یادداشتهای بهروز دلاور (150) بهروز دلاور 1403/8/10 فرمانده 17 ساله: روایت زندگی شهید حمیدرضا محمدی فرمانده تخریب لشکر 17 علی بن ابی طالب (ع) اعظم ایرانشاهی 4.8 4 ﷽ از دیر خواندن کتاب فرمانده ۱۷ ساله پشیمانم، چرا من باید اینقدر دیر حمیدرضا محمدی را بشناسم؟دلخورم و از هم استانیهای عزیزم که چرا شخصیتی مثل حمید محمدی باید در استان خودش گمنام باشد؟و البته خوشحالم که یک نویسنده اهل استان این کتاب را نوشته است. حمیدرضا محمدی جـوان ۱۷ سالهای که فـرمانده تخریب لشکـر ۱۷ علیبنابیطالب هست، یک شخصیت خاص دارد که آقامهدی زینالدین در مورد او حرفها دارد،قلم نویسنده کتاب را جذاب و روان کرده، کشش دارد،نوع روایت کتاب به شدت عالی و خواندنیست، طراحی جلد کتاب قشنگ ارتباط دارد با متن کتاب و خوشحالم که بگم فرمانده ۱۷ساله گزینه مناسبی برای هدیه به نوجوانان است و میتواند در صدر لیست خرید شما قرار بگیرید و قول میدم که با شخصیت حمیدرضامحمدی زندگی کنید. 0 9 بهروز دلاور 1403/8/7 پاییز پنجاه سالگی: خاطرات مریم جمالی، همسر سردار شهید مدافع حرم، محمد جمالی فاطمه بهبودی 3.8 5 ﷽ با قلم خانم بهبودی از کتاب پوتین قرمزها که سوره مهر چاپ کرده آشنا شدم،قلمی روان که میتوانید روایت های راوی را برای مخاطب جاندار کند و مخاطب را پای صفحات کتاب نگه دارد تا نقطه پایان! نویسنده در این ۱۶۵ صفحه کتاب پاییز پنجاه سالگی رفته از سراغ یکی از اهالی کرمان، مردی که روزگار دفاع مقدس،میدان داری میکرد تا رسید به ایام بازنشستگی و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و بعد هم سر سوریه در میآورد. با اینکه اطلاعات نویسنده آنچنان که باید از زندگی شهید کامل نشده ولی همین مصاحبه ها و روایتهایی که جمع آوری کرده و سیر روان داستان، کتاب خوبی ساخته وبا مردی آشنا میشوید که شهید فرودگاه بغداد، پیکرش را به آغوش خاک سپرد... 0 8 بهروز دلاور 1403/8/7 بی نام پدر سیدمیثم موسویان 3.8 25 ﷽ داستان،داستان تاریخ است،تاریخی که سراسر شاهد ظلم و جور آدمهایش بوده،از کوچکترینها تا بزرگترینها که در راس قدرت بودهاند، بینام پدر روایـت سـرهنگیست که هربـار اسمی دارد تا کسی نشنـاسدش ازمهاباد گرفته تا هنگام غـارت تا وقت شکار و... دزدیدن ماشین سرهنگ وقت شکار میشود آغاز کتاب و عاشق دختر خان شدنش میشود ادامه ماجرا،اما همه ماجرا این نیست از ممد خوشگله تا فـداییان اسلام تا قهرمـان بوکس همدان و... هـمه اهالـی این داستاناند، داستانی که هرفصلش راوی خودش را دارد و روایتها درهم تنیده بودن و به خوبی بیان شده و هر روای لحن مختص خود را دارد. اگر اهل داستانی با طعم تاریخ،پیچیدگی و علیالخصوص غافلگیری هستید،بینامپدر همه اینها را دارد،برای من کمی خواندنش طولانی شد چون همـزمان بود با کتابهـای دیگر ولی نهایتا دو روز وقت میطلبد. 