یادداشت زهرا رستاد
3.3
خانوادهی دشوود عزیزم! از اینکه چند روزی رو درکنار شما سپری کردم، بسی خوشحالم :) اسم کتاب واقعا برازندس.. در تک تک ماجراهای کتاب شاهد تقابل عقل و احساس هستیم اوایل به نظرم 'عقل و احساس' هرکدام نماد یکی از دوشیزه دشوود ها بود. ولی از یک جایی به بعد دیگر نماد شخص خاصی نبود، این تقابل در رفتار تمامی افراد به خصوص دوشیزه دشوود ها به خوبی مشاهده میشد .. خیلی این مبارزه میان عقل و احساس رو دوست داشتم :) الینور احساسات خود را پنهان میکند و آرام میماند؛ در حالی که ماریان آشکارا غم و اندوه و خود را بیان میکند. خواهران به روشهای مختلف با ناامیدیهای خود در عشق کنار میآیند؛ الینور با تکیه بر عقل و عمل و ماریان تسلیم آشفتگی عاطفی میشود. ماریان عزیزم، مطمئن باش جین آستن خیر و صلاحت رو میخواسته که این بلا رو سرت آورد😂 ولی واقعا از رشد احساسی و پخته شدن رفتارت خیلی لذت بردم خیلیی :)) ماریان نماد شور و احساس، هیجان و طراوت بود! چقدر سرزندگیش رو دوست داشتم 🩵 هرچند که از سرنوشتت در پایان کتاب راضی نیستم :|| شخصیت الینور برای من خیلی قابل قبول نبود.. پختگی رفتارش رو میپسندیدم ولی به شدت احساس میکردم الینور سرکوب احساسات میکرد! من الینور رو فرد کاملا عاقلی نمیدونم.. الینور درهرجایی احساساتش رو کنترل میکرد و به راحتی احساسات واقعیش رو بروز نمیداد، همین باعث میشد تصمیمات بهتری بگیره ولی این نوع سرکوب احساسات مگر کاملا بی ضرره؟ :(( الینور هم ضربهی این رفتارش رو خورد 😮💨 بدون تعارف میگم! از سرنوشت الینور هم راضی نیستم :||| انگار فقط من دلم از اون فرد مذکور خیلی گرفتس🚶🏼♀️ ولی از سرنوشت لوسی خیلییی راضیم واقعا آستین در و تخته رو خوب جفت کرده😂 عاشق بررسی اخلاقیات و شخصیت های متفاوت در این کتابم :)) کتاب ساده و صمیمی نوشته شده نکات خوبی رو بررسی کرده.. حتی به نظرم اگر شخصیت هارو برای خودتون تحلیل کنید، آموزنده هم هست.. یکی از درسهای کلیدی داستان، اهمیت حفظ خونسردی و مقاومت در برابر ناملایمات است. این داستان تصمیمگیری منطقی را حتی در میانه آشفتگی عاطفی به ما میآموزد.. شخصیت پردازی ها انقدر خوب بود که برای همشون میتونم تحلیلی داشته باشم.. مخصوصا شارلوت و نوع ارتباط با همسرش(آقای پالمر) تحلیلی درمورد ویلوبی نمینویسم، به نظرم اواخر کتاب، الینور فوق العاده کامل رفتار ویلوبی رو تحلیل کرده، به همون مراجعه کنید.. ادوارد.. کاش اسپویل نمیشد و میتونستم حرف دلم رو درموردت بزنم ،ولی دیگه کافیه 😅 یکی از ضعف های کتاب به نظرم بیان ناقص فقر بود! من اصلا احساس نمیکردم خانواده دشوود در فقر به سر ببرن! در فقر به سر بردن برای من میشه خانواده مرگان و سلوچ..(کتاب جای خالی سلوچ) نه خانواده دشوود، به نظرم اتفاقا سطح معمولی داشتن ولی نویسنده اصرار داشت فقیر جلوشون بده 🚶🏼♀️ امتیاز حقیقیم به کتاب ۳.۷۵ ✋
1403/3/14
این کتاب رو نخوندم ولی تو غرور و تعصب هم خانواده «فقیر» قصه در واقع آشپز داشتند و کسی که موهای خانمها رو هر روز درست کنه و لباسهاشون بشوره و این بحثا! یعنی این دخترا به جز کتاب خوندن و موسیقی نواختن و مهمونی شرکت کردن کلا کاری نمیکردن 😄 در واقع فقیر بودنشون انگار در برابر خانوادههای فوق ثروتمندی مثل دارسی و بینگلی بود وگرنه که فقیر واقعی اون خدمتکارها بودن که کوچکترین حرفی ازشون زده نمیشد...
1403/3/14
اون جایی که خانم جنینگز میگفت، لوسی با ماهی انقد درآمد میتونه دوتا خدمتکار داشته باشه، زندگی فقیرانه ایه ولی لوسی از پسش برمیاد.. من واقعا در تعجب بودم! یا معنی فقر رو واقعا نمیدونن یا شوخی میکنن 😅
1403/3/14
برای قیاس فقر که نباید کتابای جین آستین رو خوند🤌😂تو رو به کتابای دیکنز ارجاع میدم،الخصوص دوریت کوچک
1403/3/14
یکی از کتابهایی که معنی فقر و تاثیرش رو روی کودکان عالی نشون داده بود درخت زیبای من بود.. فوق العاده بود 😭 دوریت کوچک رو میخونم ببینم فقرشون واقعا فقر بوده یا اونم شوخیه😂✋️ پروفایلتون مبارک باشه خانم😂😍
1403/3/14
بعد از خوندن دوریت میایی یقهمو میگیری که دیگه نمیشه ادم اینقدر فقیر باشه😂😂 و تشکر،هنر دست یکی از دوستانه🫶 @zahra_rsd
1403/3/15
فقط 3.75😂😂😂 تو گودریدز توجیه داره مردم میزنن 3.5 ولی دیگه اینقدر دقت خیلی خوبه🙄😂
زهرا رستاد