معرفی کتاب رویای گردآفرید اثر مینو کریم زاده

رویای گردآفرید

رویای گردآفرید

مینو کریم زاده و 2 نفر دیگر
4.1
7 نفر |
3 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

10

خواهم خواند

3

شابک
9789643917548
تعداد صفحات
36
تاریخ انتشار
1393/12/20

توضیحات

        
نامه ی نامور،
برگزیده ی دوازده جلدی از داستان های شاهنامه ی حکیم ابولقاسم فردوسی شاعر و حماسه سرای قرن چهارم ایران است این مجموعه با نثری ساده و امروزی روایت شده است.

      

لیست‌های مرتبط به رویای گردآفرید

داستان های شاهنامهمجموعه پتش خوآرگرآرش کمانگیر

بهترین کتاب‌های بازنویسی و بازآفرینی برای نوجوانان

42 کتاب

به مناسب هجدهم تیرماه، روز ملی ادبیات کودک و نوجوان و روز بزرگداشت مهدی آذریزدی بازنویسی و بازآفرینی ادبیات کهن، پلی بین دنیای سنت و دنیای کنونی ماست. این حوزه، مثل هر حوزهٔ دیگری باید و نبایدهایی دارد که رعایت آن‌ها می‌تواند تأثیر به‌سزایی در کیفیت اثر خلق‌شده داشته باشد. بازار نشر اما پر است از کتاب‌هایی که به صرف نام نوستالژیک اثر کهن، به فروش می‌رسند، اما نه معرف خوبی برای اثر مبدأ هستند و نه می‌توان به عنوان یک اثر مستقل هنری، روی‌شان حسابی باز کرد. در شرایط تولید انبوه کتاب‌های بازنویسی و بازآفرینی ادبیات کهن برای کودک و نوجوان و هم‌چنین فقدان بستر کارآمد نقد و معرفی کتاب‌های این حوزه، انتخاب کتاب مناسب برای والدین و متولیان تربیتی و خود مخاطبان کودک و نوجوان کار دشواری است. فهرست زیر، تلاش کوچکی برای معرفی بهترین کتاب‌های این حوزه است که ارزش خواندن و معرفی به کودکان و نوجوانان را دارد. این فهرست ، ماحصل مشورت با کارشناسان خبرهٔ این حوزه، مطالعات و رصد کتاب‌های برگزیده شده توسط نهاد‌های معتبر بررسی کتاب از جمله شورای کتاب کودک است. امید که مفید و موثر باشد. پ.ن: کتاب‌های معرفی شده در این فهرست برای مخاطبان گروه سنی د و ه (سال‌های دبیرستان)، مناسب هستند.

138

یادداشت‌ها

          گردآفرید یکی از زنان قهرمان شاهنامه است، زنی که برای دفاع از سرزمینش لباس رزم می‌پوشد و به جنگ سپاه افراسیاب می‌رود؛ همان سپاهی که افراسیاب همراه سهراب فرستاده تا به ایران حمله کند. فردوسی در شاهنامه اینطور از گردآفرید تعریف می‌کند:
چو آگاه شد دختر گژدهم/ که سالار آن انجمن گشت کم
زنی بود بر سان گردی سوار/ همیشه به جنگ اندرون نامدار
کجا نام او بود گردآفرید/ زمانه ز مادر چنین ناورید
چنان ننگش آمد ز کار هجیر/ که شد لاله‌رنگش به کردار قیر
بپوشید درع سواران جنگ/ نبود اندر آن کار جای درنگ
نهان کرد گیسو به زیر زره/ بزد بر سر ترگ رومی گره

در کتاب رویای گردآفرید درباره‌ی گردآفرید و پدرش اینطور می‌خوانیم:
گژدهم همگام گردآفرید، روانه‌ی باغ شد. «هر کس تو را نشناسد، گمان می‌کند داستان‌سرا و خیال‌پردازی بیش نیستی. باور نمی‌کند که در سوارکاری و تیراندازی و نیزه‌بازی، چنین ماهری.» گردآفرید لبخند زد. «هیچ‌کس بر زمین دلخواه خود نیست. روزگاری است که رویاها در خواب رخ می‌دهند و کابوس‌ها در بیداری.»
گژدهم دست اندوهگین گردآفرید را در دست پیر خود گرفت...
همانطور که دیدید، نویسنده شعر فارسی را به نثر تبدیل کرده است. زبان فردوسی را هم که به خاطر گذشت هزار سال برای ما کمی سخت شده، روان‌تر کرده است؛ اما با این حال سعی کرده لحن تاریخی و ادبی آن را حفظ کند. 

منتشر شده در کتاب هدهد سفید (برای نوجوانان)، جلد شانزدهم
        

14