0 3 بهروز دلاور 1403/8/3 مسیل: روایت اربعین از پنجره موکب زهره عیسی خانی 3.0 1 ﷽ سالهاس در کنار روایت های متفاوتی که از دفاع مقدس میخوانم،بخشی از کتاب خوندنم رو هم به مطالعه روایت افراد مختلف از سفرخاص و ویژه اربعین اختصاص دادهام، چون به نظرم از هر دوی این وقایع تاریخی باید زیاد نوشته شود،این بار در سیر خواندن از سیر اربعین ، گذرم افتاد به کتاب مسیل، کتاب کوچکی که خواندنش ۲ ساعت وقت میبرد. مسیل اما به نظرم آنچنان روایت خاصی ندارد با اینک از عنوان روی کتاب دنبال روایت خاصی بودم، ولی نظرم را جلب نکرد،مسیل روایت خانوم نویسندهاس که تصمیم میگیرد بعد از بارها پیاده روی این بار چند روزی همراه با دخترش در یک موکب بماند و افراد متخلف را روایت کند و خب نظرم فقط ۵۰ درصد موفق بوده است. 0 4 بهروز دلاور 1403/7/2 خاک نشین حامد اشتری 3.3 4 ﷽ اول از همه به نویسنده خداقوت میگم بابت پرداختن به زندگی شخصیتی که اکثر ما بهش مدیون هستیم به خاطر زحمتی که برای کتاب مفاتیح الجنان کشیده، دوم اینکه خاک نشین رفته سراغ زندگی حاج شیخ عبـاس قمی ، مـردی که از زندگی و زمانه اش اطلاعات زیادی در دسترس نیست و همین دردسترس نبودن اطلاعات به نظرم کمـی خاک نشین را با مشکـل مواجه کرده است. نـویسنده بـرای پرداختن به زندگی شیخ،یک شخصیت خلق کرده به اسم سلمان که اهل قم است و به علت اتفاق کشف حجـاب در حرم حضرت معصومه(س) و... مجبور میشود به مشهد سفر کند و دیدارش با شیـخ عباس تازه میشود و در خلال پرداخت به اتفاقات تاریخی مثل داستان گـوهرشاد و...به زندگی و زمانه و احوالات شیخ عباس نیز میپردازد. 0 8 بهروز دلاور 1403/6/24 به توان هایتک شبنم غفاری حسینی 4.4 7 ﷽ محمدرضا و رضا دو جوانی که با همت خودشان و تلاش و ارادهای که داشتند شرکت آهار را تأسیس کردند،شرکتی که در حوزه برق به عنوان یک شرکت دانش بنیان به کار کشور آمد و خیلی از مشکلات را حل کرد،در کنار متن روان و قوی و ایده جذاب کتاب،توجه بهجزئیات زندگی این دو نفر برام واقعا جالب بود،دو جوان که هرکدام از یک گوشه مشهد به واسطه کانون فارابی با هم آشنا شدن و میرسن به تأسیس شرکت ، یکی از نکات مهمی که در این کتاب موج میزند: توجه خانوادههای این دو جوان و نقش کانون فارابی در رشد این دونفر است 0 14 بهروز دلاور 1403/6/23 نزدیک تر بیا احمد (ص): بیان داستانی حدیث معراج زهرا زواریان 4.4 1 ﷽ اول توصیه میکنم که سری کتابهای زنان تاریخساز به قلم خانم زواریان که نشر علمی فرهنگی چاپ کرده بود را بخرید و بخوانید که من با خوندن اون چهارکتاب قلم خانم نویسنده را پسندیدم. نزدیکتر بیا احمد واقعا اسم قشنگی هست برای این کتاب با توجه به موضوعش،این کتاب روایت داستان معراج حضرت محمد(ص) است،خداروشکر که ناشر بعد از سالها این کتاب را چاپ کرد،ولی اثری از قلم خانم نویسنده که انتظار داشتم در این کتاب وجود نداشت، کتاب روان است و کوتاه و ارزش یکبار خواندن را دارد. 0 9 بهروز دلاور 1403/6/22 کاخ علی حمیدی 4.3 