3.6
جلد 1

_

کتاب قصه قبرستون، نویسنده حسین شرفخانلو.

یادداشت ها

﷽
همیشه روایت‌های آدم‌ها از آنچه دیده‌اند برای من جذاب بوده،مثل سفرنامه‌ها که یک نفر یک کشور یا شهر دیگر را روایت می‌کند یا خاطرات رزمندگان دفاع مقدس،این افرادچیزهایی دیده‌اند که برای ما شایدفرصت دیدنش کم باشد یا اصلا نباشد! قصه قبرستون روایت دیده‌های نویسنده از جایی‌ست که آنچه او دیده شاید ما اصلا فرصت دیدنش را هم پیدا نکنیم.

آقای شرفخانلو را با کتاب‌های متعددش می‌شناسم،قلمش روان است و جذاب، خواننده را درگیر کتاب می‌کند،تا آنجا که من کتاب شبیه خودش ایشان راسال‌ها پیش ایستاده خواندم!قصه‌قبرستون هم مثل همان کتاب جذاب است،چرا‌که با توجه به شغل نویسنده مشاهداتی داشته از سازمان و مکانی که اسمش را شنیده‌ایم ولی هیچ خبر ازش نداریم برایم بعضی روایت‌ها بُهت آور بود که چرا ما آدم‌ها حتی موقع مرگ هم دنبال سواستفاده از دیگران هستیم یا گاهی خنده دار است روایت ها که چرا باید یک آدم قبل از فوت والدینش دنبال تقسیم ارث و میراث باشند!

«قصه قبرستون» مجموعه‌ای از خاطرات حرفه‌ای رئیس آرامستان شهر خوی است. حسین شرفخانلو در این کتاب به‌طور مستقیم و غیرمستقیم به دشواری‌ها، حاشیه‌ها، اتفاقات، تشریفات اداری و قانونی و، به‌طور کلی، مسائل مربوط به شغل خود و همکارانش پرداخته است. فصلی نیز به رویدادهای دوران کرونا و پیامدها و حاشیه‌های این همه‌گیری و تاثیر آن بر فعالیت شغلی نویسنده و همکارانش اختصاص یافته است.

روایت‌ها عمدتاً به زبان طنز نوشته شده است. نویسنده برای پیشبرد روایت از کنایه، مثل، تشبیه و اصطلاحات محلی نیز بهره گرفته است. شرفخانلو در خلال بازگو کردن خاطرات حرفه‌ای خود به مسائل فرهنگی و اجتماعی شهر و منطقه خود نیز اشاره کرده است. استفاده از زبان طنز تا حدی تلخی ذاتی خاطرات مشاغل این‌چنینی را زدوده است. روایت و توصیف با جملات بلند از ویژگی‌های چشمگیر کتاب است که نویسنده در اغلب موارد در پرداخت آنها موفق بوده است.

خواندن کتاب احتمالاً برای علاقه‌مندان به روایت‌های مستند سودمند خواهد بود.

این مرور نظر «شخصی» مرورنویس است.

قصه قبرستون، از معدود کتاب هایی هستش که محیط اداره رو به تصویر میکشه. با ریشه ای که خودم در خوی داشتم از خوندن این کتاب وخط روایی و شخصیت هایی که توش توصیف شده بودند لذت بردم. همراه شون بستنی خوردم، از دست یه عده حرص خوردم، دلم به حال مرگ در غربت یه عده سوخت، منتظر بودم ببینم آبدارچی آقای شرفخانلو چه کارهایی میکنه. خلاصه که باهاشون زندگی کردم.
بخصوص اون قسمت صبحانه های اداری که مزه دیگه ای داره غذا توی اداره. به طرز عجیبی واقعیت داره. :)

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.