خیرخواه به‌خاطر ساکت و مؤدب‌بودن تحسین‌مان می‌کردند. آن‌ها از ما می‌خواستند مراقب باشیم آسیبی نبینیم و ما را به‌سمت فعالیت‌هایی سوق می‌دادند که می‌توانستیم در آن‌ها «بدرخشیم». درنتیجه، حالا زنانی شده‌ایم که از شکست می‌ترسند."

کتاب شجاع باش دختر، داره میگه بدون صد در صد بی‌نقص بودن هم میشه پیشرفت کرد، و برای انجام کارها به صورت مطلوب باید شجاع باشیم نه بی‌نقص.
من این کتاب رو دو بخش می‌کنم:
بخش اول، صد صفحه اول
شامل خاطرات ریشما و زنان دیگر و بررسی علت این کمال‌گرایی افراطی در خانم‌ها.
بیشتر به ریشه‌های تربیتی می‌پردازه و در زمینه‌های مختلف مثال میاره. خیلی از مثال‌ها رو با کمی دقت متوجه می‌شید که در اکثر زنان و دختران ایرانی میشه دید و برخی مثال‌ها هم ریشه در فرهنگ فرنگی داره و خیلی برای ما صادق نیست.
یک قسمت جالب‌ تو این بخش برای من تاثیر اسباب‌بازی‌ها بر کمال‌گرایی دختران بود.
خوندن این بخش بر همه پدران، مادران، معلمان و هرکسی که به نحوی در تربیت دختران نقش داره موثره.
و خصوصا خانم‌ها ایرانی، که اکثرا تمام تلاش‌شون رو می‌کنند که تمام و کمال باشند.

بخش دوم میشه از حدودا صفحه صد و پنج به بعد که راهکارها و راهبردهای مختلف بهمون میده.
از اون‌جایی که کمال‌گرایی می‌تونه در جنبه‌های مختلفی ظاهر شه این فصل‌ها هم راهبردهای مختلف برای هر کس داره، ممکنه همه راهبردها برای همه خوانندگان کاربردی نباشه، مثلا یک‌سری مسائل مطرح شده هیچ‌وقت برای من معضل نبوده و از روشون گذشتم اما بعضی‌ها رو علامت زدم مجددا بهشون رجوع کنم.
یک نکته در مورد راهکارها اینه‌که بیشتر روی ذهن تاثیر دارند و تمرینات ذهنی‌ هستند، با توجه به این‌که کمال‌گرایی ریشه در تربیت داره فکر می‌کنم بدیهی و قابل درک باشه.
مهم‌ترین نکته اینه‌که قبل از خوندن این کتاب باید با خودمون رو راست باشیم و بدونیم چرا داریم این‌ کتاب رو می‌خونیم و می‌خواهیم چه چیزی رو ترک کنیم. والا میشه یک کتابی که یک روز خوندیمش و تمام!
        

0

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

          این کتاب کمی حس جسارت و شجاعت را به شعله می کشد که برای ما دختران خوب است و در زندگی می تواند خیلی به ما کمک کند
اما

در پی نقد از کتاب شجاع باش دختر...
#کمال_گرایی
کمال گرایی آرزوی دیرینه جاودانه و هدف طبیعت که ما جزء کوچک اما با ارزش ترین آنیم.تمام موجودات به دنبال کمال اند حتی اتم ها به دنبال کمالند، این که بعضی از انسان ها از کمال دوری می کنند و آن را سبب اذیت شدن ، محدودیت و ....می دانند  چیز عجیبی است شاید هم به خاطر اینکه انسان موجود عجیبی است...
اما شاید این ما هستیم که کمال را اشتباه معنا می کنیم آیا تلاش ها و موفقیت هایمان برای راضی نگه داشتن دیگران و تحسین شان به معنای کمال گرایی است؟!
و شجاعت برای رسیدن به خواسته ها و آرزو ها و پرورش استعداد های ذاتی دوری از کمال گرایی؟!
به نظر من کمال یعنی خودت را به صد خودت برسونی اینکه یک زن برای موفقیتش تلاش میکنه چون آرزوشه و با تمام شجاعت جلو میره این یعنی اون به کمال رسیده که میتونه از خودش دفاع کنه، اینکه کسی دنبال راضی نگه داشتن بقیه است کمال گرا نیست.
متاسفانه کمال اشتباه معنا شده البته این نظر منه!
کمال یعنی شجاعت، اعتماد به نفس، حس های به وقت با کمال احترام و خوش خویی...
.
.
.
همین و بس

        

1

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

          در اواسط ٢١ سالگی این کتاب را خواندم :) و فکر می‌کنم دیگر دیرتر از این نمیشد :) فکر میکنم بهتر  بود تا قبل از آن کمی از  شیرینی تَرس های دختر بودنم بچشم و خوب آنها رو بشناسم تا اینکه با خواندن این کتاب بتوانم، آنها رو خوب بیاد آورم. در این کتاب خواندم، چرا همیشه فکر میکردم شاگرد آخر کلاس ریاضی ام و اطلاعاتم از ریاضی با پسر خاله ی ٣ ساله ام برابری می‌کند، چرا هیچ وقت نتوانستم دستم را سر کلاس زیست شناسی بلند کنم و به معلممان بگویم که قسمتی که درس می‌دهد اشتباه است، اینکه چرا همیشه بجای کمی شجاعت به خرج دادن و تجربه های جدید، ویژگی های ظریف زنانگی ، باید و نباید های جامعه را به جان خریدم.  با خواندن این کتاب حداقل الان میتوانم دیگر به پذیرم نه من آنقدر خنگم که جمع و تفریق های ریاضی را بفهمم و آنقدر که باید در قاب های جامعه قرار بگیرم و بخواهم شبیه بقیه باشم. اگر دختر هستید و این نوشته را  می‌خوانید پیشنهاد میکنم اگر تنها اگر و تنها اگر، حس میکنید رویاهای خنده  داری دارید که از نظر دخترهای همسن و سالانتان، یک بلند پرداز و بیکار خطاب می‌شوید، این کتاب را بخوانید. حداقل اینطور می‌فهمید چه طور  باید به دختر بلند پرواز تری و از نظر همسن و سالانتان دیوانه تر خطاب شوید:)
با تشکر یک دخترک ٢١ ساله ی کنکوری ١۴٠٢
        

22