5 ﷽ کاخ هم از سری کتابهای پنج ستاره سال ۰۳ است و خب حیف که من ساخت سریال و فیلم بلد نیستم، کاخ خوراک یک اکشن جنگی جذابه. کاخ داستان یک عملیات سری در عمق شمال خاک عراق در دوران دفاع مقدس، عملیاتی که قهرمانان آن جوانانی در بازه سنی بین ۱۷ تا ۲۳ سالاند که صدام را شگفت زده کردند، شهر سرسنگ جایی بود که صدام برای خودش کاخ ساخته بود با کلی امکانات و فکر میکرد ایرانیها نمیتوانند به آن برسند،اما حاج علی سرلک و تیم همراهش کاری کردند که مدتها رژیم بعث در بُهت بود،عبور از دجله با عمق ۷ متری و عرض ۱۴۰متری، ۱۸ شبانه روز پیاده روی یکسره و...این فقط بخشی از کاریست که در این عملیات سری انجام شد و کاری کرد که صدام چند لشکر را از جنوب آزاد کرد و آورد تا شهر سرسنگ برای مراقبت از خودش،به نظرم این کتاب رو از دست ندید که کاخ از دسته کتابهاییست که تا صفحه آخر یک نفس میخوانید 0 8 بهروز دلاور 1403/6/17 مسکوی کوچک افغانستان معصومه حلیمی 4.0 5 ﷽ من هرچی از این کتاب بگم کم گفتم،اصلا نمیدونم چطوری بگم و چیبگم، زندگی خانم نجیبه اصغری خوراک یک فیلم یا سریال است،داستانی زنی که از اهالی افغانستان است،روایتی جذاب، روان، پرکشش و پر از تاریخ مردم مظلوم افغانستان،نجیبه خانم مادر شهید احمد شکیب از شهدای مدافع حرم لشکر فاطمیون است،زندگی دارد پر از درد و غم ولی روایت کتاب کنار غمش واقعا خواندنیست ،من توصیه میکنم این کتاب را اگر دارید در صدر لیست خواندن و اگر ندارید در صدر لیست خریدن قرار بدید،این کتاب برای من جز کتابهای پنج ستارهای هست که امسال خواندم و در لیست توصیهام به بقیه قرار گرفت. 0 2 بهروز دلاور 1403/6/12 سلام بر میت رضا کشمیری 4.0 14 ﷽ بوی مرگ میداد... این تیتر برای کتاب سلام بر میت به نظرم به شدت مناسب است،البته نه بوی مرگ که آزاردهنده باشد،نویسنده در کتاب با طلبه جوانی شما را همراه میکند که برای سفر تبلیغی ماه رمضان راهی روستایی میشود،روستایی که در آن معروف میشود به شیخ بیعمامه! به نظرم نویسنده دو چیز را خیلی خوب در کتاب بیان کرده؛ اولی حضور تاثیرگذار طلاب در بین مردم و تبلیغ دین خدا و دومی روایت هایی که از زبان طلبه جوان برای مردم بیان میشود،این کتاب هم داستان است و هم تذکر ، پر از نکته های خوب در کنار روانی قلم و گیرایی متن.. 0 8 بهروز دلاور 1403/6/9 ام علاء؛ روایت زندگی ام الشهداء فخرالسادات طباطبایی سمیه خردمند 4.4 21 به نظرم همه چیز این کتاب در نگاه خلاصه میشود، چه از نگاه اول که باعث شروع نوشتن کتاب شد و چه نگاههای نگران امعلاء هر زمان که فرزندانش و همسرش اسیر صدا میشدند یا نگاههایش به گنبد مولا. در کتاب امعلاء نویسنده رفته سراغ زنی که همسر، مادر و خواهر شهید هست و الان مدفنش در حرم حضرت معصومه(س)اس،نویسنده برای دسترسی به اطلاعات و روایتهای اطراف ایشان به عراق سفر کرده و روزها برای نوشتن وقت گذاشته،روایت کتاب روایت بکری هست از حال و هوای عراق و نجف در ایام حکومتصدام و مجاهدین عراقی، روایتی که خواننده را با سطرهای خود همراه میکند تا در خانهای ۶۰ متری نزدیک حرم امیرالمومنین(ع) و کوچههای نجف قدم بزند و از زندگی خانم فخرالسادات طباطبایی درس بگیرد. 0 10 بهروز دلاور 1403/6/3 راه سَفید؛زندگینامه داستانی شهید محمد جعفر حسینی فاطمه سادات کیایی 4.4 2 نویسندهای که بیش از ۱۰ سال سابقه روزنامهنگاری دارد و با فاطمیون از ابتدای ماجرای سوریه آشنا بوده،یک کتاب روان و خواندنی انتظار میرفت و خب راه سَفید همان کتاب است. راه سَفید روایت زندگی محمد جعفر حسینی جوان افغانستانی از زبان همسر است،مردی که روزی جانباز شد وبه شهادت رسید،روایت زندگی او به شدت جذاب است،خصوصا قبلوبعد از ازدواج از زبان همسر روایت شده و همه جنبههای زندگی شهید توضیح داده شده است ، نویسنده شهید را سانسور نکرده و خواننده در بین سطـرهای کـتاب به خوبی شخصیت اصـلی کتاب را میشناسد،استفاده از لهجه و بکارگیریش در کتاب جذابیت را دوبرابر کرده. 0 6 بهروز دلاور 1403/5/31 رو به راه فاطمه سادات مظلومی 4.0 1 من همانقدر که ایمان دارم به تعداد رزمندگان باید روایت از سالهای دفاع مقدس منتشر شود،همانقدر هم میگم که باید روایت سفر پربرکت اربعین از زائرین منتشر شود و خب از خواندن روبهراه خوشحالم. روبهراه روایت شش سفر خانم نویسنده از سفرهاییست که هرکدام را در یک موقعیت و شرایط تجربه کرده،روایتهایی که حاشیه نرفتهاند و اصل مطلب را بین سطرها برای خواننده بیان کردند و شاید شما حس مشترکی پیدا کنید از خواندن روایتها ، من همیشه به هر کسی که در سفر اربعین نبوده، توصیه میکنم که روایت های اربعین را بخواند و خب روبه راه از این به بعد در صدر معرفی ام به دیگران خواهد بود. 0 6 بهروز دلاور 1403/5/12 دل سوز 3.6 12 به نظرم آقاسید در دل سوز دو موضوع را در صدر قرارداده است:اول زندگی طلبگی و دومی اینکه همه انسانها بـهم ربط دارند و نباید بیتفاوت باشیم! دلسوز داستان طلبه جوانیست که از جامعه دور نیست،طلبه ای که در کنار درس و بحث و امام جماعت مسجد بودن،حواسش به همه هست،از دوستان تا دختری که دوستش دارد و تا مردم کوچه و خیابان،به نظرم کتاب میشد که کمی پختهتر شود و صد البته همین ۱۷۶ صفحه دست خواننده را میگیرد و تا کوچه پس کوچه های قصه کتاب با خود همراه میکند... 0 5 بهروز دلاور 1403/5/9 رئیسی عزیز 3.7 3 نمیدانم بگم اولینها خوبند یا بد،اما کتاب رئیسی عزیز جز اولینها درباره مردیست که سالها زمان نیاز است تا او را بشناسیم،نویسنده در اولین روزهای بعد ازشهادت سیدعزیز، روایتهای مختلف درباره او را جمع کرده وبه نظرم برای کمک به درصد زیادی از عموم مردم جامعه مناسب است تا مردی را که خستگی نمیشناخت و در حقش کم لطفی شد بشناسند... 0 9 بهروز دلاور 1403/4/31 آن چهارده روز؛ روایت چهارده رخداد ویژه زندگی امیرالمومنین علیه السلام از زبان خود امیرالمومنین (ع) یاسر امینیان 4.5 12 این کتاب از دسته کتابهایی بود که به سختی پیداش کردم و واقعا موندم چرا انقدر بد توزیع میشه! کتاب روایت چهارده رخداد مهم زندگی مولای متقیان حضرت علی(ع) از زبان خودشان است. این چهارده روایت از حدیث معروف رأس الیهود که حضرت برای اصحاب تعریف کرده اند و در برگیرنده ۷ اتفاق مهم در زمان حیات پیامبر و ۷ اتفاق مهم بعد از رحلت پیامبر است،متن عربی حدیث در کنار ترجمه فارسی کتاب را تشکیل داده و با متن کوتاهی که دارد به شدت کتاب جذاب و روانی است و مناسب هدیه برای ایام عیدغدیر. 0 7 بهروز دلاور 1403/4/27 خونهایش محمد حسن شاهنگی 3.5 1 کتاب خونهایش،روایت یک برادر است از زبان خواهرش؛روایت حضرت زینب(س) از امام حسین(ع) از اتفاقات کربلا تا بعد از شهادت حضرت در ۷ محور اصلی،قالب کتاب روایت ادبیست و خواننده را با صفحات کمی که دارد،با اطلاعات زیادی آشنا میکند و برای عموم افراد کتاب مناسبیست در ایام محرم و صفر... 0 5 بهروز دلاور 1403/4/15 باران گرفته است احمد یوسف زاده 4.0 2 ﷽ باران گرفته است را جز کاملترین روایتها از زندگی شهید فرودگاه بغداد دسته بندی میشود،روایتی خواندنی و جذاب با بیان کردن کلیه گوشههای زندگی حاجی از تولد تا دوران نوجوانی،به قلم نویسنده باید احسنت گفت که به خوبی از پس کتاب برآمده است وخداقوت به نشر بابت طراحی زبیای کتاب ،به نظرم خوندنش آشنایی خوبی به شما از زندگی حاجی میده،از دستش ندید که کتاب کوتاه و روان و جذابیست. 0 11 بهروز دلاور 1403/4/1 عملیات احیا: روایت صعود یک مجموعه دانش بنیان به قله دانش و فناوری الکتروموتور محمد حکم آبادی 4.6 36 ﷽ آشنایی با برادر حسن سرگزی قبل از نمایشگاه کتاب و دیدنش در نمایشگاه کتاب باعث شد دو کتاب از راهیار بخرم و یک کتابم از خودش هدیه گرفتم،از این سه کتاب عملیات احیاء را خواندم و از خواندنش خوشحالم،داستان شرکت جمکو از روزهایی که خاککل کارخانه را گرفته بود تا رسیـدن به روزهـایی که صـادرات به دیگر کشورها جز افتخاراتش ثبت شد،رحمت خدا بر امثال آقای مهندس محمد رستمی که دلشان برای خاک و سرمایه کشورشان میسوزد. حکایت عملیات احیا،حکایت سپردن کار به کاردان است و واقعا روایت خوبی و جذابی دارد.. 1 13 بهروز دلاور 1403/3/30 مرا پیدا کن جلد 1 معصومه رامهرمزی 4.3 12 ﷽ خیلی حرفها میشود در مورد مرا پیدا کن زد،اول از همه به این اشاره میکنم من قصد لو دادن داستان کتاب رو ندارم،ولی توصیه میکنم زندگی سیدمهدی و مژگان رو بخونید،چرا که برای همه ما پر از درس و نکته است،ممکن است برای هرکسی این اتفاقات بیفته،فقط اینو بگم که سید مهدی نه شهید میشه،نهجانباز و نه معتاده.... خط به خط کتاب شما رو شگفت زده خواهد کرد،هم تحمل راوی کتاب و هم رفتارهای همسرش،خیلی از عوامل ممکن است در زندگی باعث این اتفاقات شود. دعا کنید روزی محمدابراهیم کتاب به مامان فاطمه اش برسه 0 10